O Ομπράντοβιτς φτιάχνει την Παρτιζάν από την αρχή: Τέλος ο Πάντερ, όνειρο ο Μίσιτς, «παιχνίδι» με τον Ποκουσέφσκι

O Ομπράντοβιτς φτιάχνει την Παρτιζάν από την αρχή: Τέλος ο Πάντερ, όνειρο ο Μίσιτς, «παιχνίδι» με τον Ποκουσέφσκι

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήπιε το πικρό ποτήρι της αποτυχίας και ξεκινά από την αρχή με μεγάλο μπάτζετ και…

Πέρσι η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξε για πολλούς το Νο2 καλύτερο μπάσκετ σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τον Ολυμπιακό. Και αν δεν τα μαγείρευαν όπως τα μαγείρεψαν στην αθλητική δικαιοσύνη της Euroleague θα είχε προκριθεί και στο final 4 του Κάουνας, αποκλείοντας την –μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης- Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs. Προηγήθηκε με 2-0 μέσα στη Μαδρίτη, αλλά εκείνη την κλοτσοπατινάδα που ξεκίνησαν οι Ισπανοί την πλήρωσαν οι Σέρβοι όπως ο καθένας θυμάται.

Τέλος πάντων, άλλο το πέρσι και άλλο το φέτος. Γιατί η Παρτιζάν έχασε παίκτες κλειδιά (Λεσόρ, Έξουμ κλπ), γιατί όσο και αν προσπάθησε στις μεταγραφές δεν της προέκυψε κάποιο μπαμ (Μίροτιτς), γιατί στην τελική δεν είναι κάθε σεζόν η ίδια. Ούτε στην 10άδα δεν έφτασε σε αυτόν τον κύκλο με τον Ομπράντοβιτς για να δει playoffs να πηγαίνει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Διαβάστε επίσης: Και όμως: Η EuroLeague στέλνει στο final 4 τον Ντιφαλά και τον Μπελόσεβιτς μετά τα όσα έγιναν στο ΣΕΦ

Πως θα αντιδράσει ο Ζοτς; Φτιάχνοντας μια ομάδα από την αρχή σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Σέρβοι. Παίρνοντας πολύ σοβαρές αποφάσεις για το ρόστερ. Και με καλό μπάτζετ όπως όλα συνηγορούν. Τι αναφέρει ως εδώ το ρεπορτάζ; Πρώτον ότι τελειώνει ο Κέβιν Πάντερ ο οποίος φέτος έβγαλε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Δεν θα μείνει ο Αμερικανός στο Βελιγράδι παρά το γεγονός ότι στην EuroLeague είχε 15 πόντους μέσο όρο.

Δεύτερο ότι ο μεγάλος στόχος είναι η απόκτηση του Βασίλιε Μίσιτς που όμως έχει συμβόλαιο στο ΝΒΑ (Σάρλοτ). Θα ήταν ιδεατό για την Παρτιζάν να κάνει Μίσιτς τον Πάντερ, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί κάποιος να το θεωρήσει και πρακτικό.

Η πρώτη σίγουρα μεταγραφή για τους Σέρβους είναι ο Βάνια Μαρίνκοβιτς της Μπασκόνια. Ο 27χρονος γκαρντ (11π, 39%τριπ) που έπειτα από μια 4ετία στην Ισπανία (αγωνίστηκε πριν και στην Βαλένθια) ετοιμάζεται να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για την ομάδα που τον ανέδειξε.

Και η επόμενη; Μια τέτοια ιστορία, μεγάλης επιστροφής έχουν κατά νου οι γείτονες και με την περίπτωση του Αλεξέι Ποκουσέφσκι. O άλλος άσος του Ολυμπιακού είναι από τον Φλεβάρη συμπαίκτης του Μίσιτς στη Σάρλοτ. Κανείς δεν ξέρει όμως τις προθέσεις των Χόρνετς για τον 23χρονο (το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025) αλλά και του ιδίου μιας και για πρώτη φορά από τον Φλεβάρη –όταν τον αποδέσμευσε η Οκλαχόμα- ακούστηκε σοβαρά η περίπτωση της επιστροφής του στην Ευρώπη. Είναι δηλωμένος οπαδός της Παρτιζάν ο νεαρός φόργουορντ. Και μάλιστα πέρσι στους εράνους που γίνονταν για να πληρωθούν τα χρέη της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου είχε κάνει και μια μεγάλη δωρεά.

Την διάθεση για restart επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του κλαμπ. «Θα γίνουν ηχηρές μεταγραφές. Θα κοιτάξουμε επίσης να πάρουμε Σέρβους αθλητές, για να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παλέψει για τρόπαια. Φυσικά η προτεραιότητά μας είναι κάποιοι που βρίσκονται ήδη εδώ, καλά παιδιά με τα οποία θέλουμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε. Η αγορά ήταν δύσκολη πέρυσι, κάποιες φορές συμβαίνει κι αυτό. Ο Ζόραν Σάβιτς και ο οργανισμός δουλεύουν αυτή τη στιγμή και δεν είναι σωστό το timing για να πούμε περισσότερα» εξήγησε προ ημερών ο Όστογια Μιγιάιλοβιτς. Και όλοι πλέον περιμένουν…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ