Η επιστροφή Βεζένκοφ, ο clutch Πρίντεζης και η… δήλωση του ΜακΚίσικ

Η επιστροφή Βεζένκοφ, ο clutch Πρίντεζης και η… δήλωση του ΜακΚίσικ

Στην ιστορική βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη για την απόσυρση της φανέλας του, το αγωνιστικό κομμάτι του φιλικού του Ολυμπιακού με την Μακάμπι δεν πέρασε... απαρατήρητο.

«A moment to remember» η χτεσινή (6/7) βραδιά στο ΣΕΦ, με την φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη να αποσύρεται από την ΚΑΕ Ολυμπιακός και πλέον να κοσμεί τον ουρανό του ΣΕΦ δίπλα σε αυτή του Βασίλη Σπανούλη.

«Παρέλαση» σπουδαίων προσωπικοτήτων έγινε χτες βράδυ, αλλά και… στιγμών, με τον πρώην αρχηγό των Πειραιωτών να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του.

Παρόλα αυτά, το τελευταίο… πιάτο της βραδιά ήταν η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και αν το αποτέλεσμα δεν έπαιζε και ιδιαίτερο ρόλο (84-83), ο τρόπος με τον οποίο ήρθε σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πρίντεζη -όπως παλιά- και με τη γνωστή του κίνηση, θα κάνει ένα τελείωμα όπως όταν βρισκόταν στο prime του και θα διαμορφώσει το τελικό σκορ, αφού στα τελευταία δευτερόλεπτα οι Ισραηλινοί δεν θα καταφέρουν να σκοράρουν.

Παράλληλα, ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε χτες βράδυ το δεύτερο ντεμπούτο του και συνέχισε από κει που… σταμάτησε το καλοκαίρι του 2023, όταν και αποχώρησε για το ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Βούλγαρος φόργουορντ μέτρησε 20 πόντους με 5/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 23:34 και έδειξε έτοιμος να ηγηθεί τη νέα σεζόν σε Euroleague και Basket League.

Την ίδια ώρα, ένας άλλος «ερυθρόλευκος» που ξεχώρισε ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός φόργουορντ μέτρησε 19 πόντους με 5/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 20:23, όταν πέρσι τέτοια εποχή αντιμέτωπιζε πρόβλημα τραυματισμού και απουσίαζε από μεγάλο μέρος της έναρξης της σεζόν για τους Πειραιώτες.

Μπορεί η χτεσινή βραδιά να ήταν αφιερωμένη στον Πρίντεζη και στην τεράστια καριέρα και παρακαταθήκη στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, ωστόσο και από το αγωνιστικό κομμάτι έμεινε κάτι στο τέλος της εντυπωσιακής γιορτής για τον πρώην «ερυθρόλευκο» αρχηγό. Από μία αναμέτρηση που σίγουρα γέμισε… σημειώσεις τα μπλοκάκια του κόουτς Μπαρτζώκα και των συνεργατών του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ