Γιατί ο Κίναν Έβανς είναι η έξυπνη «βόμβα» του καλοκαιριού (vids)

Γιατί ο Κίναν Έβανς είναι η έξυπνη «βόμβα» του καλοκαιριού (vids)

Ο Ολυμπιακός επένδυσε φέτος σε παίκτες ανεβάζοντας επίπεδο την περιφέρειά του έχοντας πλέον βάθος. Ο Κίναν Έβανς είναι η πιο έξυπνη κίνηση για αρκετούς λόγους...

Στις 26 Μάϊου ο Κίναν Έβανς στάθηκε εξαιρετικά άτυχος  καθώς ο Αμερικανός combo guard τραυματίστηκε σοβαρά στα λιθουανικά playoffs.

Το αποτέλεσμα; Αρχική διάγνωση ήταν ρήξη επιγονατιδικού συνδέσμου κάτι που σήμαινε πως μένει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6-8 μήνες. «Παγωμάρα» η πρώτη αντίδραση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Ο Έβανς ήταν κλεισμένος από την ομάδα του Πειραιά καιρό πριν.

Διαβάστε επίσης: Βαγγέλης Μαρινάκης: «Οι σκέψεις όλων μας με τους συμπολίτες μας, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες» (pic)

Από τότε «κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι», ο Ολυμπιακός τον υπέγραψε παρά τις όποιες αμφιβολίες και την αβεβαιότητα που υπήρχε με βάση τον τραυματισμό του, ειδικά στην αρχή.

Έτσι στήριξε εμπράκτως τον παίκτη δίνοντάς του κίνητρο να επιστρέψει την εμπιστοσύνη που του δείχνουν άπαντες στην ομάδα με πρώτο, τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Έβανς υπέγραψε για 1+1+1 χρόνια με μειωμένες αποδοχές για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του και με δυνατότητα αυτό να ανανεωθεί αν ο παίκτης επιστρέψει στην κατάσταση που τον έχουμε συνηθίσει, ενώ ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει από αυτό στο τέλος κάθε χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να δομήσει το ρόστερ του χωρίς εκείνον καθώς στα γκαρντ υπάρχουν οι Γκος, Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, ενώ αποκτήθηκαν και οι Ντόρσεϊ και Βιλντόζα, με τον τελευταίο να αποτελεί έξτρα λύση στην περιφέρεια της ομάδας.

Είναι δεδομένο πως αν ο Αμερικανός combo guard επιστρέψει σε παρόμοια κατάσταση με αυτήν που γνωρίσαμε πέρυσι θα εκτοξεύσει την ποιότητα στα γκαρντ του Ολυμπιακού, καθότι είναι παίκτης που έχει τρομερή ποικιλία στις κινήσεις του και σκοράρει με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Επίσης δεν είναι μόνο ότι τον απέκτησαν οι Πειραιώτες, αλλά τον στέρησαν και από τις άλλες ομάδες της Euroleague, μην επιτρέποντας ουσιαστικά να τον πάρει κάποιος άλλος και να ισχυροποιηθεί αυτός.

Στην Euroleague πέρυσι σε σύνολο 34 αγώνων είχε μέσο όρο 27:04 λεπτά συμμετοχής με 13.4 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Στο Λιθουανικό πρωτάθλημα είχε μ.ο. 11.3 πόντους, 1.91 ριμπ και 3.4 ασίστ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ