Οι 5+1 ατάκες του Μπαρτζώκα και η… διαφορά Φουρνιέ με Σλούκα

Η διαχείριση του φετινού ρόστερ, η αναφορά σε Γιοβάνοβιτς και Μεντιλίμπαρ και η συμπεριφορά του Φουρνιέ στις διαπραγματεύσεις που δεν... θύμισε Σλούκα.

Με τον χρόνο να κυλάει πλέον αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων και την πρώτη δοκιμασία για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Σούπερ Καπ (28-29/09) στη Ρόδο, οι Ερυθρόλευκοι εντείνουν την προετοιμασία τους για να είναι έτοιμοι όταν χρειαστεί.

Ο κόουτς των Πειραιωτών έχει στα χέρια του ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην ιστορία της ομάδας και ο στόχος είναι ο Ολυμπιακός τη χρονιά που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του να είναι στην κορυφή. Στο πλαίσιο της media day και της φωτογράφισης για την Euroleague, ο Έλληνας τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «eurohoops.net» αποκάλυψε ενδιαφέροντα πράγματα για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή με Μαρέσκα: Δεν σφυρίζει στο «Κλ. Βικελίδης»

Η διαπραγμάτευση εξπρές με Φουρνιέ

Η «βόμβα» με την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ «έσκασε» εκεί που λίγοι το περίμεναν. Είχαν προηγηθεί άλλωστε και οι δηλώσεις των αδερφών Αγγελόπουλων σχετικά με το «κλείσιμο» του ρόστερ, όμως όπως είπαν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού αλλά και ο προπονητής του, όταν τους… χτύπησε την πόρτα ο Γάλλος σταρ τα πράγματα πήραν γρήγορα τον δρόμο τους.

Η αντρίκεια εξήγηση για τους χρόνους

Κι αν ένα ερώτημα που φάνηκε να απασχολεί αρκετούς το προηγούμενο διάστημα ήταν το πως θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι εξαιρετικοί παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός να συνυπάρξουν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε μια αφοπλιστική απάντηση. Είναι προφανές ότι ο χρόνος δεν θα είναι ο ίδιος για όλους, όμως έχει ήδη φροντίσει να ξεκαθαρίσει με τους παίκτες του πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέσα στη σεζόν, αλλά και την αναγκαιότητα για ένα μεγάλο ρόστερ, έχοντας και το περσινό πάθημα.

Η πίεση του Ολυμπιακού και η υπόσχεση

Όσον αφορά το αν υπάρχει πίεση και ευθύνη, εξαιτίας και των τριών συνεχόμενων Final 4 που έχει πάει η ομάδα, όπως είπε ο ίδιος είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα αυτό αποδεικνύει και το πόσο ο Ολυμπιακός βρίσκεται σταθερά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτά τα χρόνια. Από την άλλη η υπόσχεση που άφησε έχει να κάνει με τη δική του προσπάθεια και την αφοσίωση για να έχουν οι Ερυθρόλευκοι μια πετυχημένη χρονιά.

Ο παίκτης Μπαρτζώκας και ο προπονητής

Για τις διαφορές που είχε στο στυλ του ως παίκτης σε σχέση με την τωρινή του φιλοσοφία μίλησε επίσης ο τεχνικός της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Όπως είναι κατανοητό πλέον η άμυνα έχει μπει πολύ περισσότερο στο μυαλό του, κάτι που την εποχή που αγωνιζόταν εκείνος περνούσε… μάλλον στα ψιλά.

Ο… Γιοβάνοβιτς και ο Μεντιλίμπαρ

Σχολίασε την έλλειψη σεβασμού που υπάρχει προς τα πρόσωπα των προπονητών στην Ελλάδα, τονίζοντας πως σταδιακά αυτό έχει αρχίσει και αλλάζει, αναφέροντας δύο παραδείγματα από τους ποδοσφαιρικούς «αιωνίους», με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό μέχρι την αποχώρησή του αλλά και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό.

Τα σημεία των καιρών

Ο παράγοντας τοξικότητα στην Ελλάδα και η διαφορά του από το εξωτερικό και τα πιο βαθιά αίτια που είναι μέρος ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος. Πέρα από το αθήτικό κομμάτι, η ανατροφή των παιδιών από το σπίτι τους και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η κοινωνία.

Σχετικά με την περίπτωση του Εβάν Φουρνιέ, πέρα από το χρονικό των διαπραγματεύσεων και το πόσο γρήγορα ολοκληρώθηκαν, ο κόουτς Μπαρτζώκας ανέφερε και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό. Είπε πως ο Γάλλος δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για τον χρόνο συμμετοχής του ούτε απαίτησε οτιδήποτε πριν υπογράψει, παρά μόνο ρώτησε τον προπονητή του Ολυμπιακού αν θα του είναι χρήσιμος και πως θα τον διαχειριστεί, κάνοντας όπως είπε αυτό που κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Και μετά από όλα όσα συνέβησαν τη προηγούμενη σεζόν με τον Κώστα Σλούκα και την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό εξαιτίας των διαφορών που είχε με τον πρώην προπονητή του, η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει τη σημασία της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από