Euroleague: Οι τέσσερις που ξεκίνησαν με 2/2 νίκες και τα σπασμένα φρένα του Λεσόρ (pics, vids)

Euroleague: Οι τέσσερις που ξεκίνησαν με 2/2 νίκες και τα σπασμένα φρένα του Λεσόρ (pics, vids)

Δυνατό ξεκίνημα στη φετινή Euroleague έχουν κάνει Παναθηναϊκός, Μονακό, Φενέρ και Ερυθρός Αστέρας, με τους «πράσινους» να έχουν τον Ματίας Λεσόρ στις πρώτες θέσεις του πίνακα αξιολόγησης.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχουν ξεκινήσει στη φετινή Euroleague o Παναθηναϊκός, η Μονακό, η Φενέρμπαχτσε και ο Ερυθρός Αστέρας, που έχουν το απόλυτο τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Την ίδια ώρα, ο Ματίας Λεσόρ συνεχίζει από εκεί που… σταμάτησε την περασμένη σεζόν, με τον Γάλλο σέντερ των «πράσινων» να είναι ήδη στις κορυφαίες θέσεις αρκετών κατηγοριών στην αξιολόγηση των παικτών της διοργάνωσης.

Μόλις τέσσερις το απόλυτο

Τέσσερις ομάδες έχουν καταφέρει να κρατήσουν το απόλυτο μέχρι σήμερα (11/10) στη φετινή Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο νίκες κόντρα στην Άλμπα (77-87 εκτός) και Μπάγερν Μονάχου (94-79 εκτός), την ώρα που η Μονακό έχει κερδίσει Αρμάνι (93-80) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (85-79) στην έδρας.

Παράλληλα, η Φενέρ κέρδισε στην πρεμιέρα τον Ολυμπιακό στην Τουρκία (82-71) και πήρε και το εγχώριο ντέρμπι στην έδρα της Εφές (78-83). Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε την πρώτη αγωνιστική της Παρί στη Γαλλία (77-80) και τη δεύτερη τη Μπασκόνια στη Σερβία (78-71).

Με σπασμένα φρένα ο Λεσόρ

Όλα αυτά, την ώρα που ο Ματίας Λεσόρ μοιάζει ασταμάτητος και τη φετινή σεζόν. Ο Γάλλος σέντερ συνεχίζει να αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στο «5» για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, όντας στη δεύτερη θέση του πίνακα αξιολόγησης (25,0 PIR) μέχρι τώρα.

Ταυτόχρονα, ο Λεσόρ είναι δεύτερος σκόρερ με 18 πόντους ανά παιχνίδι, πίσω μόνο από τον Κορντινιέ (19,5) της Βίρτους Μπολόνια. Σημαντική είναι και η συνεισφορά του στο κομμάτι των ριμπάουντ, αφού ο Γάλλος μαζεύει 7 ανά ματς, κάτι που τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση της σχετική λίστας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ