Πενιαρόγια: «Ο πατέρας μου τρελάθηκε όταν έμαθε ότι πήγα στην Μπαρτσελόνα»

Ο Ζοάν Πενιαρόγια μίλησε για την απόφασή του να πάει στην Μπαρτσελόνα, αλλά και για τον τρόπο που αποχώρησε από την Μπασκόνια.

Μετά την αποχώρηση του Ρότζερ Γκριμάου, η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να δώσει τα «κλειδιά» του συλλόγου στον Ζοάν Πενιαρόγια που επέστρεψε στη Euroleague.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στον τρόπο που τον προσέγγισε η Μπαρτσελόνα, αλλά και στην αντίδραση που είχε ο πατέρας του.

Οι δηλώσεις του Ζοάν Πενιαρόγια:

Για την απόλυση του από την Μπασκόνια: «Δεν μου είχε συμβεί ποτέ να απολυθώ, πόσο μάλλον τόσο σύντομα. Πέρασαν πολλοί μήνες και το πήρα όσο καλύτερα μπορούσα. Στην Endesa League υπάρχουν μόνο 18 θέσεις head coach και με εξαίρεση το NBA, είναι θέσεις που θέλουν όλοι οι προπονητές στον κόσμο. Είναι προνόμιο να «προπονούμαι» εδώ, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Αν ήταν στο χέρι μου, θα είχα εξασκηθεί για μήνες».

Για τη μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα: «Θέλω να είμαι σε ένα μέρος όπου πιστεύουν σε μένα και υπάρχει ένα έργο. Ο πρώτος που επικοινώνησε μαζί μου ήταν ο Μάριο Φερνάντεθ και από τότε είχα μια πολύ ρευστή επικοινωνία μαζί με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Ζοσέπ Κιούμπελς. Ήταν τέσσερις ή πέντε μέρες κατά τις οποίες συνειδητοποίησα τη σημασία του συλλόγου. Ο πατέρας μου τρελάθηκε όταν έμαθε ότι πήγα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο του λέω να ηρεμήσει. Εγώ είμαι μεγάλος ποδοσφαιρόφιλος, θέλω να επισκεφτώ το Καμπ Νου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από