Από τον Μαριάνοβιτς στον Βεζένκοφ: Οι μεγάλες επιστροφές της Euroleague (pics, vids)

Το τζάμπολ της Euroleague είναι προ των πυλών και το 10.gr σας παρουσιάσει τις μεγάλες επιστροφές το καλοκαίρι που μας πέρασε από το NBA στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης.

Η Euroleague είναι έτοιμη να ξεκινήσει ξανά σε μία σεζόν που αναμένεται πιο συναρπαστική και ανταγωνιστική από ποτέ άλλοτε. Οι κινήσεις που έγιναν δυνάμωσαν αρκετά τις ομάδες και πλέον όλα αυτά που υπήρχαν μονάχα επί χάρτου ετοιμάζονται να παρουσιαστούν και στο παρκέ.

Το 10.gr σας παρουσιάζει τις μεγάλες επιστροφές της Euroleague με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης και επιστρέφουν από το NBA για να αφήσουν ξανά το αποτύπωμά τους.

Σάσα Βεζένκοφ

Ίσως η μεγαλύτερη επιστροφή παίκτη στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να ντύνει ξανά στα ερυθρόλευκα τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ήρθε για να γίνει ο άξονας πάνω στον οποίο θα χτιστεί η προσπάθεια του Ολυμπιακού για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας.

Ήδη από το Σούπερ Καπ έδειξε πως επέστρεψε για να αρχίσει από εκεί που σταμάτησε σημειώνοντας 40 πόντους σε δύο παιχνίδια. Ο Βούλγαρος άσος έρχεται από όχι και τόσο καλή χρονιά στο NBA, καθώς με 5.4 πόντους (37,5% τρίποντο σε 3 προσπάθειες) και 2.3 ριμπάουντ σε 42 ματς, γύρισε στον Ολυμπιακό για να βάλει την σφραγίδα του.

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς

H τελευταία χρονικά μεταγραφή από το NBA ήταν της Φενέρμπαχτσε που έφερε πίσω στην Euroleague, τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Ο Σέρβος σέντερ έχει κυριαρχήσει στα μέρη μας με τον Ερυθρό Αστέρα. Πέρασε στην αντίπερα όχθη και έμεινε για εννέα σεζόν εκεί (Σαν Αντόνιο Σπερς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Φιλαδέλφεια Σίξερς, Ντάλας Μάβερικς, Χιούστον Ρόκετς) έχοντας 5.6 πόντους και 3.6 ριμπάουντ σε 328 αγώνες.

Τσεντί Οσμάν

Από την άλλη πλευρά οι Πράσινοι ενισχύθηκαν με  τον Τσεντί Οσμάν που είχε στην… πλάτη του 7 χρονιές με 9.3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 476 αγώνες.

Ο Τούρκος φόργουορντ έρχεται για να δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στις θέσεις «3» και «4», αλλά και μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, καθώς είναι πιο αθλητικός και ανοίγει καλύτερα το γήπεδο, σε σχέση με τους άλλους φόργουορντ της ομάδας. Επίσης είναι και πολύ καλός αμυντικός με μέγεθος και δυνατότητα να μαρκάρει πολλές θέσεις.

Φουρκάν Κορκμάζ

Ο Φουρκάν Κορκμάζ εξέπληξε άπαντες με την απόφασή του να μετακομίσει στην Μονακό και όχι σε κάποια ομάδα της χώρας του. Ο Τούρκος γκαρντ/φόργουορντ έχει ουσιαστικά να παίξει από τα μέσα της περσινής σεζόν και ψάχνει το… restart.

Η παρουσία του πάντως στο ΝΒΑ μόνο αμελητέα δεν ήταν σε επτά σεζόν (Φιλαδέλφεια Σίξερς) αφού είχε ρόλο καταγράφοντας 6.8 πόντους (35.6% σε 3.5 προσπάθειες), 2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 328 ματς.

Ουσμάν Γκαρούμπα

Εδώ έχουμε επιστροφή παίκτη στην ομάδα από όπου ξεκίνησε και συγκεκριμένα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός, με ρίζες από τη Νιγηρία, φόργουορντ/σέντερ είχε μετακομίσει στην αντίπερα όχθη με πολλές προσδοκίες, όμως δεν πήγαν όλα όπως ήθελε.

Πρόλαβε πάντως να παίξει  τρεις σεζόν (Χιούστον Ρόκετς, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) έχοντας 2.6 πόντους και 3.8 ριμπάουντ σε 105 αγώνες και έρχεται ξανά στην Ρεάλ για να κάνει… restart στην καριέρα του.

Aλεξέι Ποκουσέφσκι

O Aλεξέι Ποκουσέφσκι είναι το +1 της λίστας μας και είναι ιδιαίτερα γνώριμος από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο έκανε και το ντεμπούτο του στην Euroleague (στο τέλος ενός παιχνιδιού με την Μπάγερν) και επιστρέφει σε αυτήν στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που το καλοκαίρι έκανε ολικό… rebuild.

Τα πράγματα στο ΝΒΑ δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο Σέρβος φόργουορντ, που όμως πέρασε τέσσερις γεμάτες σεζόν εκεί (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σάρλοτ Χόρνετς) μετρώντας 7.5 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ σε 168 αγώνες.

Ομέρ Γιούρτσεβεν

O Παναθηναϊκός έκανε μία ακόμα μεγάλη προσθήκη, που συνιστά και επιστροφή στην Ευρώπη για τον Ομέρ Γιούρτσεβεν, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Φενέρμπαχτσε και ήρθε για να υπάρχει μια ποιοτική λύση, πίσω από τον Ματίας Λεσόρ στους πράσινους.

Ο 26χρονος σέντερ αγωνίστηκε σε Μαϊάμι Χιτ και Γιούτα Τζαζ την προηγούμενη τριετία, ενώ έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι. Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος σέντερ είχε 5 πόντους και 4,6 ριμπάουντ μέσο όρο στα 113 ματς κανονικής περιόδου που αγωνίστηκε την προηγούμενη τριετία στο ΝΒΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από