«Έτσι επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ»

«Έτσι επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ»

Ο Σάσα Βεζένκοφ είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό ωστόσο το NBA συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο για την επιστροφή του.

Η είδηση πως ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού και να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων» γέμισε με ενθουσιασμό τον κόσμο της ομάδας, ωστόσο το συμβόλαιο του Βούλγαρου στο NBA συνεχίζει να αποτελεί βραχνά για το μέλλον του έμπειρου φόργουορντ.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής (05/07), ο δημοσιογράφος του NBA Κέιθ Σμιθ φρόντισε να ρίξει τους τόνους αναφέροντας πως το ρεπορτάζ των Τορόντο Ράπτορς στους οποίους ανήκει ο Βεζένκοφ, αναφέρει πως οι Καναδοί δεν είναι εύκολα διατεθειμένοι να τον αφήσουν να φύγει. Ο Σμιθ με άρθρο του στην ιστοσελίδα «Spotrac» μάλιστα ανέλυσε την περίπτωση του Σάσα και εξήγησε τους δρόμους που έχουν μπροστά τους οι Ράπτορς, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της περίπτωσης στα χέρια τους.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: «Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε»

Όπως εξηγεί λοιπόν οι επιλογές για να μείνει ελεύθερος ο Βεζένκοφ είναι δύο. Αρχικά, μπορεί να ζητήσει από τους Ράπτορς να τον τοποθετήσουν στη λίστα των waivers, να περιμένει 48 ώρες ελπίζοντας ότι καμία άλλη ομάδα δεν θα απορροφήσει το συμβόλαιό του, και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό. Κάτι τέτοιο μοιάζει πολύ δύσκολο να συμβεί μιας και αυτό θα σημαίνει ότι η ομάδα θα αφήσει τον παίκτη αλλά θα κληθεί να πληρώσει τα 6,6 εκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν στο συμβόλαιό του για τη σεζόν 2024/25, με τα λεφτά αυτά να βαραίνουν το salary cap τους χωρίς λόγο.

Η άλλη επιλογή που έχουν οι Ράπτορς είναι να έρθουν σε μια συμβιβαστική λύση με τον Βεζένκοφ για ένα buy-out και τον παίκτη να θυσιάζει ένα μέρος ή ακόμα και ολόκληρο το ποσό για να επιστρέψει τελικά στον Ολυμπιακό με το ηγεμονικό συμβόλαιο που του έχουν προσφέρει οι Πειραιώτες.

Υπάρχει φυσικά και η άλλη επιλογή, που όλοι στον Ολυμπιακό απεύχονται. Να αποφασίσουν δηλαδή οι Ράπτορς να αγνοήσουν την επιθυμία του παίκτη και να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν, όπως προβλέπει το εγγυημένο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Σακραμέντο Κινγκς το περασμένο καλοκαίρι. Προς το παρόν η απόφαση της ομάδας του NBA δεν έχει γίνει γνωστή και το μόνο δεδομένο που υπάρχει είναι η επιθυμία του Βεζένκοφ να απεμπλακεί από το συμβόλαιό του και να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τον Πειραιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ