Πήρε Γουένιεν Γκάμπριελ η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Πήρε Γουένιεν Γκάμπριελ η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο Γουένιεν Γκάμπριελ είναι και επίσημα παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Ισραηλινούς να ανακοινώνουν την απόκτηση του.

Ενισχύεται κοντά στο καλάθι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς ανακοίνωσε σήμερα (10/7) την απόκτηση για 1+1 χρόνια του Γουένιεν Γκάμπριελ, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί με το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο ύψους 2,06μ. σέντερ/πάουερ φόργουορντ γεννήθηκε στο Νότιο Σουδάν, ωστόσο μετανάστευσε σε παιδική ηλικία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αγωνίστηκε στο NCAA με τους Γουάιλντκατς του Κεντάκι, όπου ήταν για μια σεζόν συμπαίκτης με τον πρώην παίκτη της Μακάμπι, Άλεξ Πόιθρες. Δεν επελέγη στο ντραφτ του NBA για το 2018, ωστόσο έπαιξε στο Σάμερ Λιγκ εκείνης της χρονιάς και κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με τους Σακραμέντο Κινγκς, χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί σε αγώνα στη σεζόν 2018-19.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας πενταετίας στο NBA, όπου, εκτός από τους Κινγκς, φόρεσε τις φανέλες των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Νιού Ορλίνς Πέλικανς, Μπρούκλιν Νετς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Λος Άντζελες Λέικερς και Μέμφις Γκρίζλις. Η καλύτερη σεζόν του 27χρονου άσου ήταν η αγωνιστική περίοδος 2022-23, κατά την οποία είχε μέσο όρο 5.5 πόντους με 59.6% στα δίποντα και 4.2 ριμπάουντ σε 68 παιχνίδια για λογαριασμό των Λέικερς.

Πιο πρόσφατα ο Γκάμπριελ εντάχθηκε στην Βακέρος ντε Μπαγιαμόν στο Πουέρτο Ρίκο, όπου είχε μέσο όρο 13.0 πόντους με ποσοστό ευστοχίας 61.1% και ήταν στην πρώτη δεκάδα με τους καλύτερους ριμπάουντερ του πρωταθλήματος με 7.4 ανά αγώνα. Πιο πριν, είχε μέσο όρο 16.7 πόντους με 45.1% στα τρίποντα, 10.2 ριμπάουντ και 1.9 μπλοκ σε 26 αγώνες της G-League με τους Ουισκόνσιν Χερντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ