Για αυτό έχασε ο Ολυμπιακός στην Πόλη: Το «μπλακ άουτ», τα τρία κομβικά λάθη και το μεγάλο ταλέντο της Εφές (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα δικό του παιχνίδι κόντρα στην Εφές, εξαιτίας ενός «μπλακ άουτ» στην τελευταία περίοδο - Ο Εβάν Φουρνιέ από κορυφαίος έγινε... μοιραίος και το ατομικό ταλέντο των Τούρκων.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Πόλη κόντρα στην Εφές και ηττήθηκε με 91-89, διατηρώντας την… παράδοση των τελευταίων ετών που τον θέλει να φεύγει με κάτω το κεφάλι από την έδρα των Τούρκων.

Οι ερυθρόλευκοι μετά την καλή εμφάνιση και τη νίκη επί της Αρμάνι πριν μερικές μέρες, είχαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι για 3 περιόδους και έλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό, όμως στην τελευταία περίοδο τα έκαναν… μαντάρα και έχασαν ένα φαινομενικά δικό τους παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια του ματς, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά, έπαιζε καλό μπάσκετ και η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε ότι δύσκολα -αν δεν κάνει πολλά λάθη- δεν θα πάρει το διπλό στην Τουρκία.

Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες στο φινάλε του ματς υπέστησαν «μπλακ άουτ», έκαναν τρία σημαντικά λάθη στο κρισιμότερο σημείο και η Εφές τα τιμώρησε, παίρνοντας μία νίκη που κάποιος θα μπορούσε να πει πως με την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες ήταν κάπως ανέλπιστη.

Ο κορυφαίος έγινε… μοιραίος

Ο Ολυμπιακός είχε σε καταπληκτική μέρα των Φουρνιέ, ειδικά στην τρίτη περίοδο, σκόραρε το ένα καλάθι μετά το άλλο, όμως ήταν και αυτός που στο φινάλε του ματς είχε δύο κομβικά λάθη και ένα χαμένο τρίποντο για να κρίνει εν πολλοίς και την αναμέτρηση, όπως και ο ίδιος ο Γάλλος είπε στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Ο σταρ των Πειραιωτών ολοκλήρωσε με 20 πόντους το ματς, ενώ από κοντά ήταν ξανά ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος είχε 17 πόντους, αλλά και εκείνος είχε ένα σημαντικό λάθος στις τελευταίες επιθέσεις, καθώς γλίστρησε στο παρκέ και έδωσε την μπάλα στην Εφές για τρίτη φορά χωρίς να καταφέρουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα να ολοκληρώσουν επίθεση.

Το μεγάλο ταλέντο της Εφές

Το «μπλακ άουτ» στο φινάλε είναι αυτό που σε πρώτη φάση στοίχισε στον Ολυμπιακό ένα σημαντικό διπλό, σε μία έδρα που δεν θα περάσουν πολλές ομάδες, ενώ έδωσε και την ευκαιρία στα «πολυβόλα» της Εφές να βρουν ρυθμό και να «σκοτώσουν» την ομάδα του Μπαρτζώκα. Συνολικά στην 4η περίοδο ο Ολυμπιακός δέχτηκε 26 πόντους και σκόραρε μόλις 19, όμως είχε πολλές λάθος αποφάσεις και συγκριτικά με τα τρία προηγούμενα δεκάλεπτα, που είχε 70 πόντους έμεινε χαμηλά και το πλήρωσε.

Ο Ολυμπιακός φαινόταν σε όλη τη διάρκεια του ματς να έχει το ροζ φύλλο αγώνα στα χέρια του, όμως η αλήθεια είναι ότι στα καλά του κομμάτια δεν τελείωνε το παιχνίδι και κρατούσε ζεστούς τους αντιπάλους του. Ο Λάρκιν έκανε ματσάρα με 24 πόντους, ο Τόμπσον ήταν από κοντά με 13 και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία να μείνουν στο παιχνίδι.

Οι δύο τους με πρώτο φυσικά τον Αμερικανό γκαρντ με τούρκικο διαβατήριο είναι εκείνοι που γύρισαν το παιχνίδι και έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στην Εφές, να πάρει ένα παιχνίδι που δεν είχε στα χέρια της σε όλο το παιχνίδι.

Η Εφές πίεσε πολύ τον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο, τον ανάγκασε να κάνει πολλά λάθη, που δεν είναι λάθη για αυτό το επίπεδο και αν και είχαν κάνει και με το παραπάνω τη μισή και… βάλε δουλειά στις τρεις πρώτες περιόδους έριξαν την… καρδάρα με το γάλα και η Εφές πήρε μια σπουδαία νίκη με το επιθετικό της ταλέντο και τα μεγάλα και πολλά λάθη των Πειραιωτών.

Ο «καυτός» Ντόρσεϊ δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού στην Πόλη, όμως έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο σε μία ιδιαίτερη συνθήκη. Αν και είχε ρυθμό και αυτό φαινόταν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να μην τον επαναφέρει στο παρκέ στο δεύτερο μέρος.

Ο ομογενής γκαρντ στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, έχοντας 11 πόντους σε 16:09 λεπτά συμμετοχής, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν αγωνίστηκε καθόλου.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από