Οι 10 «δεινόσαυροι» της Euroleague με τρεις «ελληνικές» συμμετοχές (pics, vids)

Οι 10 «δεινόσαυροι» της Euroleague με τρεις «ελληνικές» συμμετοχές (pics, vids)

Ποιοι είναι οι 10 ψηλότεροι σέντερς της Euroleague, με τρεις συμμετοχές από το ελληνικό πρωτάθλημα παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού...

Το καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του, τα ρόστερ έχουν αρχίσει να σχηματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και έτσι έχουμε στα χέρια μας τους 10 «δεινόσαυρους» της Euroleague που έρχεται.

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για το τζάμπολ της νέας σεζόν και πάμε να δούμε μαζί τους 10 ψηλότερους παίκτες που αγωνίζονται στην θέση του σέντερ με τρεις παρουσίες από το ελληνικό πρωτάθλημα.

1. Κρις Κουμάντζι (2.21μ.)

Ο ψηλός της Άλμπα Βερολίνου βρίσκεται στην πρώτη θέση καθώς βλέπει τον κόσμο από τα δύο μέτρα και 21 εκατοστά, αποτελώντας τον πύργο της γερμανικής ομάδας.

2. Γιουσουφά Φαλ (2.21 μ.)

Ο νέος ψηλός της Μπαρτσελόνα επίσης είναι ύψους 2.21 και αποκτήθηκε από τη Βιλερμπάν για να δώσει μέγεθος στην front line των Μπλαουγκράνα, έχοντας τρομερή έφεση στα ριμπάουντ, παίρνοντας πολύ καλές θέσεις κοντά στο καλάθι.

3. Γιώργος Παπαγιάννης (2.20 μ.)

Ο Έλληνας σέντερ πήρε μεταγραφή από την Φενέρμπαχτσε στην Μονακό, όπου θα συναντήσει ξανά τους Μάικ Τζέιμς και Νικ Καλάθη με στόχο να φτάσει σε ένα ακόμα Final Four διεκδικώντας τον τίτλο.

O Παπαγιάννης είναι στα 2.20 μ. και καταλαμβάνει την τρίτη θέση με τους ψηλότερους παίκτες της Λίγκας, που και με το σουτ μακρινής απόστασης που διαθέτει είναι ένας από τους πιο πλήρεις παίκτες στη θέση του, χωρίς ωστόσο να έχει σταθερότητα.

4. Βάλτερ Ταβάρες (2.20 μ.)

Ίσως ο καλύτερος ψηλός της Euroleague, αγωνίζεται τα τελευταία αρκετά χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης, όντας κυριαρχικός και με μεγάλη επιρροή στα παιχνίδια της «Βασίλισσας».

5. Mουστάφα Φαλ (2.18 μ.)

Ο Μουσταφα Φαλ του Ολυμπιακού βρίσκεται στην θέση 5 των «δεινοσαύρων» και είναι ίσως ο καλύτερος δημιουργός από το low post από όλους όσοι θα εμφανιστούν σε αυτήν την λίστα.

6. Ούρος Πλάβτσιτς (2.17 μ.)

Ο νέος ψηλός του Ερυθρού Αστέρα είναι newcomer στην Ευρωλίγκα, ήταν μέλος και της χάλκινης εθνικής ομάδας της Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως δεν έχει αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο και θα περιμένουμε να τον δούμε φέτος.

7. Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι (2.15 μ.)

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποφασίστηκε να παραμείνει στο ρόστερ των πράσινων παρά το γεγονός πως δεν έθελξε την περυσινή σεζόν με την απόδοσή του, καθώς δεν κατάφερε να δείξει δείγμα του ταλέντου του.

8. Νίκολα Μιλουτίνοφ (2.13 μ.)

Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού βλέπει τον κόσμο από τα 2.13 μ. και είναι ένας από τους πιο άρτιους τεχνικά ψηλούς της Euroleague. Κατέκτησε πριν από λίγες μέρες και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχοντας βασικό ρόλο στην επιτυχία της Σερβίας.

9. Βενσάν Πουαριέ (2.13 μ.)

Ο Γάλλος πρώην σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης που φέτος μετακόμισε στην Τουρκία και την Εφές Αναντολού, είναι επίσης στα 2.13 μ. και αποτελεί έναν από τους πιο value for money παίκτες της λίστας καθώς μπορεί να υπηρετήσει αρκετούς ρόλους μέσα σε μία ομάδα.

10. Nτονάτας Μοτιεγιούνας (2.13 μ.)

Ο συνοδοιπόρος του Παπαγιάννη στην Μονακό είναι στο ίδιο ύψος με τον Μιλουτίνοφ και τον Πουαριέ και διάγει πλέον την τέταρτη του σεζόν στην Μονακό, στην οποία έχει αγκυροβολήσει από το 2021.

Δείτε εδώ όλους τους παίκτες

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ