Ολυμπιακός: Το γεμάτο «οπλοστάσιο» στα γκαρντ και ο ρόλος του ΜακΚίσικ (vids)

Ολυμπιακός: Το γεμάτο «οπλοστάσιο» στα γκαρντ και ο ρόλος του ΜακΚίσικ (vids)

Ο Ολυμπιακός γέμισε με ποιότητα και διαφορετικά χαρακτηριστικά στις θέσεις 1-2, ενόψει της νέας σεζόν. Ποιος θα είναι ο νέος ρόλος του Σακίλ ΜακΚισικ...

Ο Ολυμπιακός με τις κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι που διανύουμε γέμισε το ρόστερ του στις θέσεις του playmaker και του shooting guard.

Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κίναν Έβανς, Λούκα Βιλντόζα, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ναζ Μήτρου-Λονγκ απαρτίζουν πια τη ερυθρόλευκη περιφέρεια.

Αν εξαιρέσουμε τους «Λάρυ» και Ντόρσεϊ, όλοι οι υπόλοιποι  μπορούν να αγωνιστούν τόσο στο «1», όσο και στο «2» δίνοντας έτσι διαφορετική διάσταση και ποικιλία στο παιχνίδι του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς μεταξύ τους έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Αυτό δίνει το δικαίωμα στον προπονητή των Πειραιωτών να βρει διάφορα σχήματα και να κατασταλάξει στις δυάδες που ταιριάζουν καλύτερα, ώστε να έχει όσο το δυνατόν πιο ταιριαστά δίδυμα στα γκαρντ, ανάλογα με την στόχευση και την ιδιαιτερότητα του εκάστοτε παιχνιδιού.

Ο ρόλος του ΜακΚίσικ στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ τα προηγούμενα χρόνια συνήθιζε να αγωνίζεται στο «3», αλλά και στο «2» όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν. Από τη νέα σεζόν και με δεδομένο πως στις θέσεις των «κοντών» υπάρχουν πλέον επτά παίκτες, ο Αμερικανός  λογικά και επόμενα θα αγωνιστεί μόνο στην θέση του small forward.

Θέση που όμως υπάρχει ήδη ο Κώστας Παπανικολάου, ενώ εκεί αναμένεται να μετακινηθεί για να χωρέσει στην ίδια πεντάδα μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ και ο Άλεκ Πίτερς. Όπως εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε η «συμφόρηση» αυτή φέρεται να επηρεάσει τον ρόλο του ΜακΚίσικ, ο οποίος θα πρέπει να παλέψει εκ νέου για να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, βέβαια, είναι ένας δίκαιος προπονητής και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν, όταν δεν άλλαξε κάποιους παίκτες που τον βοήθησαν. Όποιος προσπαθεί και αποδίδει, κερδίζει αγωνιστικό χρόνο και  χρησιμοποιείται περισσότερο. Έτσι είναι στο χέρι του Αμερικανού να παλέψει και να κερδίσει τον ρόλο του για ακόμα μία φορά στο Λιμάνι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ