Τι θα γίνει με τον Πίτερς αν ο Ολυμπιακός πάρει τον Βεζένκοφ

Τι θα γίνει με τον Πίτερς αν ο Ολυμπιακός πάρει τον Βεζένκοφ

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες με τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Ολυμπιακό - Τα δεδομένα με τον Πίτερς αν επιστρέψει ο 28χρονος και η πιθανότητα να αλλάξει... θέση λόγω της συμφόρησης στο «4-5».

Το πρόσωπο των ημερών στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι αναμφίβολα ο Σάσα Βεζένκοφ.

Την περασμένη Πέμπτη (27/6) έγινε γνωστό ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ αποδεσμεύτηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς, καθώς έγινε trade στους Τορόντο Ράπτορς. Με τον Βεζένκοφ πλέον να έχει λίγες ώρες προθεσμία για να αποφασίσει: Θα πάρει τη δεύτερη ευκαιρία στο NBA μέσω των Τορόντο Ράπτορς ή θα γυρίσει στην Ευρώπη, πιθανώς για λογαριασμό του Ολυμπιακού;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα τη γνωρίζουμε σε μερικά 24ωρα. Αν τελικά ο Βεζένκοφ πάρει την απόφαση να γυρίσει στην ομάδα με την οποία αναδείχθηκε MVP της Euroleague το 2023, τότε είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός θα αλλάξει επίπεδο. Δεδομένα ο 28χρονος φόργουορντ ήταν το Νο1. σημείο αναφοράς στο Chapter 2 του Γιώργου Μπαρτζώκα στο λιμάνι. Και η απώλεια των δύο σημαντικών τίτλων φέτος (Πρωτάθλημα, Euroleague), είναι ένας λόγος παραπάνω για να προχωρήσει σε μία τέτοια προσθήκη ο Ολυμπιακός.

Η… συμφόρηση στο «4-5» και ο Πίτερς

Αναμφίβολα, μία ενδεχόμενη μεταγραφή του Σάσα Βεζένκοφ θα προκαλέσει… συμφόρηση στο «4-5», καθώς ήδη σε αυτές τις δύο θέσεις υπάρχουν πέντε παίκτες: Φιλίπ Πετρούσεφ, Άλεκ Πίτερς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι, αν ο Βούλγαρος φόργουορντ πιάσει λιμάνι, θα υπάρξει αποχώρηση κάποιου παίκτη. Αλλά το πιθανότερο είναι να προκληθεί μία εσωτερική… αλλαγή.

Πού σημαίνει; Ότι θα μπορούσε ο Άλεκ Πίτερς να μεταφερθεί στο «3» και να δώσει από εκείνη τη θέση υπερπολύτιμες λύσεις. Το έκανε, άλλωστε, ο Αμερικανός φόργουορντ σε μερικά ματς φέτος, όταν οι συνθήκες και οι τραυματισμοί παικτών το απαίτησαν. Και με αυτόν τον τρόπο, ο Μπαρτζώκας θα καταφέρει να «χωρέσει» και τους δύο στην εξίσωση μίας πεντάδας η οποία με Βεζένκοφ και Πίτερς μαζί θα αποκτήσει άλλες δυνατότητες.

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι την προηγούμενη φορά που Βεζένκοφ και Πίτερς βρέθηκαν ξανά μαζί στο ρόστερ του Ολυμπιακού, δεν «συναντήθηκαν» ουσιαστικά ποτέ στο παρκέ. Μία έπαιζε ο ένας, μία ο άλλος. Άλλα τα δεδομένα τότε όμως και άλλα τώρα. Ο Κώστας Παπανικολάου μεγαλώνει (33 χρόνων γαρ), ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει σχετικά περιορισμένο ρόλο και οι λύσεις στο «4-5» είναι περισσότερες τώρα απ’ ότι 1-2 χρόνια πριν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι μία ενδεχόμενη μετακίνηση του Πίτερς στο «3» θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική για τους «ερυθρόλευκους» και να τους ενισχύσει αποφασιστικά εν όψει της νέας σεζόν, δημιουργώντας νέους συσχετισμούς στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ