Ο Ολυμπιακός, το Summer League και οι ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός, το Summer League και οι ευκαιρίες

Ο Γιώργος Μποζίκας θα βρεθεί στo Summer League του Λας Βέγκας για λογαριασμό του Ολυμπιακού και αναμένεται να έχει... μπόλικη δουλειά.

Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην… καρδιά του καλοκαιριού και η αγορά στις ΗΠΑ αναμένεται να ανοίξει. Το draft του ΝΒΑ (26 και 27 Ιουνίου) θα είναι το πρώτο βήμα και στη συνέχεια η free agency (ξεκινά 1η Ιουλίου). Ύστερα από αυτά θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι παίκτες θα είναι σε αναζήτηση ενός συμβολαίου.

Επόμενο… στάδιο θα είναι το Summer League. Εκεί όπου μαζεύονται πολλοί παίκτες για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και να πείσουν τις ομάδες του ΝΒΑ πως αξίζουν μια ευκαιρία. Βέβαια στα camp αυτά δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί. Αλλά και πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Εκεί έρχεται να… κολλήσει και ο Γιώργος Μποζίκας.

Ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό θα μεταβεί στο Summer League του Λας Βέγκας (12-22 Ιουλίου) όπου θα ενταχθεί στους Ατλάντα Χοκς. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά διάφορους παίκτες, αλλά και να συζητήσει με μάνατζερ και προπονητές.

Ο Έλληνας προπονητής έχει εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις καθώς και τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε λάβει μέρος. Πέρσι ξανά με τους Χοκς και πρόπερσι με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Μάλιστα πέρσι είχε και τη δυνατότητα να μιλήσει με τον Κέντρικ Ναν όταν ακόμα ήταν στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Η δεξαμενή των ελεύθερων στην Ευρώπη είναι περιορισμένη. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι είναι πάρα πολύ πιθανό να στρέψουν την προσοχή του στις ΗΠΑ για την απόκτηση ενός γκαρντ που μπορεί να βάλει με ευκολία την μπάλα στο καλάθι. Οι ευκαιρίες θα είναι εκεί και αν μη τι άλλο ο Γιώργος Μπαρτζώκας (και η ομάδα του) έχει δείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά πως να βρίσκει παίκτες επιπέδου από εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ