Euroleague: Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις της offseason (pics, vids)

Euroleague: Οι δέκα κορυφαίες κινήσεις της offseason (pics, vids)

Το 10.gr ξεχώρισε και σας παρουσιάζει τις δέκα κορυφαίες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι της Euroleague. Aπό τον Φουρνιέ και τον Βεζένκοφ, μέχρι τον Κορκμάζ και τον Οσμάν...

Παρότι το καλοκαίρι δεν έχει αγωνιστική δράση, καθώς οι ομάδες χτίζονται εκείνη την περίοδο, οι μεταγραφές έρχονται να μας αναπληρώσουν το κενό που υπάρχει από άποψη παιχνιδιών, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, ακόμα και εν μέσω… θέρους.

Κάποιες προκαλούν «αναταράξεις» και κάποιες άλλες περνούν στα «ψιλά γράμματα». Φέτος στην Euroleague έγιναν αρκετές που αφορούν την πρώτη κατηγορία και το 10.gr σας παρουσιάζει τις δέκα καλύτερες κινήσεις, με το «ελληνικό» χρώμα να είναι αρκετά έντονο.

Διαβάστε επίσης:Οι αποδόσεις της Stoiximan για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

1. Εβάν Φουρνιέ

Ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς μετράει 704 παιχνίδια στο NBA με 13.6 πόντους μέσο όρο σε μία γεμάτη 12ετία, αγωνιζόμενος κατά σειρά σε Νάγκετς, Μάτζικ, Σέλτικς, Νικς και Πίστονς.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των ερυθρόλευκων φιλάθλων, οι οποίοι αδημονούν να τον δουν να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας.

2. Σάσα Βεζένκοφ

Πριν από τον Γάλλο σούπερ σταρ, ο Ολυμπιακός είχε κάνει ακόμα μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ντύνοντας εκ νέου στα ερυθρόλευκα στον MVP του 2023 στην Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος υπέγραψε για την επόμενη πενταετία στην ομάδα του Πειραιά.

Μετά από μία σεζόν στους Κινγκς ο Βούλγαρος φόργουορντ επέστρεψε για να ηγηθεί στους ερυθρόλευκους με στόχο να κατακτήσει την 4η πολυπόθητη κούπα της  Euroleague.

3. Λορέντζο Μπράουν


Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Λορένζο Μπράουν από τις πρώτες κιόλας μέρες του καλοκαιριού. Οι συστάσεις περιττεύουν για έναν εκ των κορυφαίων στη θέση του τα τελευταία χρόνια, όπως μαρτυρά κι η back to back παρουσία του στην All-EuroLeague Team το 2023 (First) και το 2024 (Second) κατά τη θητεία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Αμερικανός με το ισπανικό διαβατήριο έχει 13 πόντους μέσο όρο τα χρόνια που αγωνίζεται στην κορυφαία Λίγκα της Ευρώπης και ήρθε να προστεθεί σε μία ήδη αρκετά ισχυρή περιφέρεια.

4. Τσεντί Οσμάν

Ο Τσεντί Οσμάν ήρθε για να κλείσει της πράσινες μεταγραφές και να αποτελέσει το… γλυκό στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού, μετά τον Ομέρ Γιούρτσεβεν. Ο Τούρκος μετρά καριέρα 476 παιχνιδιών (9,3π.) σε Καβαλίερς (2017-23) και Σπερς (2023-24). Δεν είχε προλάβει τον Εργκίν Αταμάν στην Εφές (2012-17), θα το κάνει τώρα στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

5. Ουέιντ Μπόλντγουιν


Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν ένας από τους πολλούς πρώην πλέον παίκτες της Μακάμπι έφυγαν από το Τελ Αβίβ, μετακομίζοντας στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη Φενέρμπαχτσε να γράψει για δεύτερη φορά ιστορία μετά από το 2017.

Η διαδοχική παρουσία στην All-EuroLeague Second Team το 2023 και το 2024 μπορεί να του έπεσε λίγη, ωστόσο, αφήνει περιθώριο βελτίωσης.Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι διάρκειας μέχρι το 2027 (2+1).

6. Φουρκάν Κορκμάζ

Εφτά χρόνια και 328 παιχνίδια για τον Φουρκάν Κορκμάζ στους Σίξερς από το 2017-2024 για να επιστρέψει στην Euroleague (Εφές 2014-17) για χάρη της Μονακό, που συνεχίζει να ξοδεύει μέχρι να καταφέρει την απόλυτη υπέρβαση, κατακτώντας το τρόπαιο.

Είναι στην καλύτερή του ηλικία, απομένει να φανεί αν θα παίξει ή όχι και το καλύτερό του μπάσκετ.

7. Κέβιν Πάντερ

Ο Κέβιν Πάντερ πήγε στην Βαρκελώνη με καθυστέρηση… ενός έτους, καθώς ήταν από να παίξει στην Βαρκελώνη από το 2023, με τον Αμερικανό να μένει τότε στην Παρτιζάν. Τελικά πήγε έναν χρόνο μετά με την Μπάρτσα να χτίζει την ομάδα γύρω του.

Μετράει 14.5 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του στην Euroleague και είναι ο σκόρερ που αναζητούσαν οι μπλαουγκράνα, τα τελευταία χρόνια.

8. Τζόρνταν Νουόρα

Ο Τζόρνταν Νουόρα άφησε για πρώτη φορά το NBA για να παίξει με την φανέλα της Αναντολού Εφές. Ο Πρωταθλητής του NBA το 2021 έκανε για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι μετά από 206 παιχνίδια (7,6π. σε 16′) σε Μπακς (2020-23), Πέισερς (2023-24) και Ράπτορς (2024).

Είναι γεννηθείς στις ΗΠΑ, αλλά από Νιγηριανό πατέρα, τον οποίο είχε και προπονητή στην εθνική της αφρικανικής χώρας, στην οποία επέλεξε να αγωνιστεί.

9. Σερζ Ιμπάκα

Ο Ιμπάκα ήρθε στην Ευρώπη πέρυσι για λογαριασμό της Μπάγερν, κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά με 11.4 πόντους και 6.4 ριμπάουντ, εξαργυρώνοντας την παρουσία του αυτή με την μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

10. Kίναν Έβανς

Ο Έβανς υπέγραψε για 1+1+1 χρόνια με μειωμένες αποδοχές ( εξαιτίας του τραυματισμού του) για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του και με δυνατότητα αυτό να ανανεωθεί αν ο παίκτης επιστρέψει στην κατάσταση που τον έχουμε συνηθίσει.

Στην Euroleague πέρυσι σε σύνολο 34 αγώνων είχε μέσο όρο 27:04 λεπτά συμμετοχής με 13.4 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Στο Λιθουανικό πρωτάθλημα είχε μ.ο. 11.3 πόντους, 1.91 ριμπ και 3.4 ασίστ και είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της περασμένης σεζόν.

Μπορεί να αποτελέσει το κερασάκι στην ερυθρόλευκη τούρτα τον Ιανουάριο που θα επιστρέψει, καθώς παίκτης με τα δικά του στοιχεία δεν υπάρχει στους ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ