Τι έκαναν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Euroleague (vids)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Euroleague από τη Φενέρμπαχτσε και οι τέσσερις μεταγραφές του καλοκαιριού είχαν χαμηλές... πτήσεις.

O Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στη Ρόδο κόντρα στον Παναθηναϊκό, έκανε πρεμιέρα στη Euroleague, αντιμετωπίζοντας τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από την τούρκικη ομάδα με 82-71, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάλεψε το ματς, παρά τις απουσίες που είχε στο «5», όμως στο τέλος λύγισε και δεν κατάφερε να ξεκινήσει τη σεζόν με ένα σπουδαίο διπλό. Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι ακόμη… ψάχνονται και πως αναπόφευκτα χρειάζονται χρόνο, προκειμένου να έρθει ομοιογένεια και να βγουν οι αυτοματισμοί, ειδικά στην επίθεση, ενώ και αμυντικά φάνηκε η έλλειψη ενός «σκιάχτρου».

Η επιστροφή των Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ θα είναι σημαντική έτσι κι αλλιώς για τον Ολυμπιακό, ενώ όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερος, καθώς θα μπαίνουν ακόμη πιο γερά στο «κόλπο» και οι μεταγραφές.

Στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε, αγωνίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε που ήρθαν το καλοκαίρι στο λιμάνι, μιας και ο Κίναν Έβανς είναι εκτός λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί τον περασμένο Μάιο.

Κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αγωνίστηκαν οι Σάσα Βεζένκοφ, Εβάν Φουρνιέ, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Λούκα Βιλντόζα και η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Οι 9 προσπάθειες των Βεζένκοφ – Φουρνιέ

Τα δύο μεγάλα ονόματα των Πειραιωτών, Βεζένκοφ και Φουρνιέ ήταν καλά κλεισμένοι, με τον πρώτο να έχει σαν… βδέλλα πάνω του σχεδόν πάντα τον Νάιτζελ Χέις Ντέιβις, ενώ ο Γάλλος κι αυτός ήταν πολύ καλά κλεισμένος και περισσότερο προσπάθησε επιθετικά να δημιουργήσει, παρά να σκοράρει.

Από τους τέσσερις «καινούριους», αυτός που έπαιξε περισσότερο και σκόραρε περισσότερο ήταν ο Βεζένκοφ, ο οποίος σε 30 λεπτά συμμετοχής είχε 11 πόντους, αλλά -4 στο σύστημα αξιολόγησης και την ίδια ώρα πήρε μόλις 6 προσπάθειες (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), ενώ είχε και 4 ριμπάουντ. Το μαρκάρισμα πάνω του ήταν ασφυκτικό και δεν βρήκε τρόπους να απεμπλακεί από αυτό πλην εξαιρέσεων.

Όσον αφορά τον Φουρνιέ, ο Γάλλος έπαιξε 22 λεπτά και είχε 5 πόντους, 1 ασίστ και 2 λάθη, ενώ φορτώθηκε με 4 φάουλ από τους διαιτητές. Είχε 0/1 δίποντα και 1/2 τρίποντα, αλλά και 2/2 βολές, ενώ είχε -7 στο σύστημα αξιολόγησης.

Η εικόνα του στο ματς ήταν καλή, δημιούργησε αρκετά και προσέφερε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού που δεν φαίνεται, όπως στην άμυνα, αλλά και στα νταμπλ τιμ στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, όμως κι αυτός επιθετικά δεν πήρε προσπάθειες. Συνολικά ο Σάσα και ο Φουρνιέ πήραν μόλις 9 προσπάθειες μαζί στην επίθεση.

Ο άστοχος Ντόρσεϊ και τα 3 φάουλ του Βιλντόζα

Από εκεί και πέρα, ο τρίτος σε χρόνο συμμετοχής από τις μεταγραφές ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε για 16 λεπτά και είχε 6 πόντους με 1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 4/4 βολές, είχε 1 ασίστ, 1 λάθος, αλλά και -8 στο σύστημα αξιολόγησης.

Τέλος ο μοναδικός που είχε θετικό πρόσημο στο σύστημα αξιολόγησης από τους τέσσερις ήταν ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος είχε +2 και έπαιξε σχεδόν 4 λεπτά, έχοντας 2 πόντους με 1/1 δίποντα, 2 ασίστ, αλλά και 3 γρήγορα φάουλ, με αποτέλεσμα να βγει από το ματς και να μην ξαναμπεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τέσσερις μαζί ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 15 προσπάθειες στην επίθεση, αριθμός που είναι αρκετά χαμηλός, ειδικά από τη στιγμή, που όλοι αναμένεται να έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στο μπροστά μέρος του παρκέ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από