Παπανικολάου στο «10»: «Όταν θα πρέπει θα είμαστε έτοιμοι»

Παπανικολάου στο «10»: «Όταν θα πρέπει θα είμαστε έτοιμοι»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο «10» για τη νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις και την εικόνα των Πειραιωτών στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το ξεκίνημα έγινε. Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του αλλά στο τέλος «λύγισε» την πεισματάρα Ζαλγκίρις και κατάφερε να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Euroleague.

Οι Πειραιώτες έδειξαν για ακόμα μία φορά πως χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο επίπεδο που μπορούν και να αποδώσουν το μπάσκετ που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ωστόσο αυτό που μετράει τη δεδομένη στιγμή είναι η νίκη.

Διαβάστε επίσης: Η γκολάρα του Κωστούλα με την εθνική ελπίδων (vid)

Αυτό τόνισε και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας στο «10» μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη λιθουανική ομάδα.

«Η εικόνα μας δεν ήταν η ιδανική. Υπήρχαν τα πάνω και τα κάτω. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η εικόνα που παρουσιάσαμε δεν ήταν αυτή που θέλουμε να βγάζουμε. Αλλά αυτό μας δίνει πράγματα να δουλέψουμε για τη συνέχεια. Η νίκη είναι σημαντική, αυτήν κρατάμε. Ξεκινήσαμε με το δεξί τις υποχρεώσεις στην έδρα μας, αυτό θέλαμε. Αυτήν την περίοδο το πιο σημαντικό είναι να βάζεις τη νίκη στο σακούλι και δουλεύοντας να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα», σχολίασε ο «Παπ» για το χθεσινό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις και τις αστάθειες που παρουσίασε στην εικόνα του ο Ολυμπιακός.

Και αν το ερώτημα όλων είναι το πότε θα φτάσει ο Ολυμπιακός να αποδίδει και πέρα από τη νίκη να παίζει και το μπάσκετ που θέλει ο προπονητής του, ο 34χρονος φόργουορντ ήταν ξεκάθαρος.

«Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να βάλουμε ένα time line στο πότε θα είμαστε έτοιμοι στο 100%. Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού και μια φιλοσοφία ο κόουτς που δεν είναι η συνηθισμένη και αυτό που βλέπουμε στα ευρωπαϊκά γήπεδα, γενικά στο μπάσκετ. Περιλαμβάνει πάρα πολλή κίνηση, πολλές πάσες, κάτι το οποίο δεν είναι εξοικειομένοι οι πιο πολλοί παίκτες. Έχουν έρθει παιδιά με έφεση στο σκοράρισμα που πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό, οπότε είναι λίγο στον καθένα ξεχωριστά πόσο έτοιμος είναι να προσαρμοστεί και να δεχθεί τον ρόλο του».

Ένα πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια του στην Euroleague ο Ολυμπιακός έχει να κάνει με τα επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου. Στην Πόλη η Φενέρ είχε μαζέψει 14 ενώ η Ζαλγκίρις έφτασε τα 18 στο ΣΕΦ.

«Η προσπάθεια στα ριμπάουντ είναι συλλογική, δεν έχει να κάνει μόνο με τους ψηλούς που μας έλειψαν. Είναι στα κομμάτια που πρέπει να δούμε και να δουλέψουμε ενόψει της συνέχειας. Είναι καλό να υπάρχουν τέτοια κομμάτια αυτήν τη στιγμή για να μας δίνουν να δουλέψουμε πράγματα στη συνέχεια. Αν η ομάδα δούλευε ρολόι από τη δεύτερη αγωνιστική κάτι θα μας δημιουργούσε άγχος. Όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Όταν θα πρέπει και θα έρθει ο καιρός θα είμαστε έτοιμοι».

Τα πιο ευχάριστα νέα του χθεσινού αγώνα είχαν να κάνουν με την επιστροφή του Μουσταφά Φαλ, που πάτησε παρκέ για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο και ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο Γάλλος γίγαντας για την ομάδα του.

«Ο Μους είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Είναι εδώ από το 2021, εγώ μοιράζομαι μαζί του στο παρκέ σχεδόν τα ίδια λεπτά, συνυπάρχουμε μέσα στο παρκέ και γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλο. Γνωρίζουμε ο ένας τις συνήθειες του άλλου και είναι πιο εύκολο να βρεθούμε, υπάρχει αυτή η χημεία. Είναι γενικά πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα και μπροστά και πίσω στο παρκέ. Να μας βοηθάει, να ανοίγει τους διαδρόμους, με τα ριμπάουντ του, με την έφεση που έχει στην πάσα, με το σκοράρισμα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι και πραγματικά χαίρομαι που τον ξαναείδα μέσα στο παρκέ μετά την περιπέτειά του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ