Απειλεί από παντού: Η «Λερναία Ύδρα» που ετοιμάζει ο Μπαρτζώκας (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει φέτος ένα ρόστερ που μπορεί να του δώσει ποικιλομορφία και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό σχεδόν σε όλους τους παίκτες το...

Ο Ολυμπιακός δίνει φιλικό παιχνίδι με την Τραπάνι Σαρκς το βράδυ (22/09, 22:00), στο τελευταίο τεστ πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας για το Super Cup που θα διεξαχθεί στη Ρόδο το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ολόκληρο το «ερυθρόλευκο» ρόστερ ταξίδεψε στη γειτονική χώρα, ακόμα και οι τραυματίες που δεν είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, πράγμα που δείχνει πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ξεκινήσουν να βάζουν τις βάσεις και να εγκλιματίσουν όλους τους παίκτες της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η απουσία του Μασούρα «πληγώνει» τον Ολυμπιακό… (vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φτιάξει μια ομάδα που θυμίζει «Λερναία Ύδρα». Στην μυθολογία όσα κεφάλια κόβονταν από το τέρας, άλλα τόσα φύτρωναν. Έτσι και στον Ολυμπιακό το ρόστερ έχει φτιαχτεί με γνώμονα το να ανοίγει το γήπεδο και να υπάρχουν πολλοί παίκτες στην ίδια πεντάδα που να απειλούν το καλάθι με αρκετούς τρόπους.

Κύριος άξονας αυτού είναι οι παίκτες που απειλούν από μακριά και συγκεκριμένα πίσω από τα 6.75. Ο κόουτς του Ολυμπιακού μπορεί να φτιάξει πεντάδες ακόμα και με 5! (δηλαδή όλους) παίκτες να σουτάρουν καλά από μακριά.

Η συνύπαρξη τουλάχιστον τριών σουτέρ σε κάθε πεντάδα

Στα μέχρι τώρα φιλικά προετοιμασίας έχουμε δει ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού φαίνεται να θέλει τρεις καλούς σουτέρ στην ίδια πεντάδα. Πότε Φουρνιέ, Ντόρσεϊ Πίτερς, και άλλοτε Βιλντόζα, Βεζένκοφ και Πίτερς στην ίδια πεντάδα συνθέτουν μια τριπλέτα που «σκοτώνει». Και αυτές οι τριάδες είναι απλά ενδεικτικές, καθώς υπάρχουν και άλλες.

Το είδαμε άλλωστε και στο τουρνουά του Ηρακλείου , όταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και το τελευταίο σουτ, το οποίο και έκρινε το ματς υπέρ του Ολυμπιακού. Στην ίδια πεντάδα υπήρχαν επίσης και οι Βεζένκοφ και Πετρούσεφ που απειλούν από μακριά, οι οποίοι τραβώντας τους προσωπικούς τους αντιπάλους, έδωσαν το πεδίο δράσης στον Έλληνα ομογενή γκαρντ που εκτέλεσε την πρώην ομάδα του, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από