Καν: «Το Παρίσι είναι το επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της Παρί, Ντέιβιντ Καν, μίλησε για τους στόχους της ομάδας του με την παρουσία της στη Euroleague, αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ,

Η Παρί βιώνει τις πρώτες τις αγωνιστικές μέρες στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague, με τον πρόεδρο της ομάδας, Ντέιβιντ Καν, να μιλά στην «Εquipe» για πολλά θέματα.

Μεταξύ αυτών, αναφέρθηκε στα έσοδα των ομάδων που και σε ένα μοντέλο που έχει ως βάση τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ επισήμανε ότι το Παρίσι είναι το κέντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Καν:

«Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο όπου τα έσοδά μας θα είναι ίσα με τα έξοδά μας. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Θα είχαμε ήδη πετύχει αυτό το στόχο με μια μόνιμη άδεια της Euroleague… Και πάλι, δεν πρόκειται για πίεση σε κανέναν, απλώς παρέχουμε ένα πλαίσιο, μια αναφορά. Αυτό που λείπει από το μπάσκετ, τόσο το εγχώριο όσο και το ευρωπαϊκό, είναι μια στρατηγική που να εστιάζει περισσότερο στα έσοδα που σχετίζονται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η δημοτικότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ υψηλότερη, ακόμη περισσότερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να επωφεληθούμε από αυτή τη δυναμική και να εργαστούμε όλοι μαζί για να οικοδομήσουμε ένα οικονομικό μοντέλο που θα συμβάλει στη μείωση του χάσματος μεταξύ αυτής της πολιτιστικής δύναμης και των ανεπαρκών επιχειρήσεων που αυτή δημιουργεί. Διότι αν το σκεφτούμε μέχρι σήμερα είναι ακατανόητο, ανεξήγητο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από