Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Το έχασαν μόνοι τους οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στην Πόλη (8-23), κράτησε το προβάδισμα στο 4ο δεκάλεπτο (+5) αλλά το ροτέισον έφερε... παγωμένο τον «καυτό» Φουρνιέ και τα συνεχόμενα λάθη στο φινάλε οδήγησαν στην ήττα.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Αναντολού Εφές με 91-89 για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους Ερυθρόλευκους που είχαν προηγηθεί μέχρι και με 15 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο να φύγουν με το «διπλό» από την Πόλη.

Συνεχίζεται το αρνητικό σερί στην έδρα της Εφές από τον Ολυμπιακό που έχει να νικήσει από το 2017, εκτός έδρας την τουρκική ομάδα. Στο 2-2 πλέον το ρεκόρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Μας συγκλόνισε όλους η απώλεια του Μπάλντοκ»

Σπουδαίο ματς από τον Εβάν Φουρνιέ που τελείωσε με 20 πόντους, ωστόσο στα τελευταία λεπτά υπέπεσε σε δύο κρίσιμα λάθη, ενώ εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ (17π.). Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Σέιν Λάρκιν που έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και πέτυχε 24 πόντους κάνοντας τεράστια ζημιά στον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε την ίδια αρχική 5άδα στο ξεκίνημα του αγώνα όπως και πριν από λίγα βράδια με την Αρμανι, με τους Γουόκαπ, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ να ξεκινούν. Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα, με τον Φουρνιέ να πετυχαίνει του πέντε πρώτους πόντους της ομάδας του, αλλά στη συνέχεια να περνάει εκτός αγώνα καθώς χρεώθηκε νωρίς με 2 φάουλ. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με διψήφια διαφορά (5-16), με τον Βεζένκοφ να φτάνει… σβηστά τους 10 πόντους. Με καλάθι και φάουλ του Πετρούσεφ ο Ολυμπιακός έφτασε στο +15 (8-23) με τον Σμιτς να διαμορφώνει το 11-23 της περιόδου.

Και κάπου εκεί ο Μιγιάτοβιτς έριξε στο ματς τον Σέιν Λάρκιν και η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Αμερικανός έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας 12 συνεχόμενους πόντους για την Εφές. Ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά στους 9 (23-32), ωστόσο ο Γιλμάζ πέτυχε κι εκείνος 5 αναπάντητους για να μειώσει τους τέσσερις (28-32). Οι Τούρκοι μείωσαν στο καλάθι με τον Νουόρα (38-40), ενώ ο Τόμπσον λίγο αργότερα με τρίποντο έκανε το 41-42. Στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου, οι Πειραιώτες εκτέλεσαν τέλεια το play του Γιώργου Μπαρτζώκα και ο Ντόρσεϊ νίκησε τον χρόνο για το 41-44 του πρώτου μέρους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Εβάν Φουρνιέ που με διαδοχικά τρίποντα έγραψε το 53-59 και να πετυχαίνει συνολικά 13 από τους 26 πόντους του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο, κρατώντας τους Πειραιώτες σε θέση οδηγού. Ο Γάλλος σκόραρε στη λήξη του χρόνου ένα μεγάλο σουτ και έγραψε το 65-70 της περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΜακΚίσικ πήρε τη σκυτάλη και με δικά του σουτ έφερε τον Ολυμπιακό στο +7 (70-77), αλλά οι Τούρκοι με τον τρομερό Λάρκιν βρήκαν και πάλι τρόπο να μείνουν κοντά.

Ξανά ο ΜακΚίσικ με τρίποντο σκόραρε για το 78-82 στο 35′, όμως και πάλι η Εφές έτρεξε ένα σερί 7-0 για να περάσει μπροστά με τρίποντο του Μπράιαντ. Ο Λάρκιν έκανε το 87-86 και ο Ολυμπιακός ενώ είχε την ευκαιρία να περάσει ξανά μπροστά δεν κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις να εκδηλώσει καν επίθεση. Ο Φουρνιέ αστόχησε σε τραβηγμένο τρίποντο για την ισοφάριση και ο Νουόρα με βολές «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 41-44, 65-70, 91-89

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από