Μουστάφα Φαλ, η επιστροφή: Οι 138 μέρες, τα 6:28 και όσα φέρνει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού (vids)

Ο Μουστάφα Φαλ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 138 μέρες και πλέον διαμορφώνει νέα δεδομένα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα σε διαδικασία χτισίματος. Αρχές Οκτώβρη είναι, λογικό να λείπει η χημεία από μία ομάδα που έκανε πέντε μεταγραφές πρωτοκλασάτων παικτών.

Σε αυτές τις πρώτες… στροφές της σεζόν όμως το σημαντικότερο όλων είναι να επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα. Και αυτό έγινε χθες με τη Ζαλγκίρις. Το 74-68 ήρθε με πολύ άγχος στο τέλος, αλλά έστω κι έτσι το πρώτο «ροζ φύλλο αγώνα» στη φετινή Euroleague είναι γεγονός για τους Πειραιώτες.

Διαβάστε επίσης: Η γκολάρα του Κωστούλα με την εθνική ελπίδων (vid)

Ένα από τα καλά νέα της χθεσινής βραδιάς ήταν φυσικά η επιστροφή του Μουστάφα Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 138 μέρες απουσίας από τα παρκέ, έχοντας ξεπεράσει πλήρως πλέον το κάταγμα κόπωσης που υπέστη στο 4ο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού στις 28 του περασμένου Μαΐου. Τελευταίος του αγώνας ήταν ο μικρός τελικός της περσινής Euroleague στις 26 του Μάη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Φαλ επέστρεψε χθες και αγωνίστηκε για 6:28 στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έριξε στο ματς στα τέλη της τρίτης περιόδου, καθώς σε εκείνο το σημείο είχαν φορτωθεί με τέσσερα φάουλ οι Μόουζες Ράιτ και Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο 32χρονος ψηλός του Ολυμπιακού μπήκε δυνατά στο ματς, παίρνοντας ώθηση και ψυχολογία από τους χιλιάδες οπαδούς των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν στο ΣΕΦ και που τον αποθέωναν σε κάθε ευκαιρία.

Λίγο μετά την είσοδό του ο Φαλ πέτυχε καλάθι και φάουλ, επιστρέφοντας στο σκοράρισμα. Ενώ δημιούργησε κιόλας, βγάζοντας λίγο αργότερα μία υπέροχη ασίστ στον Κώστα Παπανικολάου στην αδύνατη, ο οποίος ευστόχησε από τη γωνία σε σουτ τριών πόντων.

Αυτά προσφέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Φαλ

Η επιστροφή του Μουστάφα Φαλ φέρνει πλέον νέα δεδομένα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να… τρίβει τα χέρια του. Δικαιολογημένα. Έλειψε πολύ ο Γάλλος σέντερ στους περσινούς τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό φάνηκε υπέρ του δέοντως από το Game 3 και μετά. Αρχικά, ο Φαλ θα δώσει μεγάλες «ανάσες» σε έναν τομέα στον οποίον ο Ολυμπιακός πονάει πάρα πολύ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Τα ριμπάουντ.

Ενδεικτικά, στο πρώτο ημίχρονο χθες η Ζαλγκίρις μάζεψε 12 επιθετικά ριμπάουντ! Μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Και ο Φαλ έρχεται για να το αλλάξει αυτό. Ο «δεινόσαυρος» αναμένεται να ισχυροποιήσει αρκετά τον Ολυμπιακό στον συγκεκριμένο τομέα και στην άμυνα γενικότερα. Ενώ θα βοηθήσει πολύ και στη δημιουργία, καθώς η συμβολή του στην επίθεση είναι πολλές φορές κομβική.

Η σωματοδομή του και το ύψος του (2.17 γαρ) αναγκάζει τις αντίπαλες άμυνες να κλείνονται στο ζωγραφιστό για να του ανακόψουν τον δρόμο προς το καλάθι, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αρκετούς χώρους στους σουτέρ των Πειραιωτών και αρκετά ελεύθερα σουτ από τα 6.75. Ο Μουστάφα Φαλ θα δώσει καλύτερη και πιο γρήγορη κυκλοφορία μπάλας. Ένα στοιχείο που το αποζητά πολύ ο Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα τεχνικό να στηρίζει πολλά πάνω σε αυτό το είδους μπάσκετ.

Σε συνδυασμό και με την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα μπορέσει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το μοντέλο μπάσκετ που έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό της φετινής περιόδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από