Η έξτρα «μεταγραφή» του Παναθηναϊκού – Το «step up» του Χουάντσο και η… ιεραρχία στο «4» (vids)

Η δεύτερη χρονιά του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στον Παναθηναϊκό, η αναβάθμιση, τα ανεβασμένα νούμερα και η... ιεραρχία στο «4» που μπορεί να αλλάξει.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε το Σούπερ Καπ από τον Ολυμπιακό πριν από μερικές μέρες στη Ρόδο, όμως έκτοτε έχει κάνει το απόλυτο τόσο στη Euroleague (κυρίως), αλλά και στην Basket League.

Οι πράσινοι έχουν 3/3 κόντρα σε Άλμπα, Καρδίτσα και Μπάγερν, ενώ κόντρα στους «Βαυαρούς» έπαιξαν το πρώτο τους παιχνίδι στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ, κάνοντας πρεμιέρα και στο υπερσύγχρονο glass floor.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, αν και δεν έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης επικράτησε της Μπάγερν με 94-79 και ανέβηκε στο 2-0 στη Euroleague. Το τριφύλλι ήταν καταιγιστικό στην τελευταία περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Ματίας Λεσόρ πήρε το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι είναι μία ομάδα πληθωρική, έχουν μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους, ενώ προχώρησαν σε τρεις μεταγραφές υψηλού επιπέδου (Λορέντζο Μπράουν, Ομέρ Γιουρτσεβέν και Τσέντι Οσμάν). Η έξτρα… κίνηση όμως της φετινής σεζόν που μπορεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο επίπεδο τον Παναθηναϊκό, είναι χωρίς αμφιβολία ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ.

Προσαρμοσμένος και… φορμαρισμένος

Ο Ισπανός φόργουορντ μετά την περσινή πρώτη χρονιά προσαρμογής στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα, φέτος δείχνει εντελώς διαφορετικός και πλήρως προσαρμοσμένος στο τριφύλλι, αλλά και στα «θέλω» του Εργκίν Αταμάν.

Η εικόνα του πέρσι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και ουσιαστικά έμεινε πίσω από τον Ντίνο Μήτογλου, στην ιεραρχία των πάουερ φόργουορντ, έχοντας χαμηλά νούμερα. Φέτος, όμως είναι μία άλλη σεζόν, εκείνος δείχνει πολύ ανεβασμένος, όπως και οι αριθμοί του και το ξεκίνημα του δείχνει ότι θα είναι σημαντικός στο ροτέισον του Αταμάν.

Στην αναμέτρηση με την Μπάγερν ο Χουάντσο ήταν καταλυτικός, έχοντας 12 πόντους με 3/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ είχε και 11 ριμπάουντ σε 23 λεπτά συμμετοχής, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, αλλά και πιθανότατα συνολικά με την πράσινη φανέλα. Το νταμπλ νταμπλ του Ισπανού ήταν το δεύτερο στη Euroleague με τον Παναθηναϊκό, με το πρώτο να είναι στην περσινή πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό που είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η Άλμπα και η… ιεραρχία στο «4»

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως είναι ότι και στην πρεμιέρα φέτος με την Άλμπα έπαιξε 21 λεπτά και είχε 11 πόντους, 2 ασίστ και 12 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ φέτος ο μέσος όρος του είναι 15,5. Συνολικά πέρσι είχε 4,1 πόντους μέσο όρο σε 16 λεπτά, 3,5 ριμπάουντ και 5,8 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ είχε 5 ματς που ήταν διψήφιος σε όλη τη regular season και φέτος έχει 2/2.

Ωστόσο, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ο χρόνος συμμετοχής του και ο ρόλος του, αφού φέτος έχει ξεκινήσει «καυτός» και έχει παίξει και στα δύο ματς της Euroleague με την Άλμπα και την Μπάγερν πάνω από 20 λεπτά, όταν πέρσι είχε 16. Η εικόνα του δείχνει ότι αυτή τη στιγμή είναι πάνω από τον Μήτογλου στην… ιεραρχία για το «4» και το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί τους.

Ο Έλληνας φόργουορντ έχει κάνει ένα βήμα πίσω για το step up του Ισπανού που έκανε κανονική προετοιμασία και είναι σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της χρονιάς. Έχει 62,5 % στο σουτ τριών πόντων, αλλά και 50% στο δίποντο, δείχνει σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και έχει εναρμονιστεί πλήρως στον Αταμάν, ενώ και η ομάδα λειτουργεί για τα ελεύθερα σουτ του. Κάτι που είπε και ο ίδιος άλλωστε στην τοποθέτηση του.

«Βάζεις σουτ, μένεις στο παιχνίδι»

«Μάλλον πρώτη φορά είμαι εδώ ως δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας [γέλια]. Eίμαι χαρούμενος για την νίκη. Κάναμε εξαιρετική δουλειά. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό”, ανέφερε ο διεθνής άσος των πρασίνων.

«Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Βάζεις μερικά σουτ και παραμένεις στο παιχνίδι. Αν δεν τα βάλεις θα σε βγάλει αλλαγή ο προπονητής, έτσι είναι τα πράγματα. Είμαι εδώ για να προσπαθώ προκειμένου να φτάσει η ομάδα σε νίκες. Κάνω ό,τι χρειαστεί γι’ αυτό. Αυτή είναι η δουλειά μου», ξεκαθάρισε.

Τα νούμερα του Χουάντσο στη φετινή Euroleague

Οι μέσοι όροι του τη σεζόν 2023-24

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από