Γιατί ο Βεζένκοφ… κυνηγάει τον Ταβάρες (vids)

Γιατί ο Βεζένκοφ… κυνηγάει τον Ταβάρες (vids)

Το στατιστικό των Top 8 παικτών με τους καλύτερους μέσους όρους στο σύστημα αξιολόγησης τα τελευταία τρία χρόνια στη Euroleague και ο Βεζένκοφ που επέστρεψε για να πιάσει κορυφή...

Η Euroleague για τη σεζόν 2024-25 ξεκινάει απόψε, βράδυ Πέμπτης (3/10), με τα πρώτα έξι ματς της σεζόν. Μεταξύ των οποίων και εκείνο του Παναθηναϊκού με την Άλμπα στο Βερολίνο (19:45).

Το ενδιαφέρον στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει μεγαλώσει φέτος, με τις ομάδες να αυξάνουν τα μπάτζετ τους και να φέρνουν στην Ευρώπη αρκετούς παίκτες από το NBA.

Τρανό παράδειγμα οι δύο ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός κατάφερε και έφερε στην Ελλάδα τον Εβάν Φουρνιέ και φυσικά τον Σάσα Βεζένκοφ από τους Τορόντο Ράπτορς. Ενώ ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τις μεταγραφές των Τζέντι Όσμαν από τους Σαν Αντόνιο Σπερς και Όμερ Γιούρτσεβεν (πέρσι αγωνιζόταν στους Γιούτα Τζαζ).

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα 1vs1 και οι συγκρίσεις μεταξύ παικτών. Όπως για παράδειγμα η «μάχη» μεταξύ Σάσα Βεζένκοφ και Γουόλτερ Ταβάρες. Πρόκειται αναμφίβολα για δύο εκ των πιο επιδραστικών καλαθοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια στη Euroleague.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ γύρισε στην Ευρώπη, ξανά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Ταβάρες παρέμεινε στη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά τα καλοκαιρινά σενάρια μεταγραφής του στο NBA. Και στα ματς μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και της «Βασίλισσας» θα έχουν την τύχη όλοι οι φίλοι του μπάσκετ ανά την Ευρώπη να τους δουν να παίζουν ξανά αντίπαλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βεζένκοφ και Ταβάρες κατέχουν τα πρωτεία μίας ιδιαίτερης λίστας. Σύμφωνα με το «Clutch Data», ο σέντερ της Ρεάλ είναι πρώτος και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού κατέχει τη δεύτερη θέση στο Top 8 των παικτών με τα υψηλότερα PIR (Σύστημα Αξιολόγησης) στη Euroleague τις τελευταίες τρεις σεζόν.

Ο Ταβάρες έχει 615 PIR μέσο όρο ανά χρονιά με τρεις σεζόν, ο Βεζένκοφ 599, έχοντας παίξει όμως τις 2 από τις 3 τελευταίες σεζόν στη Euroleague καθώς πέρσι αγωνιζόταν στο ΝΒΑ. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Μάικ Τζέιμς (585 με 3 χρονιές), Κόντι Μίλερ-ΜάκΙνταϊρ (584 με 1 χρονιά) και Γιαν Βέσελι (547 με 3 χρονιές).

Δείτε αναλυτικά το Top 8 των παικτών της Euroleague με τους κορυφαίους μέσους όρους ανά χρονιά σε PIR, τις τελευταίες τρεις σεζόν στη διοργάνωση, σύμφωνα με τη βαθμολογία του «Clutch Data»:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ