Το Big Bang των μεταγραφών στην Euroleague – Το Top 10 των κινήσεων μέχρι τώρα (vids)

Το Big Bang των μεταγραφών στην Euroleague – Το Top 10 των κινήσεων μέχρι τώρα (vids)

O μεταγραφικός «πυρετός» έχει ήδη ξεκινήσει στην Euroleague χωρίς να έχει μπει καλά καλά ο Ιούλιος...

Το καλοκαίρι βρίσκεται σε εξέλιξη και μαζί με αυτό και οι θερινές μεταγραφές με τις ομάδες της Euroleague να είναι ιδιαίτερα δραστήριες στο μεταγραφικό παζάρι.

Το 10.gr σας παρουσιάζει το Top 10 των μεταγραφών έως τώρα στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης. Η Παρτιζάν, η Φενέρ και ο Ερυθρός Αστέρας είναι οι πιο δραστήριες ομάδες μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

 

Λορέντζο Μπράουν

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν μέχρι και το 2027 και έτσι χτίζει μια από τις κορυφαίες τριπλέτες στην Ευρώπη μαζί με τους Ναν και Σλούκα, ενώ από κοντά στην τριανδρία υπάρχει και ο Τζέριαν Γκραντ που είναι υπερπολύτιμος και εξαιρετικός παίκτης. Ο πρώην γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρυσι είχε 13.2 πόντους, 6.1 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη Euroleague και βρέθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Με την Maccabi Tel Aviv κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Βενσάν Πουαριέ

Η Αναντολού Εφές πρόσθεσε στη φροντ λάιν της έναν πολύ καλο σέντερ. Μετά από τρεις σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης,  ο Βενσάν Πουαριέ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Στη «βασίλισσα», ο Βενσάν Πουαριέ είχε μέσο όρο σε 37 αγώνες στη Euroleague τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (2023-24) 9 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 1,5 κοψίματα μέσο όρο ανά αγώνα. Ο Γάλλος κατέκτησε και το τρόπαιο με την Ρεάλ το 2022.

Νικολό Μέλι

Ο Νικολό Μέλι αποτέλεσε παρελθόν από την Αρμάνι Μιλάνο και έτσι ο 33χρονος Ιταλός διεθνής φόργουορντ/ σέντερ θα επιστρέψει στην Φενέρμπαχτσε.

Ο Μέλι επιστρέφει στην Τουρκία έπειτα από την παρουσία του στην ομάδα της Φενέρ από το 2017 μέχρι και το 2019, κατακτώντας μάλιστα και το τρόπαιο της Euroleague το 2017 στην Κωνσταντινούπολη.

Ζακ Λεντέι

Ο Ζακ ΛεΝτέι επιστρέφει στην Αρμάνι Μιλάνο. Μετά από τριετή θητεία στην Παρτιζάν Βελιγραδίου (2021-24), ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ μετακομίζει εκ νέου στην Ιταλία, για να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Αμερικανός είχε την προηγούμενη σεζόν μέσο όρο 10.2 πόντους και 4.6 ριμπάουντ σε 29 αγώνες της Euroleague με την Παρτιζάν, όπου ήταν ένας από τους… στυλοβάτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Φρανκ Ντιλικινά

Ο Ντιλικινά είναι ένας παίκτης με μεγάλη καριέρα στα παρκέ του NBA, καθώς μετράει 321 παιχνίδια στον μαγικό κόσμο και θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια στην Παρτιζάν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αποτελεί μια σπουδαία μεταγραφή για τους Σέρβους και έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε η φυγή του Κέβιν Πάντερ.

Νίκολα Κάλινιτς

Ο Νίκολα Κάλινιτς επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα μετά την διετή παρουσία του στην Μπαρτσελόνα και αυτή θα είναι η τρίτη του θητεία στους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου.

Φέτος είχε 7.3 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ κατά μέσο όρο στη Euroleague, ενώ σούταρε με 40.6% τρίποντα, δίνοντας λύσεις στους Καταλανούς πίσω από τα 6.75.

Αϊζάια Κάνααν

Ο Αϊζάια Κάνααν αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος φαίνεται πως θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα «χτυπάει» την πόρτα της 8αδας. Ο 33χρονος γκαρντ είχε σε 41 ματς στην EuroLeague με τον Ολυμπιακό ,11.1 πόντους ανά 23΄ με 42,5% στο τρίποντο.

Νικ Καλάθης

Ο Νικ Καλάθης μετά από δύο σεζόν στην Φενέρμπαχτσε θα είναι κάτοικος Μονακό και ο συμπαραστάτης του Μάικ Τζέιμς στην περιφέρεια των Γάλλων. Ο Καλάθης είχε 7.1 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.1 κλέψιμο ανά 23’42» μέσο όρο σε 38 αναμετρήσεις στην EuroLeague ενώ στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε 5.8 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ ανά 22’4″ μέσο όρο σε 21 ματς.

Κέβιν Πάντερ

Ο Κέβιν Πάντερ πήγε στην Μπαρτσελόνα με… έναν χρόνο καθυστέρηση. Ο Αμερικανός combo guard έλυσε το συμβόλαιό του με την Παρτιζάν και πλέον θα αγωνίζεται στην Ισπανία, σε μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις στην Euroleague τουλάχιστον προς ώρας.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Πάντερ είχε 8,3 πόντους (43.2% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα), 3,1 ασίστ και 2,1 ριμπάουντ ανά 20 λεπτά στην ABA Liga, ενώ 15 πόντους (46.3% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα), με 2,6 ασίστ, 2,6 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα ανά 29 λεπτά στην Euroleague.

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι προ των πυλών του Ολυμπιακού, καθώς η συμφωνία είναι οριστική ανάμεσα στις δύο πλευρές και πλέον απομένει μόνο η λύση του συμβολαίου του με την Φενέρ για να επισημοποιηθεί το deal.

Αυτή θα είναι η πρώτη μεταγραφή των «ερυθρόλευκων» για φέτος και μάλιστα πρόκειται για παίκτη με ελληνικό διαβατήριο, γεγονός το οποίο λύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ