Ο Εβάν Φουρνιέ και οι fantastic five του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Εβάν Φουρνιέ και οι fantastic five του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Ολυμπιακός έπιασε άπαντες εξαπίνης με την απόκτηση του Λούκα Βιλντόζα, η οποία μπορεί να του δώσει πράγματα που έχει ανάγκη και να φτιάξει μια ικανότατη πεντάδα στα γκαρντ. Το κερασάκι στο ρόστερ που ακούει στο όνομα Φουρνιέ...

Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε άπαντες με την διαφαινόμενη απόκτηση του Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος αφήνει το ΟΑΚΑ και μετακομίζει στο ΣΕΦ, για να γεμίσει ακόμα περισσότερη τις θέσεις των γκαρντ στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός προφανώς και ήθελε να διαφυλάξει πως δεν θα μείνει ξεκρέμαστος στην θέση μέχρι να γυρίσει ο Κίναν Έβανς ή στην περίπτωση που θα γυρίσει και δεν θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτό που είδαμε πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: «Αυτή είναι η πρόταση ανανέωσης του Ολυμπιακού στον Ελ Κααμπί» – Τι αποκαλύπτουν οι Μαροκινοί

Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός μοιάζει πλήρης στους «κοντούς», δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει την ενίσχυσή του στην περιφέρεια καθώς θέλει να πάρει και έναν παίκτη που αγωνίζεται στο «2-3» με τον Εβάν Φουρνιέ να είναι ο νούμερο ένα στόχος.

Ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέχθηκε ο Βιλντόζα

Ο Βιλντόζα επιλέχθηκε σαν έξτρα λύση μέχρι να γυρίσει ο Κίναν Έβανς και μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι του και κυρίως επιθετικά. Η περυσινή του σεζόν ήταν πολύ περίεργη και χαρακτηρίστηκε από αστάθεια, όμως επί της ουσίας ποτέ δεν του δόθηκε μια πραγματική ευκαιρία από τον κόουτς Αταμάν.

Κάνει αρκετά πράγματα ικανοποιητικά, όμως αυτό που τον ξεχωρίζει είναι πως μπορεί να σκοράρει με αρκετούς τρόπους, ενώ πιέζει και πολύ καλά την μπάλα στην περιφέρεια. Μπορεί να φτάσει μέχρι μέσα και να σκοράρει, ενώ εκτελεί πολύ καλά και μετά από ντρίμπλα, αλλά είναι και καλός σουτέρ θέσης.

Έχει κίνητρο να αποδείξει πως η περασμένη σεζόν ήταν απλά μια κακή παρένθεση και να επανέλθει στους αριθμούς που είχε στον Ερυθρό Αστέρα στον οποίο μέτρησε 12.6 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά 24:14 λεπτά σε 29 αγώνες.

Η πεντάδα στα γκαρντ και τα «παντρέματα»

Ο Βιλντόζα στον Ολυμπιακό θα πλαισιώσει τους Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος και Τόμας Γουόκαπ, προσπαθώντας να κερδίσει το χρόνο του μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Ο Αργεντινός είναι περισσότερο εκτελεστής και λιγότερο δημιουργός, οπότε θα συνηπάρχει με τους δύο και ίσως να συνθέτει και πολύ καλό δίδυμο με τον Γουόκαπ εξαιτίας της έφεσης του στην επίθεση και του «Θωμά» στην άμυνα και την δημιουργία.

Οι Πειραιώτες δημιουργούν μια backcourt γραμμή με πέντε παίκτες (Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Έβανς από το 2025, Βιλντόζα, Ντόρσεϊ) οι οποίοι θα εναλλάσσονται ανάλογα με τις συνθήκες και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε αναμέτρησης, μπορώντας να δημιουργήσει αρκετά διαφορετικά ζευγάρια που θα αγωνίζονται μαζί στην περιφέρεια.

Οι ομάδες της Α1 θα έχουν το δικαίωμα για 6+2 ξένους τη σεζόν 2024/25, οπότε τουλάχιστον στην αρχή της χρονιάς ο ένας που θα βρίσκεται εκτός ελληνικού ρόστερ θα είναι ο Έβανς, ενώ ο δεύτερος θα αποφασιστεί μετά την προετοιμασία και το ξεκίνημα της σεζόν.

Η πληθώρα επιλογών προσφέρει ευελιξία και μην ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι δεν σταματούν εκεί αλλά αναζητούν τουλάχιστον μία ακόμα κίνηση στο «2», «3» που θα αποτελέσει και το κερασάκι στην κόκκινη περιφέρεια με τον Εβάν Φουρνιέ να είναι ο «ευσεβής πόθος».

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ