Οι «Splash Brothers» της Euroleague (vids)

Οι «Splash Brothers» της Euroleague (vids)

Κάρσεν Έντουαρντς και Σαμπάζ Νέιπιερ «οργίασαν» κόντρα στην Παρί και δείχνουν πως γίνονται το νέο μεγάλο δίδυμο στη Euroleague.

Χθες (17/10) το βράδυ Μπάγερν Μονάχου και Παρί πρόσφεραν στους θεατές έναν αγώνα βγαλμένο από το ΝΒΑ, με τους Βαυαρούς να επικρατούν εν τέλει με το τελικό 109-107. Και όταν το σκορ πάει τόσο ψηλά είναι δεδομένο πως υπήρχαν μεγάλες εμφανίσεις από τους παίκτες. Από το σύνολο του Γκόρντον Χέρμπερτ ξεχώρισαν δύο αθλητές. Οι συνήθεις ύποπτοι…

Κάρσεν Έντουαρντς και Σαμπάζ Νέιπιερ έκαναν… σμπαράλια την άμυνα των Γάλλων, φιλοδωρώντας το καλάθι τους με 32 και 27 πόντους έκαστος, ήτοι 59 πόντους μαζί. Μια εντυπωσιακή επίδοση για τους δύο Αμερικανούς που φέτος θα επιδιώξουν να γίνουν οι νέοι «Splash Brothers» της Euroleague. Έχουν όλα τα φόντα για να το καταφέρουν και κόντρα στην Παρί μας πρόσφεραν ένα καλό δείγμα.

Έτοιμοι για μεγάλα πράγματα

Δεν είναι άγνωστο σε όσους παρακολουθούν τη Euroleague ότι οι δυο τους είναι από τους καλύτερους σκόρερ στη Γηραιά Ήπειρο. Είχαν ανάλογο ταξίδι προς τα μέρη ματς, αφού δεν κατάφεραν να μακροημερεύσουν στο ΝΒΑ και έτσι αποφάσισαν να περάσουν τον Ατλαντικό. Κανείς τους δεν έχει κάνει ακόμα τη σεζόν που θα προκαλέσει αίσθηση, μήπως όμως ήρθε η ώρα αυτό να γίνει τη φετινή αγωνιστική περίοδο;


Γρήγοροι, ικανότατοι στο ένας με έναν και δεινοί σουτέρ. Μερικά από τα χαρακτηριστικά τους που δεν περνούν απαρατήρητα. Αυτά είδε και ο Γκόρντον Χέρμπερτ και αποφάσισε να τους ενώσει στη Βαυαρική ομάδα, φέρνοντας τον Νέιπιερ στο πλευρό του Έντουαρντς που είχε μετακομίσει έναν χρόνο νωρίτερα από τη Φενέρ. Είναι δεδομένο πως μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα, αλλά μένει να το δείξουν στα παρκέ της Euroleague. Ειδικά αν το κάνουν και ταυτόχρονα θα δούμε μια τρομακτική Μπάγερν.

Το… μαγικό 143 των Έντουαρντς και Νέιπιερ

Και οι δύο έχουν μπει δυναμικά στη σεζόν, χωρίς αμφιβολία. Ο Έντουαρντς μετρά 73 πόντους στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, ενώ ο Νέιπερ 70 στα ίδια ματς. Συνολικά λοιπόν έχουν σημειώσει 143 πόντους. Η Μπάγερν βρίσκεται στο 2-2 έχοντας χάσει από Παρτίζαν και Παναθηναϊκό εκτός έδρας, ενώ έχουν λυγίσει και τη Ρεάλ Μαδρίτης στην 1η αγωνιστική.

To shot chart του Κάρσεν Έντουαρντς με την Παρί

Ο Έντουαρντς έχει σκοράρει 14, 14, 13 και 32 πόντους, ενώ ο Νέιπιερ 25, 8, 10 και 27. Ο πρώτος καταγράφει 56.5 True Shooting% και 50 eFG%, όλα αυτά παίρνοντας το 32.2% των επιθέσεων της Μπάγερν. Από την άλλη, ο έτερος «μπομπέρ», καταγράφει το αδιανόητο 81.3 True Shooting% και το επίσης εντυπωσιακό 76.4 eFG%, όλα αυτά παίρνοντας το 25.1% των επιθέσεων των Βαυαρών.

To shot chart του Σαμπάζ Νέιπιερ με την Παρί

Δεδομένο είναι πως αν συνεχίσουν έτσι τότε θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα και το προσωνύμιο «Splash Brothers» δεν θα πέσει άδικα στους ώμους τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ