Λούκα Βιλντόζα: Ο «X-factor» του Μπαρτζώκα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό (vids)

Λούκα Βιλντόζα: Ο «X-factor» του Μπαρτζώκα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό (vids)

Γιατί ο Λούκα Βιλντόζα μπορεί να είναι «κλειδί» και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού...

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε σπουδαίες μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, δημιούργησε ένα πανίσχυρο ρόστερ και δείχνει πιο διψασμένος από ποτέ για να επιστρέψει στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τους Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κίναν Έβανς, Λούκα Βιλντόζα και φυσικά τον Σάσα Βεζένκοφ, ανεβάζοντας επίπεδο το ρόστερ τους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει να διαχειριστεί το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών.

Το βάθος των Πειραιωτών «τρομάζει», ενώ ο Έλληνας τεχνικός σε συνεργασία με τη διοίκηση έκαναν στοχευμένες μεταγραφές και έβαλαν στο ερυθρόλευκο ρόστερ παίκτες απαραίτητους με πολύ ταλέντο στο επιθετικό κομμάτι.

Η κίνηση που δεν περίμενε κανείς από τον Μπαρτζώκα ήταν η μεταγραφή του Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός γκαρντ είναι ένας παίκτης που ήθελε πολύ ο Έλληνας τεχνικός από την περασμένη σεζόν, όμως πήγε στο τριφύλλι.

Εκεί δεν αγωνίστηκε όσο θα ήθελε και όσο θα έπρεπε, ενώ είχε και κάποιες ατυχίες και κάποιους τραυματισμούς που τον πήγαν πιο πίσω. Παρόλα αυτά, η αξία του είναι δεδομένη, όπως και το τι μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι, για αυτό τον λόγο και ο Ολυμπιακός κινήθηκε άμεσα, μόλις λύθηκε το συμβόλαιο του με το τριφύλλι και τον έκανε δικό του.

Μπορεί να γίνει καθοριστικός

Ο Βιλντόζα είναι ένας ψηλός γκαρντ που έχει έφεση και στο μακρινό σουτ και στη δημιουργία και ταιριάζει στα «θέλω» του Μπαρτζώκα. Το κίνητρο του μετά από μια ιδιαίτερη σεζόν στον Παναθηναϊκό σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ μεγάλο, όπως και το να αποδείξει πράγματα. Εφόσον παραμείνει υγιής μπορεί να προσφέρει πολλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ μπορεί να γίνει κομβικός, ειδικά από τη στιγμή που ο Κίναν Έβανς θα είναι εκτός λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.

Ο Αργεντινός γκαρντ έχει την ευκαιρία να δείξει πολλά, θα βρει χρόνο συμμετοχής και δεν θα είναι άπραγος στην άκρη του πάγκο και μπορεί να γίνει καθοριστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μπαρτζώακς παρακολουθεί χρόνια την περίπτωση του…

Η απόκτηση του είχε ένα ρίσκο από την έννοια των τραυματισμών και των ατυχιών που είχε την τελευταία διετία, όμως η αξία του και η ποιότητα του είναι δεδομένη και θα αποτελέσει τον «παράγοντα Χ» στον φετινό Ολυμπιακό με το παιχνίδι του.

Ειδικά αν «κουμπώσει» με τους υπόλοιπους γκαρντ των Πειραιωτών και αν ταιριάξει με τους ψηλούς, αφού όπως έχει αποδείξει και στη θητεία του στην Ισπανία, αλλά και στον Ερυθρό Αστέρα, στην καλή του μέρα και στο κατάλληλο περιβάλλον μπορεί να πάρει από το χέρι την ομάδα του στην επίθεση…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ