O πιο μεγάλος πειρασμός του Μπαρτζώκα το… δίδυμο Πίτερς – Βεζένκοφ (vid)

O πιο μεγάλος πειρασμός του Μπαρτζώκα το… δίδυμο Πίτερς – Βεζένκοφ (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μια ομάδα γεμάτη και πλήρη σε κάθε θέση, όμως το μεγαλύτερό του στοίχημα και ο... πειρασμός του είναι να χωρέσουν μαζί στην ίδια πεντάδα ο Άλεκ Πίτερς με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία πια για την έναρξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ήδη δώσει το στίγμα του για κάποια πράγματα που θα δούμε φέτος.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στα δύο πρώτα φιλικά της σεζόν προσπαθεί να χωρέσει στην ίδια πεντάδα τους Σάσα Βεζένκοφ και Άλεκ Πίτερς, κάτι που ακουγόταν έντονα όλο το καλοκαίρι με τους δύο να εναλλάσσονται στις θέσεις «3» και «4».

Ο μεγάλος πειρασμός του Μπαρτζώκα

Οι Πειραιώτες έχουν φέτος ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας τους, με τουλάχιστον δύο (σε κάποιες περιπτώσεις και τρεις) ισάξιους παίκτες για κάθε θέση. Στις 6 Σεπτεμβρίου στο φιλικό προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, είδαμε για πρώτη φορά τους Βεζένκοφ και Πίτερς να αρχίζουν μαζί το παιχνίδι, με τον Σάσα να παίζει στο «3» και τον Αμερικανό στο «4».

Συνυπήρξαν δε για αρκετή ώρα μαζί το παρκέ και ως επί το πλείστον έπαιζαν μαζί στην ίδια πεντάδα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Βούλγαρος φόργουορντ σταμάτησε στους 20 πόντους με 5/9 δίποντα και 2/7 τρίποντα, ενώ ο Αμερικανός είχε 5 με 1/4 τρίποντα.

Στο χθεσινό κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ και πάλι έπαιξαν μαζί για αρκετή ώρα, παρά το γεγονός πως δεν ξεκίνησαν μαζί στην ίδια πεντάδα, καθώς την θέση του Πίτερς πήρε ο Εβάν Φουρνιέ που έκανε και την πρώτη του έστω και ανεπίσημη εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.

Ο Βεζένκοφ πάτησε παρκέ για 30.54, σημειώνοντας 24 πόντους με 6/7 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ ο Πίτερς έπαιξε για 23.13 και πέτυχε 4 πόντους. Και μπορεί να έλειπαν αρκετοί παίκτες για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, όμως η μεγάλη εικόνα μένει ίδια και δεν αλλάζει.

Ο κόουτς των ερυθρόλευκων προσπαθεί και θέλει να χρησιμοποιήσει μαζί τους δύο του φόργουορντ, προκειμένου να απειλεί περισσότερο από μακριά, δίνοντας άλλη διάσταση στο παιχνίδι του με δύο παίκτες έτοιμους ανά πάσα στιγμή να εκτελέσουν από μέση και μακρινή απόσταση.

Ο μεν Πίτερς είναι ο καλύτερος σουτέρ θέσης που διαθέτει ο Ολυμπιακός (51.3% στο τρίποντο στην Euroleague), ενώ ο Βεζένκοφ από την άλλη μπορεί να εκτελέσει και μετά από ντρίμπλα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δίνοντας το απρόβλεπτο που χρειάζεται η ομάδα σε στιγμές που μπορεί να κολλήσει επιθετικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ