Δύο «Snipers» για τον Μπαρτζώκα: Φουρνιέ ή Μίχαϊλιουκ- Η απόλυτη σύγκριση (vids)

Δύο «Snipers» για τον Μπαρτζώκα: Φουρνιέ ή Μίχαϊλιουκ- Η απόλυτη σύγκριση (vids)

Ομοιότητες και διαφορές για τους δύο παικταράδες που έχουν μπει στο ραντάρ του Ολυμπιακού.

Έχουμε μπει για τα καλά στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και στην καρδιά της free agency, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε… κινητικότητα όσον αφορά τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο ρόστερ έτσι ώστε οι Κυπελλούχοι Ελλάδος να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι την επόμενη σεζόν και να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και της Euroleague.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται κοντά στη διαφαινόμενη απόκτηση του Λούκα Βιλντόζα, ωστόσο οι μεταγραφές στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν σταματούν. Η περίπτωση του Αργεντινού δεν επηρεάζει την απόκτηση ενός σκόρερ που θα αγωνίζεται στις θέσεις 2-3 και όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα προσθέσει στη «μηχανή» του έναν παίκτη που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και θα διαθέτει στοιχεία που αυτήν τη στιγμή λείπουν από το ρόστερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ελ Κααμπί ζυγίζει και αποφασίζει

Το όνομα που έχουν κυκλώσει οι Πειραιώτες, αν και δεν πρόκειται για μια εύκολη περίπτωση, είναι αυτό του Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος, εδώ και λίγες ημέρες έχει αποδεσμευτεί από το συμβόλαιό του με τους Πίστονς στο NBA και βρίσκεται στην αγορά ως ελεύθερος. Ο Ολυμπιακός τον έχει προσεγγίσει και το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολύ καλό, ωστόσο ο Φουρνιέ έχει ακόμα ως προτεραιότητα το να βρει κάτι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο παίκτης που εμφανίστηκε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες, για την ακρίβεια… επανεμφανίστηκε για τον Ολυμπιακό είναι ο Σβι Μίχαϊλιουκ. Ο Ουκρανός «μπομπέρ» απασχόλησε και το περσινό καλοκαίρι τους «Ερυθρόλευκους» και η περίπτωσή του φαίνεται πως εξετάζεται ξανά από το επιτελείο του Γιώργου Μπαρτζώκα, πάντα σε συνάρτηση με τις εξελίξεις γύρω από το όνομα του Φουρνιέ.

Οι δύο περιπτώσεις έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για δύο Αμερικανο… θρεμμένους παίκτες με μεγάλη ευχέρεια στο μακρινό σουτ, ενώ και οι δύο προέρχονται από υποτονικές σεζόν με τις ομάδες τους. Βέβαια η εμπειρία του Φουρνιέ στον μαγικό κόσμο του NBA δεν συγκρίνεται με τίποτα με την παρουσία του Ουκρανού σε αυτό. Ο διεθνής Γάλλος μετράει 12 συνεχόμενες σεζόν στην Αμερική με γεμάτες χρονιές και σπουδαία επιτεύγματα, είναι ένας παίκτης που μπορεί και να δημιουργήσει για τον εαυτό του, πολύ περισσότερο από τον Μίχαϊλιουκ, που βασίζεται κυρίως στην άμεση εκτέλεση.

Η προσθήκη του Φουρνιέ θα αλλάξει το στάτους του συλλόγου ακόμα περισσότερο, ενώ και από οικονομικής πλευράς, δεδομένα η ομάδα θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα για να τον κάνει δικό της. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που αν αποφασίσει τελικά να ανοίξει την πόρτα της επιστροφής του στην Ευρώπη θα απασχολήσει κι άλλα κλαμπ του κορυφαίου επιπέδου, που πιθανόν να του προσφέρουν ένα από τα τελευταία μεγάλα συμβόλαια της καριέρας του, μιας και ο Γάλλος βαδίζει στο 32ο του έτος.

Ο 27χρονος Ουκρανός, που ολοκλήρωσε τη σεζόν στον… πάγκο των πρωταθλητών Σέλτικς, εχει φορέσει τις φανέλες των Λος Άντζελες Λέικερς, Ντιτρόιτ Πιστονς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Τορόντο Ράπτορς, Νιου Γιορκ Νικς και Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ το πιο παραγωγικό του διάστημα ήταν οι 10,6 πόντοι με 40,4% στα τρίποντα με τη φανέλα των Χορνετς σε 19 αγώνες. Συνολικά έχει παίξει 293 ματς στο NBA και έχει στο σύνολο καταγράψει 6,3 πόντους με 36,6% στα τρίποντα, 1,7 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ