Η απελευθέρωση του Βιλντόζα στον Ολυμπιακό και η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα (vids)

Η απελευθέρωση του Βιλντόζα στον Ολυμπιακό και η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα (vids)

Έτοιμος να ξεχωρίσει στον νέο Ολυμπιακό που χτίζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο Λούκα Βιλντόζα - Η εμπιστοσύνη του έμπειρου τεχνικού που... λύνει τα χέρια του Αργεντινού και η διαφορά στο παρκέ σε σχέση με πέρσι που έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει έως τώρα τρία φιλικά προετοιμασίας εν όψει της φετινής σεζόν. Με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν νίκες και στα τρία ματς. 84-83 τη Μακάμπι στη βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη, 87-83 τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ και 78-66 τη Βίρτους Μπολόνια χθες στο Ηράκλειο.

Ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στους «ερυθρόλευκους» είναι αναμφίβολα ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία, δικαιώνοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει από το… καλημέρα της παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το Καραϊσκάκη δίνει πρωτάθλημα…

Ο Αργεντινός γκαρντ δεν αποτέλεσε το καλοκαίρι μία κίνηση εντυπωσιασμού από πλευράς Ολυμπιακού, επειδή πέρσι αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Αλλά ξεκάθαρα μία κίνηση ουσίας, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά και σημαντικά πράγματα στην περιφέρεια των «ερυθρόλευκων».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εδώ και πολύ καιρό εξαιρετική άποψη για τον Βιλντόζα. Και φέτος το καλοκαίρι έγινε ο πολυπόθητος «γάμος» μεταξύ των δύο πλευρών. Ένας «γάμος» που φαίνεται πως είναι αρκετά επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Καταρχάς, ο Βιλντόζα ήθελε από την αρχή να έρθει σε μία ομάδα που θα του δώσει μεγαλύτερο ρόλο και περισσότερες ελευθερίες στο παιχνίδι του. Και ο Ολυμπιακός του δίνει από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας τον χώρο που χρειάζεται, για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στην επίθεση. Με χρόνο συμμετοχής που ξεπερνάει αρκετά ακόμα και τα 20 λεπτά σε κάθε ματς. Όπως πχ κόντρα στη Μακάμπι, όπου ο Αργεντινός γκαρντ αγωνίστηκε 25 λεπτά. Καμία σχέση με τον μέσο όρο των 14.53 λεπτών που μέτρησε πέρσι κατά μέσο όρο στη Euroleague με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Άλλωστε, τα έχει πει ο ίδιος ο Βιλντόζα μετά το ματς με τη Βίρτους για την… απελευθέρωσή του στο παρκέ: «Αισθάνομαι πιο άνετα με τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Η άμυνα είναι διαφορετική σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και προσπαθώ να προσαρμοστώ», είπε χαρακτηριστικά ο 29χρονος Αργεντινός άσος.

Αυτά είναι ικανός να προσφέρει στον Ολυμπιακό ο Βιλντόζα

Κίνηση μακριά από την μπάλα, επιτυχείς και γρήγορες συνεργασίες pick and roll, καλές πάσες στην αδύνατη πλευρά για να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ελεύθερα σουτ γίνεται, ικανότητα και ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, δημιουργία, εκτέλεση και αποτελεσματικό drive προς την αντίπαλη ρακέτα. Για όλα αυτά… φημίζεται ο Λούκα Βιλντόζα και αυτοί είναι οι λόγοι που ο Μπαρτζώκας τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση εδώ και αρκετά χρόνια. Και τον ήθελε διακαώς στην ομάδα.

Και μέχρι τώρα, ο Βιλντόζα έχει δείξει μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του και έχει εξελιχθεί, έως τώρα, σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Οι μέσοι όροι του Βιλντόζα με τον Παναθηναϊκό στη Euroleague 2023-24:

21/50 δίποντα (41.9%), 34/93 τρίποντα (36.4%), 1.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 14.56 λεπτά συμμετοχής

Τα στατιστικά του Βιλντόζα μέχρι στιγμής φέτος με τον Ολυμπιακό:

Με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: 7 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 25 λεπτά συμμετοχής

Με τον Ερυθρό Αστέρα: 5 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα

Με τη Βίρτους Μπολόνια: 8 πόντοι, 2/5 τρίποντα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ