Η απάντηση του Χέιζ-Ντέιβις: «Δεν ήθελα να δείξω ασέβεια – Είμαι απλώς ένας τουρίστας»

Η απάντηση του Χέιζ-Ντέιβις: «Δεν ήθελα να δείξω ασέβεια – Είμαι απλώς ένας τουρίστας»

Το μήνυμα του Χέιζ-Ντέιβις μετά τον σάλο που προκάλεσε στην Τουρκία ένα story του σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Τη δική του απάντηση σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Τουρκία η ανάρτησή του στα social media, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, έδωσε λίγη ώρα αργότερα ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις.

Ο Αμερικανός άσος της Φενέρμπαχτσε τόνισε πως δεν ήθελε να προσβάλλει κανέναν και απλώς προσπαθεί να μάθει όσο περισσότερα μπορεί.

Διαβάστε επίσης: Το είπε και το έκανε ο Μεντιλίμπαρ: Άλλος Ολυμπιακός στο Groupama Stadium (pic)

«Σας ακούω, όμως εγώ πήγα απλώς να δω το μουσείο. Δεν γνωρίζω αρκετά για να ξεκινήσω το κήρυγμα. Μου είπατε ήδη ότι παίζω μπάσκετ στην Τουρκία, οπότε δεν πρόκειται να πω κάτι ασεβές. Είμαι απλώς ένας τουρίστας με έναν κάμεραμαν. Προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να είμαι αμερόληπτος», ήταν το πρώτο του μήνυμα, ενώ ακολούθησε μια νέα ανάρτηση, και μάλιστα στην τουρκική γλώσσα:

«Μετά από την ανάρτησή μου, διαπίστωσα ότι το θέμα που κοινοποίησα σχετικά με την Αρμενία και την Τουρκία ήταν πολύ ευαίσθητο. Όσο κι αν προσπαθώ να μάθω, δεν ξέρω τα πάντα. Λόγω της εκτίμησης και του σεβασμού για όσα μου έχει προσφέρει η Τουρκία, προσωπικά και επαγγελματικά, θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν σκόπευα να προκαλέσω σκόπιμη ή υπονοούμενη ασέβεια προς την Τουρκία, την ιστορία ή τους πολίτες της.

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά και μου έχουν μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, ξέρουν ότι αυτά που λέω είναι ειλικρινή. Δεν είμαι Τούρκος, οπότε δεν κατάλαβα τη βαρύτητα που φέρει αυτό το θέμα για όσους είναι Τούρκοι. Ελπίζω αυτό να εξαλείψει τυχόν παρανοήσεις ή παρερμηνείες σχετικά με τα λόγια, τις πράξεις μου και κυρίως τον χαρακτήρα μου. Θα ήθελα να ενημερώσω όσους πληγώθηκαν από αυτή την κατάσταση ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ