BIG 3: Το 48ωρο και η ιδέα που τρελαίνει τον Ολυμπιακό (pics)

BIG 3: Το 48ωρο και η ιδέα που τρελαίνει τον Ολυμπιακό (pics)

Η δυνητική τριάδα που έχει κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να χάσουν τον... ύπνο τους. Τι γίνεται με τους Εβάν Φουρνιέ, Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ...

Είναι αλήθεια πως τις τελευταίες ώρες αρκετοί είναι οι φίλοι του Ολυμπιακού που έχουν «χάσει τον ύπνο» τους μετά το «όργιο» φημών που υπάρχει στο Μεγάλο Λιμάνι για τρεις παίκτες που μπορεί να αλλάξουν κατά πολύ τις ισορροπίες στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Οι περιπτώσεις των Εβάν Φουρνιέ, Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι τρεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους υποθέσεις και σίγουρα δεν είναι σε καμία περίπτωση τελειωμένες.

Διαβάστε επίσης: «Ερυθρόλευκη» τρέλα: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vid)

Και πως θα μπορούσε να είναι άλλωστε, καθώς ο Φουρνιέ μόλις χθες έμεινε ελεύθερος από τους Πίστονς και εξετάζει τις επιλογές του, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ακόμα παίκτης των Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι έχουν τα δικαιώματά του και μάλιστα όπως οι ίδιοι λένε, δείχνουν και να τον υπολογίζουν.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ από την άλλη μοιάζει η πιο κοντινή υπόθεση, καθώς φημολογείται πως είναι στην χώρα μας και σε μερικές μέρες, ή ακόμα και ώρες, αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες. Πάμε όμως να δούμε μία μία ξεχωριστά τις υποθέσεις.

Υπόθεση Εβάν Φουρνιέ

Για τον Γάλλο σουτέρ που μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις «2» και «3» μόλις σήμερα γράφτηκε στο εξωτερικό πως συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» για συμβόλαιο τριών χρόνων, με συνολικές απολαβές οι οποίες ανέρχονται στα 8,4 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρεται όμως ζήτησε λίγο χρόνο για να εξετάσει τις προτάσεις που ενδεχόμενα να λάβει από το NBA. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Φουρνιέ στο τελευταίο χρονικά συμβόλαιο με τους Πίστονς έλαβε 19 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αγωνίζεται στην λίγκα από το 2012.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φουρνιέ έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Νάγκετς, Μάτζικ, Σέλτικς, Νικς και Πίστονς, ενώ την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε μέτρησε 7.2 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά 18.8 λεπτά κατά μέσο όρο σε 29 αναμετρήσεις στη regular season. Οπότε όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε είναι ένας παίκτης που αν έρθει στον Ολυμπιακό, αλλάζει επίπεδο την ερυθρόλευκη περιφέρεια.

Φάκελος Σάσα Βεζένκοφ

Η υποθεση επαναπατρισμού του Σάσα Βεζένκοφ είναι αυτή που «καίει» τον κόσμο του Ολυμπιακού και είναι απόλυτα λογικό. Είναι ένας παίκτης που ο κόσμος αγαπάει και με τον οποίο έχει ταυτιστεί απόλυτα. Και το αντίστροφο. Και ο Σάσα αγαπάει τον Ολυμπιακό και αυτό είναι κάτι που άπαντες γνωρίζουν. Όμως τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο απλά. Ο Βεζένκοφ έχει έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο στο NBA και μόλις χθες οι Ράπτορς με διαρροή ρεπόρτερ τους ανέφεραν πως τον υπολογίζουν κανονικά.

Η πρόταση του Ολυμπιακού φημολογείται πως είναι διάρκειας τεσσάρων ετών και οι απολαβές του παίκτη είναι για συμβόλαιο στα 16 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή 4 εκατομμύρια τον χρόνο, ποσό που είναι το μεγαλύτερο μετά από αυτό που πήρε ο Τζος Τσίλντρες το καλοκαίρι του 2008. Αν και εφόσον ο Βεζένκοφ επιστρέψει στην Ευρώπη, τότε φαβορί για να τον αποκτήσει, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις είναι ο Ολυμπιακός. Οι Ράπτορς καλούνται να αποφασίσουν το επόμενο 48ωρο (μέχρι αύριο θα ξέρουμε) αν θα τον κρατήσουν τελικά ή αν θα τον αποδεσμεύσουν και θα τον στείλουν στην δεξαμενή των waivers.

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Η τελευταία υπόθεση μοιάζει να είναι και η πιο εύκολη ή για να το θέσω καλύτερα, η πιο δρομολογημένη για τον Ολυμπιακό, καθώς όπως φημολογείται ο Ντόρσεϊ βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες και αναμένεται να ανακοινωθεί από τους Πειραιώτες, υπογράφοντας συμβόλαιο 2+1 ετών με ετήσιες απολαβές 1.8 εκατομμύρια. Ο Έλληνας ομογενής γκαρντ όπως όλα δείχνουν επιστρέφει σε ένα γνώριμο και φιλικό περιβάλλον για εκείνον, ψάχνοντας να βρει τον καλό του εαυτό, αυτόν που άφησε στον Πειραιά το 2022.

Το ότι ο Ολυμπιακός φέρεται να προσφέρει 3+ χρόνια συμβόλαιο και στους τρεις (στον Ντόρσεϊ υπάρχει το +1) δείχνει πως οι ερυθρόλευκοι κινούνται με γνώμονα να φτιάξουν την ομάδα της επόμενης τουλάχιστον τριετίας με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις να τελικά γίνουν να ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα και να αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες στην Euroleague.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ