Μπαρτζώκας, Ζοτς, Σάρας: Τρία απίθανα plays στην πρεμιέρα της Euroleague- Πως ο Φουρνιέ  ελευθέρωσε τον Βεζένκοφ (vids)

Μπαρτζώκας, Ζοτς, Σάρας: Τρία απίθανα plays στην πρεμιέρα της Euroleague- Πως ο Φουρνιέ ελευθέρωσε τον Βεζένκοφ (vids)

Δεν αποτελεί δα και κανένα μυστικό πως οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Σαρούνας Γιασιλεβίτσιους διαθέτουν ένα αρκετά πλούσιο playbook. Πάμε να δούμε τρεις φάσεις των ομάδων τους που ξεχωρίσαμε από την 1η αγωνιστική της Euroleague.

Η Euroleague πλέον έχει ξεκινήσει και η σεζόν στη συνέχεια της αναμένεται να είναι… καυτή. Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε την 1η αγωνιστική  και ηττήθηκε στην Πόλη από την Φενέρμπαχτσε.

Την ερχόμενη Παρασκευή (11/10) αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ με μοναδικό του στόχο την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της σεζόν. Παρά την ήττα ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο παιχνίδι σχεδόν μέχρι το τέλος του, αν και κατά γενική ομολογία δεν ήταν καλός.

Διαβάστε επίσης: Η ερώτηση που δεν έκανε κανείς την Κυριακή στο ΟΑΚΑ: «Όταν σε αδικεί η διαιτησία διώχνεις τον προπονητή;»

Μας έδειξε πράγματα όμως από τα… προσεχώς. Στο ματς με τους Τούρκους, μία φάση είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας του Ολυμπιακού και του τρόπου που θα επιτίθεται την εφετινή σεζόν.

Σε μία από τις σπάνιες φορές που ο Ολυμπιακός έβγαλε ανοιχτό σουτ για τον Σάσα Βεζένκοφ εναντίον της Φενέρ, όπως θα δείτε και στο βίντεο. ο Φουρνιέ παίρνει ένα stagger με τον Βούλγαρο να ξεκινάει με την μπάλα στα χέρια του.

Εν συνεχεία την πασάρει και πάει να σκρινάρει στον Φουρνιέ, ο οποίος όμως πηγαίνει αντίθετα από το σκριν και μπερδεύει τον Κόλσον, μπερδεύοντας ταυτόχρονα και τον Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις, κρατώντας τους μακριά τόσο από την μπάλα, όσο και από τον Σάσα. Έτσι ο Βεζένκοφ βρήκε τον χώρο που ήθελε προκειμένου να εκτελέσει πίσω από τα 6.75 και ήταν η μοναδική φορά στο ματς που το έκανε ανενόχλητος.

Από το ίδιο παιχνίδι υπάρχει μια φάση της Φενέρ με τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να βγάζουν ένα ωραίο alley-oop κάρφωμα στον Κεμ Μπιρτς, μπλοκάροντας την άμυνα του Ολυμπιακού με συνεχόμενα σκριν μακριά από τη μπάλα για να βγει ο Καναδός εντελώς μόνος του.

Ενώ παρόμοια φάση με αυτή του Σάρας βγάζει και η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ματς απέναντι στην Μπασκόνια, η οποία όμως μετά τις περιστροφές οδηγεί σε λέι απ του Στέρλινγκ Μπράουν και όχι σε κάρφωμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ