Ολυμπιακός: Το «step back» του Κώστα Παπανικολάου (vids)

Ολυμπιακός: Το «step back» του Κώστα Παπανικολάου (vids)

Ο Ολυμπιακός και το βάθος του φετινού ρόστερ δείχνει πως ο Κώστας Παπανικολάου θα κάνει ένα βήμα πίσω στον χρόνο συμμετοχής του - Η μεγάλη σύγκριση με πέρσι και τα 17 λεπτά...

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο πρώτο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Ρόδο, επικρατώντας με 86-85 και κατέκτησε το τρίτο σερί Σούπερ Καπ. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ιδανικά τη χρονιά και πήραν τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους που θα διεκδικήσουν και θέλουν να κατακτήσουν, κόντρα μάλιστα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προφανώς και δεν είναι στο 100%, όπως και οι πράσινοι άλλωστε, όμως έδειξαν μία καλή εικόνα στο ματς και κυρίως έδειξαν πόσο μεγάλο βάθος έχουν στο ρόστερ τους.

Διαβάστε επίσης:Σλούκας: Το αντιαθλητικό στον Πετρούσεφ που ξεσήκωσε τον πάγκο του Ολυμπιακού, και το «καρμπόν» με τον Φαλ (vid)

Παρά τις απουσίες των Μιλουτίνοφ, Φαλ, ΜακΚίσικ και Έβανς, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε «γεμάτος», ενώ φαίνεται ότι αυτή η σεζόν θα φέρει νέα δεδομένα σε σχέση με εκείνα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού και οι συγκρίσεις

Ένα από αυτά είναι και ο Κώστας Παπανικολάου και ο χρόνος συμμετοχής του. Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια παίζει στα… κόκκινα, έχει τρεις σερί χρονιές που παίζει ασταμάτητα, αλλά και τα καλοκαίρια με την εθνική ομάδα.

Μόνο την περσινή σεζόν ο «Παπ» αγωνίστηκε 25 λεπτά κατά μέσο όρο στη Euroleague, ενώ στα αντίστοιχα παιχνίδια του Σούπερ Καπ έπαιξε 23 λεπτά στον ημιτελικό με το Περιστέρι (84-64) και 27 στον τελικό (75-51).

Το αναπόφευκτο «step back»

Ο Παπανικολάου τη φετινή σεζόν θα έχει την ευκαιρία να είναι πιο φρέσκος. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ την προηγούμενη τριετία, παίζει ασταμάτητα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μαζί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού του δίνουν τη δυνατότητα να ελαττώσει, αλλά και ταυτόχρονα να κάνει ένα «step back», αφού το ερυθρόλευκο ρόστερ έχει απίστευτο βάθος και ποιότητα.

Τα στατιστικά και οι αριθμοί λένε τη μεγάλη αλήθεια για τον «Παπ» και τον χρόνο συμμετοχής του, καθώς σε σχέση με τα περσινά ματς στο Σούπερ Καπ, φέτος αγωνίστηκε 13 λεπτά με το Περιστέρι στον ημιτελικό (79-74) και 10 λεπτά μόλις στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό (86-85).

Σημαντικός και… φρέσκος

Η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα στον Παπανικολάου είναι μεγάλη και το έχει δηλώσει πολλές φορές, ο Έλληνας φόργουορντ όλοι γνωρίζουν πόσο κομβικός είναι τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ, όμως φαίνεται πως σε σχέση με πέρσι θα παίζει λιγότερο. Και είναι λογικό, μιας και έχει πλέον εκτός από τον ΜακΚίσικ και τον Λαρεντζάκης στο «3» και τον Εβάν Φουρνιέ, αλλά και υπό προϋποθέσεις και τον Πίτερς. Και την ίδια ώρα μπορεί να παίξει αρκετά λεπτά και με τρία γκαρντ στο παρκέ.

Τα 17 λεπτά λιγότερα έναν χρόνο μετά δείχνουν ότι για το καλό της ομάδας, θα πέσουν οι μέσοι όροι του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι από τους σημαντικότερους παίκτες του Ολυμπιακού. Η άμυνα του, το πάθος και η εμπειρία του, μαζί φυσικά με το σουτ του είναι απαραίτητα, ενώ το γεγονός ότι δεν θα παίζει στα… κόκκινα και συνεχόμενα 30λεπτα, του δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο φρέσκος. Και το να είναι φρέσκος και φυσικά υγιής ο Παπανικολάου είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό της φετινής χρονιάς.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ