Η «ακτινογραφία» της… νέας Μονακό και η προσπάθεια επιστροφής στο Final Four (pics, vids)

Η «ακτινογραφία» της… νέας Μονακό και η προσπάθεια επιστροφής στο Final Four (pics, vids)

Η Μονακό προχώρησε σε αναδόμηση του ρόστερ της με έναν και μόνο στόχο. Την επιστροφή της στο Final Four της Euroleague και αυτό είναι κάτι που το μαρτυρούν και οι κινήσεις της στην offseason...

H Μονακό μετρά αντίστροφα πια για την έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων σε μία χρονιά που στοχεύει να κατακτήσει τα πάντα στην Γαλλία, αλλά και να επιστρέψει στο Final Four της Euroleague.

Φέτος η ομάδα από το Πριγκιπάτο προχώρησε σε λίφτινγκ στην ομάδα φέρνοντας παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να την κρατήσουν για ακόμα μία χρονιά σε υψηλό επίπεδο.

Τα φιλικά προετοιμασίας της δεν πήγαν πολύ καλά, καθώς η Μονακό έπαιξε 6 φιλικά με απολογισμό 4 ήττες και 2 νίκες. Έπαιξαν ένα παιχνίδι στο προπονητικό τους κέντρο και πέντε στην Ισπανία, όπου πραγματοποίησαν και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Από αυτά απείχαν λόγω τραυματισμού τόσο ο μεγάλος σταρ της ομάδας, Μάικ Τζέιμς, όσο και ο Τέρι Τάρπεϊ, όπως και ο Μάθιου Στραζέλ που έχασε επίσης κάποια από αυτά εξαιτίας προβλήματος, κάνοντας την ζωή του Σάσα Ομπράντοβιτς πιο δύσκολη.

Στην προετοιμασία αυτοί που δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και τράβηξαν το κουπί στο σκοράρισμα ήταν οι Άλφα Ντιαλό και Έλι Οκόμπο που πήραν την Μονακό στις πλάτες τους και κάτι τέτοιο καλούνται να κάνουν και στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Φυσικά σε αυτή την ομάδα για το σκοράρισμα υπάρχει ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι ο MVP της περασμένης χρονιάς στην Euroleague.

Τα βαρόμετρα Καλάθης και Κορκμάζ


Οι δύο πιο σημαντικές μεταγραφές που έκανε η Μονακό είναι αναμφίβολα οι Νικ Καλάθης και Φουρκάν Κορκμάζ, των οποίων η απόδοση αποτελεί βαρόμετρο για τους Γάλλους. Η pre season δεν πήγε όπως θα ήθελαν καθώς κινήθηκαν σε ρηχά νερά, όμως είναι δεδομένο πως με την ποιότητα που έχουν, μόλις ξεκινήσει η χρονιά θα βρεθούν στο απαιτούμενο επίπεδο, το οποίο είναι πολύ υψηλό.

Τα σέντερ και η προσθήκη του… Παπαγιάννη

Στη θέση του σέντερ υπάρχει ο «παλιός» Ντομάτας Μοτιεγιούνας και ο νέος Γιώργος Παπαγιάννης, οι οποίοι θα μοιραστούν τον χρόνο στην θέση «5». Σαν τρίτη επιλογή υπάρχει ο Ζαϊτέ, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να έχει συμπληρωματικό ρόλο.

Το ζητούμενο για την Μονακό είναι η εικόνα που θα παρουσιάσει ο Γιώργος Παπαγιάννης που προέρχεται από μία σεζόν στην οποία δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στην Φενέρμπαχτσε. Για την ομάδα από το Πριγκιπάτο αναμένεται να είναι κομβικός, καθώς έχουν ποντάρει πολλά σε εκείνον.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ