Ο Μπαρτζώκας ψάχνεται: Το αδιανόητο στατιστικό στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Euroleague (vids)

Ο Μπαρτζώκας ψάχνεται: Το αδιανόητο στατιστικό στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Euroleague (vids)

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη στην εφετινή Euroleague, όμως έδειξε πως ακόμα ψάχνει να βρει χημεία και ρόλους, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό. Το αδιανόητο στατιστικό της ομάδας στις δύο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του αλλά στο τέλος «λύγισε» την πεισματάρα Ζαλγκίρις και κατάφερε να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Euroleague.

Οι Πειραιώτες έδειξαν για ακόμα μία φορά πως χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο επίπεδο που μπορούν και να αποδώσουν το μπάσκετ που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ωστόσο αυτό που μετράει τη δεδομένη στιγμή είναι να έρχονται οι νίκες.

Διαβάστε επίσης: Η γκολάρα του Κωστούλα με την εθνική ελπίδων (vid)

Ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει χημεία και ρόλους σε ένα ρόστερ γεμάτο και πλούσιο από ταλέντο. Έχει 16 έτοιμους παίκτες να αγωνιστούν και να κάνουν τη διαφορά σε ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στην ιστορία του.

Είναι ενδεικτικό πως και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψάχνεται με πρόσωπα και καταστάσεις αλλάζοντας αρκετές πεντάδες, ψάχνοντας να βρει την ιδανική για κάθε κατάσταση μέσα στα παιχνίδια.

Χαρακτηριστική είναι η ανάλυση από το «3StepsBasketball», για τα σχήματα που έχει χρησιμοποιήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο κόουτς των Πειραιωτών στα ματς με Φενέρμπαχτσε και Ζαλγκίρις, χρησιμοποίησε συνολικά 34 διαφορετικές πεντάδες, ενώ στο ίδιο σημείο την περσινή σεζόν είχε χρησιμοποιήσει μόλις 18.


«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δω κι εγώ πώς μπορούν να παίξουν οι παίκτες μας. Να δω ποιοι μπορούν να αποδόσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα για να έναν παίκτη, να μπορεί να μπει έτοιμος και να δώσει 5 κατοχές. Και ποιος θέλει περισσότερο χρόνο για να παίξει.

Οι τραυματισμοί των δύο ψηλών μας έχουν επηρεάσει τη χημεία της ομάδας και την ισορροπία στο παιχνίδι από μέσα προς τα έξω. Όσο τα παιχνίδια γίνονται περισσότερα, το ροτέισον θα γίνεται πιο κλειστό. Δεν κάνω πολιτική τώρα, προσπαθώντας να τους βάλω όλους», είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας μετά από το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως ακόμα ψάχνεται και είναι λογικό, με ένα τόσο πλούσιο ρόστερ σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ