Οι πέντε που έκαναν «θραύση» στη Euroleague και στο NBA… πάτωσαν (vids)

Οι πέντε που έκαναν «θραύση» στη Euroleague και στο NBA… πάτωσαν (vids)

Είναι δύσκολο ένας παίκτης να μεταβεί από τα παρκέ της Euroleague στο NBA και να συνεχίσει να είναι το ίδιο κομβικός. Πάμε να δούμε πέντε περιπτώσεις που έφυγαν για την Αμερική, όμως δεν...

Ολοένα και περισσότερο ακούγεται τον τελευταίο καιρό πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Κέντρικ Ναν προκειμένου να επιστρέψει στο NBA σε μία υπόθεση ωστόσο που δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερα πολλές πιθανότητες.

Ο Αμερικανός combo guard έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του για το NBA, ο οποίος εκπνέει στις 15 Ιουλίου. Με αφορμή αυτό πάμε να δούμε τις πέντε περιπτώσεις που πήγαν στον «μαγικό κόσμο» από την Euroleague και είτε στην καλύτερη ήταν 12-13οι παίκτες, είτε απλώς πάτωσαν…

Διαβάστε επίσης: Έβγαλε φτερά και έγινε… Πελεκάνος ο Τάις: Τον ήθελε ο ΠΑΟ, επέλεξε το ΝΒΑ (pic)

Μπράντλεϊ Γουοναμέικερ

Μας συστήθηκε στην Ευρώπη με την φανέλα της Μπάμπεργκ όμως τα πραγματικά «όργια» τα έκανε με την φανέλα της Νταρουσάφακα. Από εκεί τον πήρε και η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την σεζόν 2017-18. Σε 25 παιχνίδια πέτυχε 11.3 πόντους κατά μέσο όρο και 3.8 ασίστ με 46% στο δίποντο και 33% στο τρίποντο.

Άφησε την Euroleague για να ξαναπαίξει στο NBA για λογαριασμό της Βοστώνης, όπου δεν κατάφερε να καθιερωθελι και ήταν κυρίως 12ος, 13ος παίκτης, ενώ αγωνίστηκε ακόμα και στους Γουόριορς στους Χόρνετς, στους Πέισερς και τους Γουίζαρντς.

Έκπε Ούντο

Ο Έκπε Ούντο ήρθε στην Euroleague το 2015 για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κάνοντας την μετάβαση από το NBA στην Ευρώπη, καθώς πριν αγωνιζόταν στους Κλίπερς. Μάλιστα ο Νιγηριανός σέντερ αναδείχθηκε MVP του Final Four του 2017 που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και το οποίο κατέκτησε η Φενέρ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Στο πέρασμά του από την Ευρώπη ήταν κυριαρχικός, καθώς σε δύο σεζόν είχε μέσο όρο 12.3 πόντους, 6.5 ριμπάουντ μέσο όρο με 57.3% στο δίποντο και 70% στις βολές. Μετά από αυτές τις δύο σεζόν επιχείρησε να επιστρέψει στην Αμερική και το NBA, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεχωρίσει παίζοντας δύο χρονιές στους Τζαζ, όχι σαν πρώτο βιολί.

Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ έφυγε από την Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι με μεγάλες προσδοκίες και πολλά όνειρα ως MVP της Euroleague, με τον Μάικ Μπράουν να του τάζει «λαγούς και πετραχήλια», όμως στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά για τον ίδιο στο Σακραμέντο και τους Κινγκς.

Ο Σάσα έπαιξε από ελάχιστα, έως και καθόλου και μετά από έναν τραυματισμό που τον άφησε αρκετό χρονικό διάστημα εκτός, ο Μπράουν τον παραμέρισε εντελώς και πριν από λίγες μέρες τον έστειλε μέσω ανταλλαγής στους Τορόντο Ράπτορς και μέσω Καναδά, καλώς εχόντων των πραγμάτων πίσω στον Πειραιά.

Σέιν Λάρκιν

O Λάρκιν ήρθε για πρώτη φορά στην «Γηραιά Ήπειρο τη σεζόν 2016-17 για λογαριασμο της Μπασκόνια, φτάνοντας μέχρι και τα playoffs της Euroleague, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην Ευρώπη και επέλεξε να προσπαθήσει ξανά στο NBA, παρά το γεγονός πως είχε προτάσεις από πολλές ομάδες και υπέγραψε στους Μπόστον Σέλτικς.

 

Στην ομάδα του Μπραντ Στίβενς είχε το ρόλο του συμπληρωματικού και στο τέλος της σεζόν 2017-18 επέλεξε να επιστρέψει στην Euroleague για λογαριασμό της Αναντολού Εφές στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Εκεί αναδείχθηκε δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης και συνεχίζει να γράφει ιστορία μέχρι και σήμερα στην τουρκική ομάδα, υπογράφοντας μάλιστα νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην Κωνσταντινούπολη μέχρι και την σεζόν 2027-28.

Μάικ Τζέιμς

Ο φετινός MVP της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας, Μάικ Τζέιμς δεν μπορείς να πεις πως πάτωσε στο NBA, όμως σίγουρα δεν είχε το ίδιο impact με αυτό που έχει στην Ευρώπη σε καμία από τις δύο περιπτώσεις που πέρασε τον Ατλαντικό.

Μετά την σεζόν 2016-17 που ήταν και η πρώτη του με την φανέλα του Παναθηναϊκού αποφάσισε να προσπαθήσει για πρώτη φορά στον «μαγικό κόσμο», φορώντας την φανέλα των Φοίνιξ Σανς και των Πέλικανς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι το αξιοσημείωτο, γυρνώντας τελικά στην Ευρώπη.

Η δεύτερη και τελευταία του απόπειρα ήταν το 2021 όταν μετά από την γεμάτη του τριετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποφάσισε να παίξει για λογαριασμό των Μπρούκλιν Νετς, κάνοντας κάποιες καλές εμφανίσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μείνει και να κάνει τη διαφορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ