Μανουσέλης: «Είναι λάθος να συγκρίνουμε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό, είναι διαφορετικές ομάδες»

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Πρωτέα Βούλας, Μάνος Μανουσέλης, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Πρωτέα Βούλας, Μάνος Μανουσέλης, μίλησε στο EOK WebRadio και αναφέρθηκε στις φετινές ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι οι δύο «αιώνιοι» διαφέρουν και πως είναι λάθος να συγκρίνονται βάσει αποτελεσμάτων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Διαβάστε επίσης: Σφαιρόπουλος για Πετρούσεφ: «Δεν ψάχνουμε παίκτη»

Για τα τελευταία αποτελέσματα των δύο «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα: «Δεδομένου ότι είμαστε στην αρχή σεζόν, δε νομίζω πως θα υπάρξει κάτι που πρέπει να προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη. Ούτε το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχασε απ’ την Παρί, που είναι πρωτοεμφανιζόμενη στην Ευρωλίγκα και προφανώς είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της, ούτε το ότι ο Ολυμπιακός, που έχει κάνει δύο μέτρια επιθετικά ματς, κέρδισε εύκολα το Μιλάνο. Η Ευρωλίγκα είναι “μαραθώνιος”, όχι αγώνας δρόμου κι έτσι πρέπει να κάνεις σπριντ στο τέλος για να κερδίσεις. Όλο αυτό είναι κομμάτι της διαδικασίας».

Για την εικόνα των δύο «αιωνίων» στο ξεκίνημα της σεζόν: «Για ‘μένα, είναι λάθος το να συγκρίνουμε τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό με βάση τα αποτελέσματα που έχουν, ενώ παίζουν με διαφορετικές ομάδες. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες, που έχουν τελείως διαφορετικό στυλ και προσέγγισή στο παιχνίδι. Μπορεί να φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη συνοχή και ότι αυτό που κάνει ίσως να είναι ποιο ξεκάθαρο και αποτελεσματικό στο μάτι του θεατή, αλλά, απ’ την άλλη μεριά, μιλάμε για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Το να συζητάμε για το αν μια ομάδα κάνει 1-2 ματς που δεν έχει την εικόνα την οποία θα περίμενε κάποιος, δεν έχει νόημα. Ο Παναθηναϊκός έχει μια πραγματική All-Star ομάδα. Το ότι μπορεί να παιχτεί μες στην πεντάδα ο Σλούκας με τον Λορέντζο, που θα έπαιζαν άνετα 40’΄αν ήθελαν σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας, κάτι λέει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στην εικόνα του Παναθηναϊκού, το έχουμε ξαναδεί αυτό, να “χτίζεται” μια ομάδα μέσα απ’ τους αγώνες. Δεν κάνουν και πολλή προπόνηση οι ομάδες έτσι όπως είναι το format. Θα πρέπει να περιμένουμε, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν, τέτοια πράγματα. Με την ίδια λογική δε θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα και η εικόνα του Ολυμπιακού στα προηγούμενα παιχνίδια, που είχαμε κι εκεί κάποια ανησυχία, υπό την έννοια ότι η ομάδα δεν έπαιζε καλά, ενώ έλειπαν οι δύο βασικοί ψηλοί».

Για το εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης (17/10): «Δε νομίζω ότι θα αλλάξει πολύ η εικόνα. Το Ρεάλ-Παναθηναϊκός είναι από μόνο του κίνητρο για όλους, επειδή ξέρουν ότι όλη η Ελλάδα ασχολείται με αυτό το ματς. Πιστεύω ότι και οι κακές εμφανίσεις απ’ τις οποίες προέρχεται ο Παναθηναϊκός θα είναι “καμπανάκι” για τους παίκτες ατομικά να παίξουν καλύτερα και να τα δώσουν όλα. Η Ρεάλ έχει το πρόβλημα ότι έχει κάνει κακό ξεκίνημα και υπάρχει πολλή πίεση στον προπονητή. Θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον ματς».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές Αναντολού στην Κωνσταντινούπολη (18/10): «Είναι πιο απλά τα πράγματα εδώ. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το πώς θα διαχειριστεί ο Μπαρτζώκας το ρόστερ που έχει, γιατί κάθε φορά πρέπει να αφήνει στον πάγκο παιδιά με μεγάλα συμβόλαια. Το να διαχειριστεί τη συνοχή της ομάδας θα είναι πολύ μεγάλο στοίχημα γι’ αυτόν όλον τον χρόνο. Υπό αυτήν την έννοια, κάθε ματς θα έχει το ενδιαφέρον του».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο ισπανικές ομάδες έχουν δυσκολίες στο να διαχειριστούν τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ τους. Η Ρεάλ είχε πάντα “βαθύ” ρόστερ και πάντα ήταν δύσκολο στο ξεκίνημα της σεζόν να παίξει το μπάσκετ που μπορούσε να παίξει. Τα προηγούμενα χρόνια είχε θέμα στο να γίνει δεκτός ο Ματέο απ’ το κοινό της ομάδας σαν ικανός να την οδηγήσει και υπήρχε πρόβλημα με το υλικό και τη διαχείρισή του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η γενικότερη εικόνα της Ευρωλίγκας, σε κάθε σεζόν, έχει ομάδες που έρχονται από πίσω και δημιουργούν “θόρυβο”. Η εικόνα της Παρί την Τρίτη (15/10) και οι δηλώσεις του Αταμάν ότι παίζει ένα μπάσκετ που το είδε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είναι κάτι πολύ ωραίο. Η Ευρωλίγκα χρειάζεται καινούργιο “αίμα”. Το να βλέπουμε τους ίδιους παίκτες, έστω και με άλλες φανέλες, και να προσπαθούμε να το “πουλήσουμε” σαν κάτι καινούργιο, είναι σαν “ξαναζεσταμένο φαγητό”. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ενδιαφέρον για τον κόσμο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από