Το Final Four του Νίκολα Μιλουτίνοφ (vids)

Το Final Four του Νίκολα Μιλουτίνοφ (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ταλαιπωρήθηκε, έχασε πολλά παιχνίδια, όμως είναι στο 100% την κατάλληλη στιγμή, έκανε πράξη την υπόσχεση του και ετοιμάζεται για το... δικό του Final Four στο Βερολίνο

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ το καλοκαίρι του 2023 πήρε την απόφαση να επιστρέψει… σπίτι του και ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, σε μία αναμφίβολα σπουδαία μεταγραφή για τους Πειραιώτες. Ο Σέρβος γίγαντας υπέγραψε για δύο χρόνια και στις πρώτες του δηλώσεις είχε μιλήσει για Final Four και πολλού τίτλους με την αγαπημένη του ομάδα, αυτή που «εκτόξευσε» την καριέρα του.

Ο «Μίλου» 11 μήνες περίπου μετά έχει κάνει πράξη τις υποσχέσεις του, αφού επέστρεψε στο Final Four με τους Πειραιώτες και είναι αυτός που έχει παίξει κομβικό ρόλο στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, τόσο στο Game 4 στο ΣΕΦ όσο και στο Game 5 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» που είναι και το ματς που ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» και τυπικά τη συμμετοχή του στο Final Four.

Διαβάστε επίσης: «Τρέλα» στο Πασαλιμάνι για τον Ολυμπιακό (vids)

Ταλαιωρήθηκε, αλλά είναι πανέτοιμος και το έδειξε

Ο Μιλουτίνοφ θα βρεθεί στο δεύτερο Final Four του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετά από εκείνο του 2017, όπου έχασε στον τελικό από τη Φενέρ, όμως το φετινό είναι το σπουδαιότερο και εκείνο που έχει μία μοναδική ευκαιρία να βγει μπροστά.

Το «κλειδί» του Μπαρτζώκα

Όλη τη φετινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και προβλήματα, είχε τρεις μήνες εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και γενικότερα είχε σκαμπανεβάσματα και ατυχίες. Επέστρεψε στις προπονήσεις πριν από τη σπουδαία σειρά των play off με την Μπαρτσελόνα, δεν αγωνίστηκε καν στα πρώτα τρία παιχνίδια, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έριξε στο παρκέ στο Game 4 στο ΣΕΦ και στο Game 5 και ο Σέρβος ψηλός έκανε τη διαφορά.

Στο τέταρτο παιχνίδι είχε 8 πόντους και μαζεύοντας 11 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής και έδειξε ότι έχει επιστρέψει για τα καλά, ενώ στο πέμπτο ματς ήταν καταλυτικός και ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Σε 25 λεπτά είχε 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 26 στο σύστημα αξιολόγησης. Έσβησε και τον Γιαν Βέσελι και τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ενώ πλέον είναι στο 100%, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και έτοιμος για το Final Four του Βερολίνου.

Ο Μιλουτίνοφ είναι «κλειδί» για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα στο Final Four και ειδικά στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 24 του Μάη στο Βερολίνο, μιας και θα πρέπει αυτός και Μουσταφά Φαλ να τα βάλουν με τον Έντι Ταβάρες και τον Βενσάν Πουαριέ που είναι και δύο εκ των κορυφαίων ψηλών στη Euroleague.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Μιλουτίνοφ, αυτό αποδείχτηκε και στη Βαρκελώνη και στο Φάληρο πριν λίγες μέρες, αλλά και μεσούσης της σεζόν, όταν ήταν καλά. Και πλέον ο Σέρβος είναι απόλυτα υγιής, επιστρέφει με την ερυθρόλευκη φανέλα σε Final Four 7 χρόνια μετά και σίγουρα με περισσότερη εμπειρία, παραστάσεις, αλλά και ποιότητα. Και θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντας στα δύο παιχνίδια στη Γερμανία. Αρχής γενομένης από τον ημιτελικό με τη Ρεάλ που μοιάζει να του ταιριάζει απόλυτα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ