Το… Jurassic Park της Euroleague (vids)

Η «βόμβα» της Φενέρ με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και η επιστροφή των... δεινοσαύρων στην Euroleague.

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή της Φενέρμπαχτσε, η οποία προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη την Euroleague και επισφραγίζει πια την μόδα των «sevenfooters».

Ο Σέρβος «γίγαντας» ύψους 2.24μ. επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από μια γεμάτη εννιαετία στο NBA, έχοντας παίξει κατά σειρά σε Σπερς, Πίστονς, Κλίπερς, Σίξερς, Μάβερικς και Ρόκετς.

Διαβάστε επίσης: «Έδεσε» Ροντινέι ο Μαρινάκης – Συμφωνία για συμβόλαιο έως το 2027

Πλέον σχεδόν κάθε ομάδα έχει τουλάχιστον ένα «δεινόσαυρο» με τον Ολυμπιακό μάλιστα να διαθέτει δύο, καθώς έχει στο ρόστερ του τους Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Πριν την έλευση του Μαριάνοβιτς ο ψηλότερος παίκτης της λίγκας ήταν ο Κρις Κουμάντζι της Άλμπα Βερολίνου.

Βέβαια υπάρχουν κάποιες ομάδες που αντιστέκονται σε αυτό, όπως ο Παναθηναϊκός που εκτός από τον Ομέρ Γιούρτσεβεν που είναι 2.11 δεν έχει κάποιον παίκτη που να λογίζεται ως «δεινόσαυρος» ή πύργος όπως λέγεται για τους πολύ ψηλούς παίκτες.

Επίσης η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Γιουσούφα Φαλ για να χτυπήσει την Ρεάλ Μαδρίτης που εδώ και χρόνια διαθέτει τον Έντι Ταβάρες, ο οποίος είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς κάνει πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (2.24 μ.)

Ο Μαριάνοβιτς είναι ένας γίγαντας 239 εκατοστών που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα και έρχεται πίσω στην Φενέρμπαχτσε με την εμπειρία 9 χρόνων στον «μαγικό» κόσμο του NBA σε ομάδες όπου στην πλειοψηφία τους είχε ρόλο στο rotation.

Κρις Κουμάντζι (2.23μ.)

Ο ψηλός της Άλμπα Βερολίνου βλέπει τον κόσμο από τα δύο μέτρα και 23 εκατοστά, αποτελώντας τον πύργο της γερμανικής ομάδας και το σήμα κατατεθέν της σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι ιδιαίτερα τεχνικός ψηλός, αλλά κλείνει χώρους και το μέγεθός του από μόνο του είναι σημαντικό.

Γιουσούφα Φαλ (2.21 μ.)

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα, ο ύψους 2.21 μ. Γιουσούφα Φαλ, ξεχώρισε τα προηγούμενα χρόνια με την φανέλα της Βιλερμπάν και το εξαργύρωσε με τη μεγάλη μεταγραφή στους «μπλαουγκράνα», όπου θα έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Γιώργος Παπαγιάννης (2.20 μ.)

Ο Έλληνας σέντερ πήρε μεταγραφή από την Φενέρμπαχτσε στην Μονακό, όπου θα συναντήσει ξανά τους Μάικ Τζέιμς και Νικ Καλάθη με στόχο να φτάσει σε ένα ακόμα Final Four διεκδικώντας τον τίτλο.

O Παπαγιάννης είναι στα 2.20 μ. και με το σουτ μακρινής απόστασης που διαθέτει είναι ένας από τους πιο πλήρεις παίκτες στη θέση του, χωρίς ωστόσο να έχει σταθερότητα στην απόδοσή του.

Βάλτερ Ταβάρες (2.20 μ.)

Ίσως ο καλύτερος ψηλός της Euroleague, αγωνίζεται τα τελευταία αρκετά χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης, όντας κυριαρχικός και με μεγάλη επιρροή στα παιχνίδια της «Βασίλισσας».

Mουστάφα Φαλ (2.18 μ.)

Ο Μουσταφα Φαλ του Ολυμπιακού είναι ίσως ο καλύτερος δημιουργός από το low post από όλους όσοι θα εμφανιστούν σε αυτήν την λίστα και σημείο αναφοράς τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών.

Ούρος Πλάβτσιτς (2.17 μ.)

Ο νέος ψηλός του Ερυθρού Αστέρα είναι newcomer στην Ευρωλίγκα, ήταν μέλος και της χάλκινης εθνικής ομάδας της Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως δεν έχει αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο και περιμένουμε να τον δούμε φέτος.

Νίκολα Μιλουτίνοφ (2.13 μ.)

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού βλέπει τον κόσμο από τα 2.13 μ. και είναι ένας από τους πιο άρτιους τεχνικά ψηλούς της Euroleague. Κατέκτησε πριν από λίγο καιρό και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας βασικό ρόλο στην επιτυχία της Σερβίας.

Βενσάν Πουαριέ (2.13 μ.)

Ο Γάλλος πρώην σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης που φέτος μετακόμισε στην Τουρκία και την Εφές Αναντολού, είναι επίσης στα 2.13 μ. και αποτελεί έναν από τους πιο value for money παίκτες της λίστας καθώς μπορεί να υπηρετήσει αρκετούς ρόλους μέσα σε μία ομάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από