Η «μπαγκέτα» στον Φουρνιέ, ο… σβηστός Βεζένκοφ και ο Ολυμπιακός του Φαλ (vids, pics)

Ο Ολυμπιακός από τη νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις κρατάει την εμφάνιση του Φουρνιέ, τον Βεζένκοφ που «ζεσταίνεται» αλλά και την επιστροφή του Μουσταφά Φαλ.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στη Ζαλγκίρις και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη φετινή Euroleague, φτάνοντας με κόπο στο ροζ φύλλο αγώνα. Είναι ξεκάθαρο πως οι Πειραιώτες βρίσκονται σε φάση ψαξίματος όσον αφορά τους ρόλους τους μέσα στο παρκέ και ακόμα δεν αποδίδουν το μπάσκετ που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Απέναντι στη λιθουανική ομάδα, ο Ολυμπιακός πήρε λίγα πράγματα στην επίθεση και είχε για κύριους εκφραστές τον Εβάν Φουρνιέ και τον Σάσα Βεζένκοφ, με τον δεύτερο να αναδεικνύεται και πρώτος σκόρερ του αγώνα αλλά και MVP της αγωνιστικής στη Euroleague, μαζί με τον Νιλ Σακό της Βιλερμπάν.

Διαβάστε επίσης: Η προπόνηση της Εθνικής στο «Καραϊσκάκη» ενόψει Ιρλανδίας (pics, vids)

Η «μπαγκέτα» στον Φουρνιέ

Ο Γάλλος πρώην NBAer έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στη νίκη απέναντι στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, τελειώνοντας το ματς με 15 πόντους (4/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/7 βολές), 5 ριμπάουντ (τα 3 επιθετικά) και 2 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ήταν με διαφορά η πιο ουσιαστική εμφάνιση για τον έμπειρο γκαρντ που έδωσε τα περισσότερα από όλους τους συμπαίκτες του στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Ο Φουρνιέ δείχνει όλο και περισσότερο να βρίσκει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και να αντιλαμβάνεται τι του ζητάει ο κόουτς Μπαρτζώκας. Είναι αλήθεια πως όσοι περίμεναν να δουν στον Ολυμπιακό τον Φουρνιέ της εθνικής Γαλλίας και των προηγούμενων χρόνων στο NBA, βλέπουν κάτι άλλο στο παρκέ. Ο Γάλλος είναι τρομερά ώριμος στο παιχνίδι του και έχει αναλάβει έναν ρόλο καθοδηγητή μέσα στο παρκέ, χωρίς φυσικά να αναλαμβάνει και τα ηνία στην εκτέλεση όταν χρειάζεται. Δεν εκβιάζει σουτ και προσπάθειες και κοιτάει πάντα την καλύτερη επιλογή, συνεισφέροντας και στο κομμάτι της δημιουργίας.

Είναι ξεκάθαρο πως όσο περνάει ο καιρός και οι παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκουν περισσότερο τους ρόλους τους μέσα στο γήπεδο, ο Φουρνιέ θα έχει και παραπάνω αυτοπεποίθηση και δεν θα διστάζει να παίρνει τις αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία.

Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε τη… συλλογή

Τα πράγματα που έφερε στον Ολυμπιακό η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ είναι λίγο πολύ γνωστά. Άμεση εκτέλεση, εύκολοι πόντοι κοντά στο καλάθι, φθορά των αντιπάλων από φάουλ και φυσικά ασφάλεια στα ριμπάουντ (αν και αυτό παραμένει ένα ζήτημα για τον Ολυμπιακό με την απουσία των ψηλών του). Στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις ο Βούλγαρος φόργουορντ έβαλε αθόρυβα 17 πόντους (3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντα και 11/13 βολές) ενώ μάζεψε και 11 ριμπάουντ, φτάνοντας σε ένα «σβηστό» double double και συγκέντρωσε 30 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, κάτι που του έφερε το πρώτο του βραβείο για τη φετινή Euroleague (μοιράστηκε τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής με τον Νιλ Σακό της Βιλερμπάν).

Ο Βεζένκοφ έχοντας πίσω του μια προβληματική σεζόν στο NBA, στην οποία δεν βρήκε ποτέ τον ρόλο που του είχε υποσχεθεί, επέστρεψε στο λιμάνι και χωρίς να έχει πατήσει γκάζι, θυμίζει ήδη τον παίκτη που σάρωσε τα πάντα τη σεζόν 2022/23 και αναδείχθηκε MVP της Euroleague.

Ο Φαλ αλλάζει τον Ολυμπιακό

Στα ευχάριστα του χθεσινού αγώνα ήταν η επιστροφή του Μουσταφά Φαλ στη δράση για πρώτη φορά μετά από σχεδόν πέντε μήνες και τον μικρό τελικό του Final 4 του Βερολίνου. Ο Γάλλος «γίγαντας» πάτησε παρκέ για 6.28″ και έδειξε πόσο πολύ έλειψε από τον Ολυμπιακό το προηγούμενο διάστημα. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο 32χρονος σέντερ βοήθησε τον Ολυμπιακό να θυμίσει την ομάδα που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Χαρακτηριστικές ήταν δύο φάσεις όπου ο Φαλ με την εξαιρετική ικανότητα που έχει να διαβάζει το παιχνίδι, μοίρασε στην ουσία δύο ελεύθερα τρίποντα στους συμπαίκτες του. Αρχικά μετά από δική του πάσα, ο Παπανικολάου βρήκε τον αμαρκάριστο Βιλντόζα που ευστόχησε για τρεις από τη γωνία, ενώ λίγο αργότερα σε μια παρόμοια φάση ο Γάλλος έδωσε στον αρχηγό του Ολυμπιακού που σκόραρε κι εκείνος με τη σειρά του για τρεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από