Ο ΜακΚίσικ είναι η χαρά του προπονητή

Ο ΜακΚίσικ είναι η χαρά του προπονητή

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ και τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη νοοτροπία που έχει ο Αμερικανός.

Παραμονή του αγώνα με τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ, στα πλαίσια της media day ο κόουτς Μπαρτζώκας βομβαρδίζεται με ερωτήσεις για το αν θα πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός με ΜακΚίσικ και Σίκμα να είναι τραυματίες εκείνη την εποχή.

Ο Έλληνας τεχνικός αφού επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά την άριστη σχέση του με τους προέδρους («Δεν μου χαλάνε χατίρι») στη συνέχεια… απασφαλίζει:

«Εγώ έχω τον εξής κανόνα και αυτός δεν αλλάζει. Τους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσουν ό,τι εγχώριο τίτλο υπάρχει, τους στηρίζω. Δεν σημαίνει, ότι επειδή έμεινε ένα μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ θα τον αλλάξω. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και δεν θα τον πουλήσω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τον περασμένο Νοέμβριο ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος λίγους μήνες είδε – και πάλι – τον ΜακΚίσικ να τον δικαιώνει.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι η χαρά του (κάθε) προπονητή και τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Μπαρτζώκα όχι μόνο για τα αγωνιστικά του προσόντα (ένας εξαιρετικός παίκτης με απίστευτη ικανότητα μεταξύ άλλων στην επίθεση κατά πρόσωπο, ένας εναντίον ενός) αλλά για τη νοοτροπία που έχει.

Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός με τη Φενέμπαχτσε-ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του αγώνα – στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, σχεδόν δεν έπαιξε με τη Ζαλγκίρις ενώ χθες ήταν απολαυστικός στον περίπατο επί της Αρμάνι Μιλάνο.

«Δεν περιμέναμε απ’ αυτή την εμφάνιση του Σακίλ για να πούμε τι δίνει στην ομάδα μας τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια. Μας ξέρει και τον ξέρουμε, είναι σχεδόν όσο είμαστε κι εμείς εδώ (σ.σ. το κόουτσινγκ σταφ) είναι πέντε χρόνια. Τον εμπιστευόμαστε. Μπορεί να μην παίξει καθόλου σ’ ένα ματς και στο επόμενο να αγωνιστεί για 30 λεπτά και να είναι και εξαιρετικός. Είναι η επιτομή του παίκτη που δεν έχει εγωισμό και κάνει κάθε προπονητή χαρούμενο» τόνισε ο κόουτς Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου, αλλά τον είχε προλάβει ο ομόλογός του – που είχε προηγηθεί – στην Αρμάνι, ο Ετόρε Μεσίνα:

«Ο ΜακΚίσικ αξίζει τα εύσημα, είναι παράδειγμα για κάθε παίκτη να περιμένει τη στιγμή του. Σε τέτοιο ρόστερ μπορεί να μείνεις 2-3 ματς έξω, άλλοι στη θέση του μπορεί να απογοητεύονταν, όμως άρπαξε την ευκαιρία του. Σεβασμός για τη δουλειά του Ολυμπιακού και την νοοτροπία του ΜακΚίσικ» υποστήριξε ο Ιταλός τεχνικός.

Ο ΜακΚίσικ είναι συνέχεια εκεί, είτε παίζει, είτε δεν παίζει σε κρίσιμα παιχνίδια, πάντα ετοιμοπόλεμος και πάντα – το σημαντικότερο – με απόλυτο κοντρόλ στα συναισθήματά του, κάτι που είναι «κλειδί» ιδιαίτερα για την εφετινή περίοδο στον Ολυμπιακό που φυσιολογικά σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχουν (το θέμα είναι να το διαχειρίζονται) τουλάχιστον 3-4 παίκτες παραπονεμένοι αλλά όπωε ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ο Έλληνας τεχνικός το ροτέισον δεν είναι…τιμωρία.

«Κάποιος παίκτης που έχει δύο καλά παιχνίδια μπορεί να μείνει εκτός ροτέισον στο επόμενο για να παίξει κάποιος άλλος. Εμπιστευόμαστε όλους τους παίκτες, γενικά έχουμε ένα τέτοιο πλάνο. Παίκτες μπορεί να παίξουν πέντε λεπτά σε ένα ματς, μπορεί να έχουν 25 σε ένα σημαντικότερο ματς. Ο ΜακΚίσικ είναι το παράδειγμα, μπορεί να είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που έπαιξε πολύ καλά με τον Παναθηναϊκό και λιγότερο απόψε, δεν έχει να κάνει καθόλου με τιμωρία, απλώς είναι οι αριθμοί, είναι το ροτέισον έτσι. Επαναλαμβάνω δεν είναι εύκολο για κάθε παίκτη να το συνηθίσει. Υπάρχουν παίκτες που έχουν συνηθίσει σε πολλές κατοχές, παίκτες που θέλουν χρόνο για να είναι αποτελεσματικοί. Πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά θα βελτιωθεί αυτό» επισήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ