Το μεγάλο «όπλο» του Γιώργου Μπαρτζώκα που εκτοξεύει τον φετινό Ολυμπιακό (vids)

Το μεγάλο «όπλο» του Γιώργου Μπαρτζώκα που εκτοξεύει τον φετινό Ολυμπιακό (vids)

Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια από τις πληρέστερες frontline της ιστορίας του και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο ενόψει της νέας σεζόν...

Όλοι οι καλοί χωράνε, λέει ο θυμόσοφος λαός. Αυτό καλούνται να επιβεβαιώσουν και στον μπασκετικό Ολυμπιακό την εφετινή σεζόν, που στην frontline του υπάρχει πληθώρα ποιότητας αλλά και επιλογών.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί τους Άλεκ Πίτερς, Σάσα Βεζένκοφ, Φίλιπ Πετρούσεφ, Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μόουζες Ράιτ. Μια αν μη τι άλλο εκπληκτική γραμμή ψηλών που δημιουργεί έναν «ευχάριστο πονοκέφαλο» στον κόουτς των Πειραιωτών και που μπορεί να γίνει το υπερόπλο του Ολυπιακού εκτοξεύοντάς τον.

Ο Ολυμπιακός στην θέση του σέντερ έχει δύο «δεινοσαύρους» που μπορούν να υπερασπιστούν το καλάθι του. Ο λόγος φυσικά για τους Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Μουστάφα Φαλ είναι ένας από τους κορυφαίους rim protectors της Euroleague, προστατεύοντας το καλάθι του Ολυμπιακού καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ψηλό, μέσα στην ομάδα.

Επιπρόσθετα ο Γάλλος είναι και ο κορυφαίος πασέρ της Euroleague από το low post και δημιουργεί από μέσα προς τα έξω για τους συμπαίκτες του πράγμα που είναι ευεργετικό όταν έχεις κορυφαίους σουτέρ από τα 6,75.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι από τους αρτιότερους τεχνικά ψηλούς στην Ευρώπη και είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο στην φαρέτρα του Ολυμπιακού, έχοντας παιχνίδι τόσο με μέτωπο, όσο και με πλάτη στο καλάθι, διαθέτοντας μεγάλο πλουραλισμό στις κινήσεις του.

O τρίτος της παρέας των σέντερς είναι ο αθλητικός και εντελώς διαφορετικός από τους άλλους δύο Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός έκανε πράγματα και θαύματα το διάστημα του τραυματισμού του Σέρβου σέντερ την περασμένη σεζόν όταν και αποκτήθηκε και δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με το εκρηκτικό του στυλ.

Στη θέση του power forward τώρα υπάρχει ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ της Ευρώπης και ο παίκτης που έκανε το μεγαλύτερο step up  την περυσινή σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός έχει υπογράψει ήδη επέκταση συμβολαίου, το οποίο τον κρατάει στον Πειραιά μέχρι το 2026 και είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα.

Από την άλλη υπάρχει και ένα τεράστιο project της ομάδας που ακούει στο όνομα, Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος ενώ οι «Σειρήνες» τον καλούν να αφήσει τον Ολυμπιακό, εκείνος είναι εδώ και μάλιστα όντας ένας παίκτης που οι ερυθρόλευκοι έχουν ποντάρει πάνω του υπογράφοντάς τον για 2.5 χρόνια τον περασμένο χειμώνα.

Και τέλος υπάρχει η μεταγραφή της χρονιάς για τον Ολυμπιακό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Σάσα Βεζένκοφ που άπαντες ξέρουν τι μπορεί να δώσει στους Πειραιώτες, ανοίγοντας το γήπεδο με το εξαιρετικό του σουτ, δημιουργώντας ταυτόχρονα χώρο και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο Βεζένκοφ δεδομένα αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα και αν κανείς αναλογιστεί πως υπέγραψε κλειστό πενταετές συμβόλαιο, τότε θα καταλάβει πως πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να χτίσει με άξονα τον Σάσα την ομάδα των επόμενων πολλών ετών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ