Το «μυστικό» του Ολυμπιακού και η χρονιά των… αποδείξεων

Το «μυστικό» του Ολυμπιακού και η χρονιά των… αποδείξεων

Ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος κίνητρο και «δίψα» για επιτυχία, ενόψει της νέας σεζόν.

Μπορεί να βρισκόμαστε κάτι παραπάνω από δύο μήνες μακριά από το πρώτο τζάμπολ της Euroleague, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, ωστόσο οι ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τα ροστερ τους για τη νέα χρονιά και στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο Ολυμπιακός.

Οι «Ερυθρόλευκοι» ενίσχυσαν σημαντικά την περιφέρειά τους με τις αποκτήσεις των Λούκα Βιλντόζα, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κίναν Έβανς (θα είναι διαθέσιμος από το νέο έτος) και παράλληλα περιμένουν τις εξελίξεις όσον αφορά τον Σάσα Βεζένκοφ για να ολοκληρωθεί η μορφή της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2024/25.

Διαβάστε επίσης: Οι πρωταθλητές Ευρώπης στους Κυπελλούχους Ευρώπης και η εγγύηση του «Μεντί»

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένα μπροστά σε μια κρίσιμη σεζόν έχοντας ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης και όλα δείχνουν πως θα είναι ακόμα πιο δυνατός από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και την καθοδήγηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι Πειραιώτες ξεχειλίζουν από… κίνητρο. Σχεδόν όλα τα μέλη του «ερυθρόλευκου» συνόλου βλέπουν πως μπροστά τους να ανοίγεται η ευκαιρία για μια χρονιά «αποδείξεων», κάτι που «πρόδωσε» και με τις δηλώσεις του στο site της ΚΑΕ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε τίτλους και πάλι και να φτάσουμε στο να κατακτήσουμε και την Ευρωλίγκα. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει τόσες φορές πολύ κοντά στο να το καταφέρει, αλλά για διάφορους λόγους δεν το πέτυχε. Θέλω λοιπόν να είμαι μέρος αυτού του συνόλου και να τα καταφέρουμε του χρόνου να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα», ανέφερε ο ομογενής γκαρντ.

Και πως θα μπορούσε να μην είναι «διψασμένος» για επιτυχία ο Ντόρσεϊ. Έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στην προηγούμενη θητεία του στο λιμάνι υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα και κατά τη δυετή απουσία του δεν κατάφερε να πιάσει τα ίδια στάνταρ απόδοσης.

Ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε ωστόσο δεν είναι ο μόνος που θέλει πάσει θυσία να πετύχει τη νέα σεζόν.

Ένα ακόμα μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Λούκα Βιλντόζα έχει το δικό του κίνητρο. Ο Αργεντινός έκανε το δρομολόγια ΟΑΚΑ-Φάληρο και μετά τη περσινή του παρουσία στον Παναθηναϊκό θα φοράει από του χρόνου τα χρώματα του Ολυμπιακού. Μπορεί σε συλλογικό επίπεδο ο Βιλντόζα να κατέκτησε τη Euroleague και το πρωτάθλημα με τους «πράσινους» ωστόσο ατομικά δεν ήταν η καλύτερη χρονιά του. Αμφισβητήθηκε αρκετά και ήταν ξεκάθαρο πως δεν έτυχε της εμπιστοσύνης του Εργκίν Αταμάν και για έναν παίκτη του επιπέδου του αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως «καύσιμο» για του χρόνου.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκλεισε πολύ δυναμικά τη χρονιά με τις εμφανίσεις του στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, εκεί όπου στην ουσία ήταν ο μοναδικός ψηλός του Ολυμπιακού, ωστόσο η πρώτη του χρονιά στην επιστροφή του στο λιμάνι δεν ήταν όπως θα ήθελε. Ο Σέρβος «γίγαντας» ήταν άτυχος και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο πιο κρίσιμο κομμάτι και την τελική ευθεία της σεζόν στην Euroleague. Θα έχει λοιπόν κι εκείνος την ευκαιρία να αποδείξει την κορυφαία κλάση του σε μια πλήρη γραμμή ψηλών ενώ θα αγωνιστεί μαζί με παίκτες στις θέσεις των γκαρντ που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές του με τις συνεργασίες τους.

Φυσικά και ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού έχει το κίνητρο για να πετύχει. Αυτό υπάρχει πάντα σε αυτόν τον σύλλογο που θέλει να βρίσκεται στην κορυφή, ειδικά σε μία σεζόν που θα συμπέσει με τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Το γεγονός όμως πως έχασε μετά από δύο χρόνια κυριαρχίας σε εγχώριο επίπεδο τα «σκήπτρα» από τον Παναθηναϊκό αλλά και η κατάκτηση της Euroleague από τον «αιώνιο» αντίπαλο τον πεισμώνει ακόμα περισσότερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ