Τι φτιάχνει ο Σφαιρόπουλος στο Βελιγράδι: Ο δικός του Ερυθρός Αστέρας το πάει αλλού… (pic, vids)

Τι φτιάχνει ο Σφαιρόπουλος στο Βελιγράδι: Ο δικός του Ερυθρός Αστέρας το πάει αλλού… (pic, vids)

Αυτό που έχει δημιουργήσει φέτος ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι κάτι το οποίο αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον σε ένα ρόστερ με μεγάλη ποιότητα και μια περιφέρεια που... σκοτώνει.

Οι μέρες περνάνε και η ώρα για το πρώτο τζάμπολ της Euroleague πλησιάζει με αρκετές ομάδες να παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Μια από αυτές είναι και ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος έχει φτιάξει μία ομάδα με πολύ ταλέντο και έντονο επιθετικό ένστικτο, που έχει και άρωμα… Ελλάδας, καθώς στο ρόστερ του υπάρχουν οι: Νέντοβιτς, Τεόντοσιτς, Κάνααν και Μπολομπόι.

Διαβάστε επίσης: Ροντινέι: Όταν το «work ethic» και το ταλέντο επιβραβεύονται… (pics, vids)

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει κάνει αρκετές κινήσεις αυτό το καλοκαίρι, με σκοπό την επιστροφή του στα play off της EuroLeague και είναι κάτι που και ο Νεμπόισα Τσόβιτς φαίνεται πως πιστεύει αρκετά.

Ο ισχυρός άνδρας του Ερυθρού Αστέρα, ανέφερε πως: «Θέλουμε να κάνουμε ρεκόρ 26-8, 25-9 ή 24-10 στην EuroLeague. Φυσικά θέλουμε να κερδίσουμε τρόπαια στην ABA Liga, το πρωτάθλημα Σερβίας και το Κύπελλο».

O ΜακΚιντάιρ, ο Κάνααν και ο… Κάλινιτς

Οι «κόκκινοι» της Σερβίας έβαλαν παίκτες με εμπειρία στο ρόστερ τους και τους πρόσθεσαν στους ήδη υπάρχοντες, με μοναδικό στόχο την επιστροφή στα playoffs της Euroleague. Ήρθε από την Μπασκόνια ο πολύ καλός δημιουργός, Κόντι Μίλερ ΜακΚιντάιρ, ο οποίος σημείωσε 9.6 πόντους μέσο όρο και μοίρασε 7.8 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ παράλληλα μάζεψε και 4.4 ριμπάουντ, βάζοντας κάποια πολύ μεγάλα σουτ που κέρδισαν παιχνίδια πέρυσι.

Επίσης ήρθε από τον Ολυμπιακό ένας από τους κορυφαίους σουτέρ τριών πόντων στην θέση του, ο Αϊζάια Κάνααν, που ευελπιστεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Πέρυσι είχε 12 πόντους μέσο όρο στην regular season με το τρομερό 44.7 % πίσω από τα 6.75. Ο Αμερικανός γκαρντ στην μέρα του μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο, όμως ζητούμενό του είναι μη σταθερότητα.

Ο Κάνααν μάλιστα σε δηλώσεις του αποθέωσε και τον συμπαίκτη του πια, Μίλος Τεόντοσιτς λέγοντας: «Είχα την ευκαιρία να παίξω με τον Τεόντοσιτς εδώ και λίγες εβδομάδες. Είναι εκπληκτικός πόιντ γκαρντ. Ποιος δε θα ήθελε να παίξει μαζί του; Ένας τρομερός πασές που διαβάζει το παιχνίδι με απίστευτο τρόπο».

Τέλος στον Ερυθρό Αστέρα επέστρεψε το καλοκαίρι και ο Νίκολα Κάλινιτς που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και έρχεται να συνθέσει ένα φανταστικό δίδυμο στην θέση «3» μαζί με τον Ρόκας Γκιεντράιτις που είναι κάτοικος Σερβίας από την περασμένη σεζόν.

Επί προσθέτως ο Αστέρας φέτος απέκτησε και τον Ούρος Πλάβτσιτς για την θέση του σέντερ. Ο νέος ψηλός του Ερυθρού Αστέρα είναι «newcomer» στην Ευρωλίγκα και ήταν μέλος της χάλκινης εθνικής ομάδας της Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως δεν έχει αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο και περιμένουμε να τον δούμε φέτος σε αυτό το επίπεδο.

Αυτό που ίσως φαίνεται πως λείπει από την ομάδα είναι ένας πολύ καλός σέντερ που να ξεχωρίζει και να είναι δοκιμασμένος σε αυτό το επίπεδο, όμως κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως αυτό που έχει φτιαχτεί στο Βελιγράδι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σίγουρο πως θα το παρακολουθήσουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ