Ο Λάρκιν, οι μεγάλες μεταγραφές και ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών – Η Εφές είναι ξανά εδώ και απειλεί τον Ολυμπιακό (vids)

Η Εφές φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη (18/10, 20.30) για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Ο Λάρκιν οι μεγάλες μεταγραφές και ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών που απειλούν τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε το βράδυ (20:30, Novasports Prime) στο «Basketball Development Center» από την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague με στόχο το «2 στα 2» στην πρώτη διπλή εβδομάδα.

Η Εφές έχει ξεκινήσει με αρνητικό ρεκόρ τη σεζόν, καθώς βρίσκεται στο 1-2 τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, έχοντας νικήσει την Μπολόνια την 1η αγωνιστική στην Ιταλία με 67-76 και έχοντας δύο συνεχόμενες ήττες από τότε. Πρώτα από την Φενέρ στο ντέρμπι της πόλης με 78-83 εντός έδρας, αλλά και από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο σουτ με 93-91.

H Εφές έχει ένα πολύ καλό και ποιοτικό ρόστερ με σημαντικές αναβαθμίσεις από πέρυσι. Κράτησε τον Λάρκιν που ηγείται εδώ και χρόνια της ομάδας και έφερε τους Τζόρνταν Νουόρα και Στάνλεϊ Τζόνσον από το NBA, καθώς και τον Βενσάν Πουαριέ από την Ρεάλ.

Μοναδικό ερωτηματικό ο προπονητής, καθώς ο Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς δεν έχει εμπειρία από αυτό το επίπεδο και δεν ξέρουμε αν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τόσα μεγάλα ονόματα. Το ρόστερ της Εφές πάντως είναι και φέτος για μεγάλα πράγματα.

Μάλιστα ο κόουτς Μπαρτζώκας είπε πως είναι ομάδα επιπέδου Final Four και μπορεί να το διεκδικήσει στα ίσια από τις υπόλοιπες ομάδες που ερίζουν για να βρεθούν εκεί.

Οι μεταγραφές από το NBA

Το καλοκαίρι η Εφές έκανε μεταγραφές που προκάλεσαν αίσθηση στην Ευρώπη. Έφερε τον Τζόρνταν Νουόρα των 206 παιχνιδιών στο NBA και τον Στάνλεϊ Τζόνσον των 449 εμφανίσεων στον «μαγικό κόσμο». Σύνολο ούτε λίγο ούτε πολύ 600+ παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Νουόρα έχει 10.3 πόντους μέσο όρο με 57% στο δίποντο και 3.3 ριμπάουντ, με μεγαλύτερη εμφάνιση την τελευταία χρονικά απέναντι στην Μακάμπι, όπου πέτυχε 21 πόντους και μάζεψε και 5 ριμπάουντ.

Ο Τζόνσον από την άλλη κινείται σε ρηχά νερά, έχοντας 2 πόντους μέσο όρο, με τον Μιγιάτοβιτς να δείχνει πως δεν τον εμπιστεύεται ακόμα αρκετά. Την πρώτη αγωνιστική αγωνίστηκε για μόλις 5.54 λεπτά, ενώ και στο ματς με την «ομάδα του λαού», βρέθηκε στο παρκέ μόλις 8.33.

Δεδομένα είναι δύο παίκτες που αν πιάσουν θα την εκτοξεύσουν, όμως χρειάζονται και τον απαιτούμενο χρόνο για να εναρμονιστούν με το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών που απειλεί το καλάθι

Η Εφές το καλοκαίρι έφερε στην Πόλη και τον Βενσάν Πουαριέ που είναι ένας ψηλός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της Λίγκας. Τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στη «σκιά» του Έντι Ταβάρες, όμως πλέον έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιζητούσε στην Εφές.

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές μετρά 9.7 πόντους μέσο όρο με 2 ριμπάουντ και 10.7 στο σύστημα αξιολόγησης παίζοντας περίπου 20 λεπτά.

Ο έτερος ψηλός είναι ο Νταν Οτούρου που έχει άλλα χαρακτηριστικά από αυτά του Γάλλου σέντερ. Ο Νιγηριανός είναι πιο αθλητικός και καλύτερος ριμπάουντερ και κάνει τη διαφορά για την Εφές όταν βρίσκεται στο παρκέ.

Έχει 12.3 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 17.7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, όμως είναι αμφίβολος για το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από