Μπαρτζώκας: «Αυτά πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε τη Ζαλγκίρις» – Τι είπε για Πετρούσεφ και Φαλ

Μπαρτζώκας: «Αυτά πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε τη Ζαλγκίρις» – Τι είπε για Πετρούσεφ και Φαλ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμα την ομοιογένειά του, πράγμα που είναι λογικό, εξαιτίας των καινούριων προσώπων.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ την Παρασκευή (11/10, 21.15) για την 2η αγωνιστική της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη media day των Πειραιωτών για το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων αναφέρθηκε στο ρυθμό που έχει η ομάδα του, στο τι πρέπει να κάνει για να νικήσει τους Λιθουανούς, αλλά και στην κατάσταση των Φίλιπ Πετρούσεφ και Μουστάφα Φαλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

Για τον αγώνα με την Ζάλγκιρις και το προφίλ της λιθουανικής ομάδας: «Η εικόνα που έδειξε απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν ενθαρρυντική για την εκείνη. Έπαιξε με μεγάλη επιθετικότητα και στις δύο πλευρές του γηπέδου και κυρίως στην άμυνα.

Έπαιξαν πολύ σκληρά και νιώθω ότι οι αντίπαλοι δεν το περίμεναν τόσο πολύ. Έκαναν εννέα κλεψίματα στην μπάλα τα οποία κατέληξαν σε τρανζίσιον. Βάζουν τα χέρια τους στην μπάλα, γενικά επιτίθενται πολύ στην μπάλα, προστατεύουν το καλάθι τους.

Έχουν και μερικούς τοπ επιπέδου αμυντικούς παίκτες στο «4», στο «5» και στην περιφέρεια. Αυτό που πρέπει λοιπόν εμείς να ματσάρουμε είναι η επιθετικότητα, το physicality που θα επιβάλουν στο παιχνίδι. Είναι ένα ματς που ο αντίπαλος δεν προϊδεάζει για σκληρό παιχνίδι, αλλά θα είναι ένα σκληρό ματς».

Για τα χαμένα ριμπάουντ στην πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στη Φενέρμπαχτσε πώς μπορεί να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός σε αυτό τον τομέα: «Τα χαμένα ριμπάουντ είναι από τη μια ένα κομμάτι πνευματικό, είναι όμως και ουσιαστικό γιατί λείπουν οι δύο κορυφαίοι ριμπάουντερς της ομάδας. Ο Φαλ και ο Μιλουτίνοβ θεωρητικά θα λύσουν ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Βέβαια πολλά ριμπάουντ ήταν μακρινά, είχαν σχέση με συμμετοχή από πολλούς παίκτες.

Το ζήτημα αυτή την στιγμή είναι η σκληρότητα. Η Ευρωλίγκα είναι μια λίγκα τέτοια που το ταλέντο είναι σημαντικό, αλλά επειδή υπάρχουν σίγουρα πολλοί καλοί παίκτες, καλοί προπονητές, στην τελική είναι μια λίγκα που παίζεται πολύ σκληρό μπάσκετ από την πρώτη αγωνιστική όχι μόνο στο τέλος και στα playoff.

Οπότε αυτό είναι το ζητούμενο, ότι πρέπει σε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες να πας πρώτος, να έχεις διάθεση, να έχουν διάθεση όλοι να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Εμείς είμαστε αυτή την εποχή σε διαδικασία βελτίωσης, δεν είμαστε τόσο συμπαγείς όσο θα έπρεπε. Νομίζω είναι φυσιολογικό, έχουμε καινούργιους παίκτες, ο καθένας πάει να αναγνωρίσει το παιχνίδι του άλλου και αυτό μας κάνει πιο διστακτικούς, πιο αναποφάσιστους».

Για την απουσία του Πετρούσεφ από την προπόνηση: «Δεν έχει κόβιντ ή κάτι παρόμοιο. Ελπίζουμε αύριο να είναι καλά. Σήμερα δεν θα κάνει προπόνηση, πήγε σπίτι του γιατί δεν ένιωθε καλά».

Για το πότε πιστεύει πως θα βγει στο παρκέ αυτό που έχει στο μυαλό του: «Δεν μπορώ να το προσδιορίσω χρονικά γιατί καταρχήν έχει σχέση με το πότε θα επιστρέψουν οι τραυματίες μας. Αυτή την στιγμή οι προπονήσεις μας έχουν μεγάλη ένταση αλλά δεν μπορούν να έχουν μεγάλη διάρκεια.

Εχθές ήταν η πρώτη προπόνηση του Φαλ. Μέχρι τώρα είχαμε μόνο 2 ψηλούς στην προπόνηση. Έχει να κάνει λοιπόν με αυτό. Το πότε θα προπονηθεί όλη η ομάδα μαζί. Εχθές μπήκε ο Φαλ, ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να μπει και ο Μιλουτίνοφ, θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, θα αυξηθεί και η διάρκεια της προπόνησης και μοιραία θα αυξηθεί και η διάρκεια καλής απόδοσης στα παιχνίδια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ