Στο κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη: Έκανε 2/2 στη Euroleague ο Αστέρας του Σφαιρόπουλου

Στο κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη: Έκανε 2/2 στη Euroleague ο Αστέρας του Σφαιρόπουλου

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το 2/2 στη φετινή Euroleague και ψάχνει να κάνει το απόλυτο για το υπόλοιπο του Οκτώβρη.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει μπει δυναμικά στη φετινή Euroleague καταγράφοντας το δεύτερο θετικό του αποτέλεσμα σε ισάριθμες αναμετρήσεις, μετά την επικράτησή του με 78-71 επί της Μπασκόνια στην κατάμεστη «Štark Arena».

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει ενισχυθεί αρκετά το καλοκαίρι που μας πέρασε και δείχνει από νωρίς τις διαθέσεις του. Παρότι δεν τα έχει πάει καλά στην Αδριατική Λίγκα, η Euroleague είναι μια άλλη… ιστορία. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούν τον… απόλυτο κόκκινο Οκτώβρη.

Το 2/2 και οι… οδηγοί

Στην πρεμιέρα οι Σέρβοι μπορεί να τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι στη νεοφώτιστη Παρί αλλά κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα με το (80-77). Απόψε όμως έπαιξαν καλύτερο μπάσκετ απέναντι στην Μπασκόνια και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν σταθερά καλύτερο στις τρεις πρώτες περιόδους, δείχνοντας την ανωτερότητά του εντός του παρκέ. Ακόμα και στο φινάλε, που οι Βάσκοι κυνήγησαν μια μεγάλη ανατροπή οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα διατήρησαν την ψυχραιμία τους βάζοντας τα μεγάλα σουτ.

Σε αυτό το ταξίδι ως τώρα, αν και μικρό, δύο πρώην «ερυθρόλευκοι» από τον Πειραιά έχουν δείξει ηγετικές ικανότητες. Ο λόγος για τους Αϊζάια Κάνααν και Τζόελ Μπολομπόι. Στην πρεμιέρα ο πρώτος είχε 14 πόντους και ο δεύτερος 6 με 11 ριμπάουντ.

Κόντρα στην Μπασκόνια ήταν οι δύο κορυφαίοι. Τελειώνοντας το παιχνίδι με 19 πόντους ο μεν και 15 πόντους μαζί με 8 ριμπάουντ ο δε, συν 2 εντυπωσιακά μπλοκ. Δύο παίκτες με μπόλικη όρεξη που αναζητούν μια μεγάλη σεζόν στο Βελιγράδι.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Το κυνήγι του απόλυτου

Μέχρι το τέλος του Οκτώβρη οι Σέρβοι έχουν πρόγραμμα «φωτιά» σε μια προσπάθεια να κάνουν το απόλυτο. Μόνο εύκολο δεν θα είναι. Όχι ακατόρθωτο όμως με τη… φόρα που έχουν πάρει. Με τη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Εκεί ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας και στη συνέχεια την Μπαρτσελόνα στο κατακόκκινο Βελιγράδι. Καθόλου εύκολες αποστολές αφού και οι δύο αντίπαλοί του έχουν μεγάλες βλέψεις στη διοργάνωση.

Ο Οκτώβρης θα κλείσει με δύο επιπλέον «μάχες» μακριά από την «Štark Arena». Πρώτα απέναντι στη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ύστερα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία. Αν μη τι άλλο δύσκολα πράγματα. Αλλά και πάλι η ομάδα του Σφαιρόπουλου θα τα κυνηγήσει όσο πάνε. Μάλιστα σαν… μπόνους την 1η Νοέμβρη θα υποδεχθεί στη Σερβία τον Παναθηναϊκό.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται είναι ένα. Μπορεί ο Ερυθρός Αστέρας να κάνει τον απόλυτο Οκτώβρη;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ