Το σούπερ ρόστερ του Ολυμπιακού και η «αποφόρτιση» Γουόκαπ – Παπανικολάου (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα πανίσχυρο ρόστερ που θα απελευθερώσει τον Τόμας Γουόκαπ, αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου, που παίζουν ασταμάτητα - Τα δεδομένα στο «1», αλλά και στο «3».

Ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι προχώρησε σε μεταγραφές πολύ υψηλού επιπέδου, που τον έχουν κάνει φαβορί για το Final Four της Euroleague, αλλά και τον τίτλο. Η «αναβάθμιση» στο ερυθρόλευκο ρόστερ είναι μεγάλη και το βάθος τεράστιο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να «τρίβει» τα χέρια του.

Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να έχει μια πολύ δύσκολη εξίσωση να λύσει, αφού έχει 15 εξαιρετικούς παίκτες στο ρόστερ, που μπορούν να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης, όμως έχει την ευκαιρία με σωστή διαχείριση να φτιάξει μία ομάδα που θα τρομάζει.

Το ταλέντο στην επίθεση με τις προσθήκες των Κίναν Έβανς, Λούκα Βίλντοζα, Σάσα Βεζένκοφ, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Εβάν Φουρνιέ έχει «εκτοξευτεί», οι δημιουργοί είναι περισσότεροι, ενώ όλοι οι παίκτες στον Ολυμπιακό έχουν τη δυνατότητα να παίξουν άμυνα.

Η δομή του ερυθρόλευκου ρόστερ πλέον δίνει απεριόριστες δυνατότητες στον Μπαρτζώκα, αυτό όμως που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρον είναι η «αποφόρτιση» του Τόμας Γουόκαπ, αλλά και του Κώστα Παπανικολάου. Ο Έλληνας τεχνικός τα τελευταία δύο χρόνια έχει πορευτεί με τους δύο αυτούς παίκτες σε όλα τα ματς σχεδόν, παίζουν και οι δύο χωρίς σταματήμο και σίγουρα χρειάζονται «ανάσες», αλλά και να «απελευθερωθούν».

Ο Γουόκαπ την περσινή χρονιά ανέλαβε ακόμη περισσότερες ευθύνες τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα, ενώ έχει παίξει 175 στα 176 παιχνίδια την τελευταία διετία με Ολυμπιακό και Εθνική. Είναι λογικό λοιπόν και το γεγονός πως πέρσι έκανε «κοιλιά» μέσα στη χρονιά, αλλά και πως πρέπει να «αποφορτιστεί». Ειδικά με αυτό το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός.

Ο Τεξανός γκαρντ αναβάθμισε το παιχνίδι του στον Πειραιά, καθώς έγινε εξαιρετικός δημιουργός, καλός πασέρ, αρτίστας στα πικ εν ρολ. Δεν γίνεται όμως να κουβαλά στην επίθεση σχεδόν σε κάθε κατοχή τον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς συνέβαινε πέρσι. Πλέον, έχει στο «1» τον Βιλντόζα, αλλά και τον Γουίλιαμς-Γκος, ενώ έρχεται σε λίγους μήνες και ο Έβανς. Ο Γουόκαπ θα συνεχίσει να είναι κομβικός στο πλάνο του Μπαρτζώκα, αλλά δεν θα χρειαζεται φέτος να υπερβάλλει εαυτόν, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Και αυτό είναι μία μεγάλη νίκη στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Η διαχείριση του «Παπ» και το βάθος στο «3»

Από εκεί και πέρα, κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κώστα Παπανικολάου. Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού έχει «πατήσει» στα 34 του χρόνια και παρότι είναι εξαιρετικός την τελευταία διετία, δίνει ασταμάτητα το παρών σε Ολυμπιακό και Εθνική Ελλάδας και είναι αειθαλής, υπάρχει η δυνατότητα να απελευθερωθεί κι εκείνος. Όλο το καλοκαίρι δεν πήρε… ανάσα με την Εθνική και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Μπαρτζώκας τον έχει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Όπως και τον Γουόκαπ φυσικά.

Ο «Παπ» όπως κάθε χρόνο θα είναι σημαντικό «γρανάζι» για την ομάδα του Πειραιά, θα παίζει αρκετά και θα είναι κομβικός σε άμυνα και επίθεση, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο Έλληνας τεχνικός έχει πολλές επιλογές. Φουρνιέ, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ και όπως όλα δείχνουν Πίτερς θα καλύπτουν τη θέση στο «3» τη φετινή χρονιά και ο Παπανικολάου θα είναι πιο φρέσκος από ποτέ την τελευταία τριετία.

Οι δυνατότητες είναι μεγάλες και τα δεδομένα στον Ολυμπιακό φέτος, με το πληρέστερο ρόστερ της τελευταίας δεκαετίας είναι πως μπορεί να πάει με όλο το ρόστερ του φρέσκο στο φινάλε της σεζόν (εφόσον είναι υγιείς). Και η μεγάλη «αναβάθμιση» στο ρόστερ και η ποιότητα και το βάθος που έχει σε όλες τις θέσεις, δίνει στον Μπαρτζώκα την ευχέρεια να έχει καλύτερη διαχείριση με παίκτες όπως ο Γουόκαπ και ο Παπανικολάου που έχουν κάνει υπέρβαση τα προηγούμενα δύο χρόνια…

Το σούπερ ρόστερ του Ολυμπιακού

Πόιντ γκαρντ: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ
Σούτινγκ γκαρντ: Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λούκα Βιλντόσα, Σακίλ ΜακΚίσικ
Σμολ φόργουορντ: Εβάν Φουρνιέ, Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Άλεκ Πίτερς)
Πάουερ φόργουορντ: Σάσα Βεζένκοφ, Άλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεφ
Σέντερ: Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μόουζες Ράιτ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από