Για τρία χρόνια στην Μπάγερν ο Φόιγκτμαν

Για τρία χρόνια στην Μπάγερν ο Φόιγκτμαν

Ο 31 ετών διεθνής επιστρέψει στη Γερμανία μετά από οκτώ χρόνια

Επαναπατρίζεται για χάρη της Μπάγερν Μονάχου ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν, καθώς οι Βαυαροί ανακοίνωσαν σήμερα (14/8) την απόκτηση του Γερμανού πάουερ φόργουορντ/σέντερ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο 31 ετών διεθνής επιστρέψει στη Γερμανία μετά από οκτώ χρόνια, διάστημα κατά το οποίο αγωνίστηκε στην Ισπανία με την Μπασκόνια (2016-19), στη Ρωσία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2019-22) και στην Ιταλία με την Αρμάνι Μιλάνο (2022-24). Την παρελθούσα σεζόν είχε μέσο όρο 7.0 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ σε 34 αγώνες της Euroleague με την ιταλική ομάδα.

Στην Μπάγερν ο Φόιγκτμαν θα συνεργαστεί εκ νέου με τον νέο προπονητή των Βαυαρών, Γκόρντι Χέρμπερτ, υπό τις οδηγίες του οποίου αγωνίστηκε στους Σκαϊλάινερς από τη Φρανκφούρτη (2013-16) και στην εθνική Γερμανίας (2021-24). Άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Σάιενς Σίτι Ιένα, όπου έπαιξε την διετία 2010-12, προτού μετακομίσει στη Φρανκφούρτη. Εκεί έπαιξε για ένα χρόνο πριν την έλευση του Χέρμπερτ.

Βασικό στέλεχος της εθνικής Γερμανίας, ο Φόιγκτμαν ήταν μέλος της «μάνσαφτ» που κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Επίσης, βοήθησε την εθνική ομάδα της χώρας του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2022 και να φτάσει στην τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή (11/8) στο Παρίσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ